Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Lilica,

Multumim mult de sfaturi. Eu personal pot confirma cele spuse atat de frumos de tine. Echilibrul meu interior cred ca reprezinta practic 80% din ce ni s-a intamplat si din starea lui bb.

Daca sarim si faza cu colicii... ma declar pe veci cea mai calma si mai echilibrata persoana de pe pamant.

PS: azi, la 10 zile de la convietzuirea cu bb acasica, a venit tanti pedi si ne-am cantarit (bb desigur!!) - avem 300g mai mult..adica per total 3500g.

Fetele,

care mai stiu din experienta sau din alte surse.....cumva folosirea suzetei poate favoriza aparitia colicilor??..sau nu au nici o legatura una cu alta?

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Alinuk, nu asta favorizeaza aparitia colicilor.Ci sistemul lor digestiv care nu digera f bine laptele.CA si miscarile si cam toate la inceput sunt infantile si isi formeaza ei,bb instinctul , de ex , sa faca kka.N-ai vazut cat munceste la kka?

Ma duc ca mor de durere..

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

fetelor, messa va multumeste la toate pentru mesaje.
va intra pe net maine dupa pranz si va va povesti mai mult. sunt bine si ea si copilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Monykk bineinteles ca am clar preferinta de a naste cu doctorelul meu...
Anis rau imi pare ca intampini problemele astea. Ai incercat sa suni si la nr pe care ti l-a dat Alinuk?

Dadap nu cred ca e o idee buna sa experimentezi o diferenta brusca de temp pe pielea bebelului...noua ne-au tot batut apa in piua cu temp constanta la care trebuie tinut copilul. Eu ii voi face baitza in chiar camera lui si in prealabil voi incalzi toata casa in plus cu cele 2-3 gr...iar apoi racirea pana la temp obisnuita se va face gradat. Si ii voi pune si caciulitza vreo cateva ore dupa baie pana i se inchid porii. Pana si prosopul e bine sa-l incalzesti pe calorifer inainte sa-l scoti in el. Cred ca e brusc sa-l duci asa scurt la diferenta de 2 grade...si apoi golutz sa-l lasi si ptr cateva secunde cat il schimbi!?...eu nu m-as risca...
Daar mai bine astepti sfaturile fetelor cu experienta.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Cristinna tin pumnii.

Fetelor...de Criss stie cineva ceva...sa o fi oprit la spital direct ptr cezariana!?

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

AniS, iubita, du-te la doctor neaparat ca nu-i bine ca ai facut din nou febra. Uneori la mastita se face o incizie mica si-ti curata infectia (asa i-au facut doctorii aici unei cunostinte).

Ai grija de tine , Domane Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

buna burtici si mamici!!!
sunt super obosita ,taietura inca ma doare ,tot nu pot sta pe scaun ,deabea astept sa ajung la dr. peste 2 saptamani...
Astazi minunea noastra a implinit o luna!!!
de doua zile este tare agitata ,cind o pun in patut plinge ,cind o luam in brate tace....si daca reuseste si dorme e super agitata..,da din minute si din picioruse...
Am auzit o suta si o mie de sfaturi de pina la urma nu mai inteleg nimic...,ce si cum sa-i fac..
Maine ar fi trebuit sa o duc la dr. de familie dar imi e frica cu gripa si cu raceala ,nici nu stiu ce sa fac...,am cintarit-o si are 3,380,eu spun ca e bine ,din spital am iesit cu 2 ,480..
am fugit la micuta mea ca s-a trezit....

v-am pupat!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

AlinaTxa, ne vedem cu siguranta, cu bebelinele in parc. Gasim noi un parc relativ apropiat de amindoua. De abia astept primavara. Oricum, cred k nastem cam in aceeasi perioada, nu?

Anis, mi se face pielea de gaina cind vorbesti despre durerile prin care treci. Sper din tot sufletul, sa iti treaca mai repede!

Ce bine k mai sintem citeva ramase sa nastem si in februarie..si nu sint singura.

Marce 35+

www.dropshots.com/year.php?userid=216010&cdate=20051229&cimg=0" target="_blank">POOOOOZEEEEE 2005-2006

Vine bebelina mea, Lara-Ioana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

da R_MARCE teoretic eu am 16 februarie termenul insa eu spre deosebire de oana vreau sa nasc mai devreme.Eu pe 20 ianuarie vreau sa fiu gata.Deja eu am inceput sa fac efort,treaba,miscare sa nasc si eu mai repede

36+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara fete dragi,

Dupa cum ma vedeti sunt inca acasa. In primul rand multumesc tturor celor care mi-au facut galerie si m-au sustinut.

Felicitari mamicilor zilei!
Messa, sa-ti traiasca bebita si sa te recuperezi cat mai repede sa profiti de fericirea de a fi mama.
Terbitza, ce bine ca primim vesti bune si de la tine! Sa-ti traiasca fetita si sa va bucure toata viata!

Dupa o noapte in care nu prea am putut dormi, am ajuns la spital la ora stabilita. Nu am ce sa reprosez dr-ei, la ora respectiva vorbise deja cu medicul cel mai de incredere in ecografii, ba chiar incerca niste aranjamente cu sala de operatii in caz ca se impunea azi cezariana de urgenta (azi nu prea era libera sala). Examenul ecografic m-a mai linistit putin, insa nu mai asteptam bebita sa vina cand vrea ea, o scoatem vineri la prima ora. Oricum a stagnat in dezvoltare de pe la varsta de 37-38 sapt. Prefer sa-i dau tzitzi si sa creasca mare la mine in brate, ca eu nu mai am chef sa mananc, m-am saturat si de vitamine si de tot. Pt linistea noastra si eu si sotul am decis aproape instantaneu sa facem cezariana, iar dr mi-a intuit perfect starea, incat chiar dupa ce am vazut ca lucrurile nu stau atat de prost pe cat credeam, nu m-a mai intrebat daca sigur vreau cezariana etc. Pur si simplu m-a intrebat daca sunt de acord cu ziua de vineri, ora H.
Am ceva emotii, cred ca cea mai naspa senzatie e cand incepi sa nu-ti mai simti corpul, apoi cand te dezmortesti si ai dureri. Nu am trecut prin nici o interventie chirurgicala cat de simpla (doar un deget cusut cand eram mica).
Adela2006, multumesc pentru incurajari. Sper sa fie si la mine bine, sa nu raman cu amintiri neplacute.

Oana_Bucur, eu te inteleg perfect si sunt de acord ca te autoeduci sa-ti poti pastra calmul in absolut orice situatie, inclusiv o nastere acasa pe prosop. Mi-a povestit zilele trecute o vecina careia i s-a intamplat asta si a ajutat-o faptul ca si-a pastrat sangele rece.

R_MARCE, stiu ca iti va fi greu, dar vei ramane si tu surprinsa cat de bine te vei descurca.

Adinush, felicitari si tie pentru cat de bine te descurci singura. Se pare ca vremea calda nu mai tine cu noi mult timp si iti va fi greu s-o iei cu tine pe micuta, dar categoric vei gasi solutii.

ylilimic, frumos mesaj! Scris din inima si cu mult talent de a exterioriza ceea ce simti.
Si mie imi era frica de cezariana, dar acum nu cred ca ma mai pot gandi la mine, la muschii pe care nu mi-i refac imediat dupa nastere, la kilograme. Aveam nevoie de un dus rece pentru a-mi reveni.

Maria72, daca contractiile sunt nedureroase... inseamna ca nu sunt de nastere. SI eu am foarte frecvente, nici nu m-am gandit sa le cronometrez, dar avand in vedere ca le am de cel putin o luna nici nu ma sinchisesc. Insa DA, e posibil la primipare sa nu-si dea seama ca au inceput travaliul, mi-a spus o moasa ca vin mame la primul copil, chiar si la varste mai inaintate, cu dilatatie maxima - aceasta insemnand ca durerile au fost suportabile pana la un punct.

Daconst, ma bucur tare mult pentru tine ca nasterea a decurs cum ti-ai dorit. Ce fain: program de gimnastica inca din spital!!!

Cristiana70, ce mesaje frumoase si incarcate de optimism am citit de la tine! Foarte bine ca ii pui la punct pe cei din jur. Eu i-am pus dinainte in tema cu ce am de gand si le-am repetat de multe ori ca sa nu creada ca m-am razgandit.

megbeng, acum te consolez si eu (mare curajoasa) ca nu-i asa rau nici cu cezariana - din auzite!, in caz ca nu poti s-o ocolesti. Avantaj: dupa nastere poti sta bine merci pe scaun si "puffy" ramane intacta. Or mai fi si altele, plus dezavantajele, dar mie astea imi sar in ochi.

Monikk, deci si tu te-ai intors acasa asa cum te-ai dus! Dar daca azi ai facut fix 40s, nu se considera o mare intarziere.
Ati observat fetelor, ca majoritatea puiutilor au ajuns la termen? Putini veniti la 37-38s, multi nascuti mai devreme de fapt prin cezariana programata. O ecografie ti-a facutt sa se vada clar ca bb e bine? Eu am un fix cu asta de la un caz de la noi din Iasi, intens mediatizat cand un medic considerat f bun, daca nu cel mai bun, a dat rateu cu un copil extrem de pretios. Mama era deja internata in spital in vederea nasterii pentru a fi supravegheata mai atent, dar dr a omis sa-i faca ecografii in acest interval. Copilul a murit strangulat datorita multiplelor circulare de cordon, mama a anuntat ca nu-si mai simte copilul cum trebuie insa nu prea i s-a dat importanta (dr o fi zis ca-i paranoia de gravida, mai ales ca obtinuse si ff greu sarcina).
Prin urmare indiferent cat de multa incredere aveti in dr-ii vostri, daca ceva vi se pare suspect, bazati-va pe instinct si cereti ce vi se cuvine, ca doar platiti - pentru linistea voastra.

IN restul discutiilor nu ma bag - cele legate de bebei, dar va citesc
cu mult interes, sper sa mai si retin cate ceva.

ralpe, bine ai venit printre noi! Nastere usoara si un bebelus sanatos! Sa ne dai si UM, si daca vrei data nasterii tale, eventual daca mai ai copii - putem trece numele, data nasterii lor. Te pot trece eu in listuta in caz ca nu a facut-o altcineva, dupa ce trimiti si restul datelor. Sa nu uiti ca la incheierea unui mesaj sa treci numarul de saptamani incheiata (ex 36+ inseamna ca s-au implinit 36 sapt de la ultima menstr. si esti in a 37-a saptamana), ca sa-ti apara ca ai baietel scrii [ baietel ] - dar fara pauze, si iti va aparea caruciorul bleu, alaturi de care poti sa treci si numele daca v-ati hotarat la vreunul. Mai scrie-ne despre tine cand ai timp.

Cristinna, tinem pumnii sa vina pe lume cu bine David cel asteptat.

Inchei deocamdata, ca am si amortit. Daca e mai continui dupa.

criss 40s cu Ligia

Mergi la inceput