** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (21)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Foarte important pentru bagajul pentru spital!BANI! BANI! BANI! PENTRU SPAGA!

Pupici tuturor!

Motannel, 23+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Dragelor,

Ieri am fost si noi in sfarsit la ecografie si bebe este ok.Multumesc lui Dumnezeu. Am vorbit cu doctorul despre faptul ca bebelul meu este linistit mai tot timpul si mi-a spus ca totul este sa-l simt miscand de cateva ori pe zi, in fiecare zi.
Mai este cineva care sa aiba un bebelus cumintel in burtic? Il simt cum se bucura si topaie doar cand mananc...pentru cateva minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Draga Ginuta,

Sa-ti dea Dumenzeu putere sa treci peste incercarile astea. Sper sa fie bine de data asta. Te rog tine-ne la curent cu ce e cu tine.

Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katthy spune:

Ancamaridaca este asa cum spui modificarea este nou nouta. Voi verifica saptamana viitoare si vedem ce si cum.
Dar am o nelamurire. Sa presupunem ca luam doar 60zile de concediu, totalul - cei 4680 lei - se imparte tot la 126 zile sau la 60 zile cat beneficiez eu?
Nu cred ca e asa dar intreb.

Ce bine imi calculalem eu venitul mediu brut pe ultimile 6 luni si ce bucurie ca intra si premiul din decembrie ........

Se pare ca se doreste sa nastem pe la locurile de munca si sa crestem copii cu bone.

Mihamora dr. MIhalceanu

Michigan pana acum sunt 5 echografii primele trei au fost in trim I fiind o sarcina obtinuta greu am vrut sa fim siguri ca e bine totul.

Andrap
cum a fost la petrecere ?

Si mie mi s-a spus ca placenta este pozitionata anterior (asa a fost la fiecare echo), o fi bine ?

Referitor la nastere .. Discutand ieri cu o cunostinta asistenta la maternitate am intrat in ceata total.
Mi-a povestit despre epidurala si de numeroasele dezavantaje ale naterii naturale pe care le stiti si voi.
Acum si eu ca tiganul .... daca as sti ca travaliul ar decurge relativ repede, ca bb nu este f. mare , ca dau peste un anestezist bun .... parca m-as incumeta la o epidurala....
Mai avem timp sa ne decidem.

PS Poate cineva sa-mi trimita parola de pe Venus 2007?

katthy 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Buna burtici!

Arthurana, ma bucur ca totul e bine cu baietelul tau! Fetita mea e si ea cuminte. Misca relativ des, dar un pic, ca un puf puf. Doctorul mi-a zis ca o s-o simt tare din saptamana 25...
Pauly, felicitari pentru examen ;)
Merci fetelor pentru felicitari pentru fetita :) Suntem chiar foarte foarte mandrii!

Stati un pic ca eu nu inteleg :((( Suma de 12 salarii minime este pe toate perioada? Adica nu e maxim pe luna? 11.700 - 9.5% => ~ 10.000 pe luna?
Pai de ce ma mai duc eu la servici si ma enervez si mai dau si o groaza de bani pentru sanatate etc

Am avut colege care s-au intors la servici la 3 luni dupa nastere, dupa ce li s-a terminat pre-post natalul (eh, alte vremuri, luau 85%), dar eu nu vreau sa fac asta. Vreau sa stau cel putin pana ce bebita face 6 luni, si sa alaptez (daca pot) cat pot de mult.
Asta ce e, politica de descurajare a natalitatii pentru cei cu venituri mai mari?
Pe mine ma bate gandul sa incerc in concediu sa lucrez la proiecte independente, se gasesc destule in domeniul IT si poti sa lucrezi si de acasa...

Referitor la epidurala - eu am o prietena foarte buna, medic rezident la ATI (cei ce se ocupa cu reanimare, anestezii etc). Si ea mi-a recomandat din tot sufletul epidurala - a zis ca e foarte buna, si la nastere, dar si dupa te ajuta. Acum cred ca trebuie in plus sa ne interesam ce medici anestezisti sunt in spitalul in care nastem, ca sa vedem cum sa ne ferim de situatii ca ale lui roandre...
Eu tot cu epidurala vreau sa nasc. Din pacate prietena mea nu lucreaza in spitalul in care o sa nasc...

pupici,

Anca 22+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Si eu imi calculasem indemnizatia pt cele 126 zile tot asa incluzand si prima din decembrie si nu suna chiar atat de descurajant. Politica lor tampita este sa descurajeze femeile care cotizeaza mult la stat ca sa aiba ei de unde da si celorlalte si sa iasa bine la electorat, ca tot intr-o campanie electorala o tin unii.
Pana la urma asta inseamna ca as putea sa-mi iau o gramada de concediu medical platit cu 75% pana nasc, daca tot nu mai conteaza media veniturilor mele pe ultimele 6 luni, nu-i asa?
Katthy, cred ca indemnizatia asta se calculeaza pe zi, si nu are nici o importanta ca vrei sa-ti iei mai putine zile. Decat ca daca renunti la zile iei mai putini bani. Dar mai intreaba pe unde poti.
Eu m-am panicat acum de tot, azi cred ca ma duc in oras sa iau cate ceva pt bebe, ca nu am luat nimic, eu chiar ma bazam pe banutii aia.
Anca 22+ Andrei Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

buna dimineata fetele,

am dormit relativ bine....zic asa ptr ca micuta mea mai nou are program toata noaptea...cand ma invart , cand ma sucesc, cand fac pipi siea se misc...si spre dimineata cam de la 5-6 se misca mult de tot chiar daca eu nu fac nici o miscare...si o simt tare ...deci ma tine treaza.dar o iubesc prea tare ca sa-i zic ceva.

poohy multumesc.

19+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Am gasit pe net OUG 91 din 22.11.2006 (MO 958/28.11.2006) si spune asa:
"Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii."

Deci eu personal inteleg si SPER asa: se determina baza de calcul lunar (nu pe toata perioada) ca si medie a veniturilor lunare din ult. 6 luni, se verifica aceasta medie sa nu depaseasca 12 salarii minime.
Daca media < 12 x sal min=>indemnizatia lunara este de 85% din media astfel determinata
Daca media > 12 x sal min=> indemnizatia lunara este 85% din 12 x sal min.

Daca exista un contabil si un jurist printre noi va rog sa ne confirmati si sa ne linistiti!

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Neata mamici,

Ancamarisi eu m-am uitat pe net si multe articole se refera la calculatia veche, asa cum o stiam noi. cred ca e o chestie foarte noua, pentru ca sigur prietena mea care a nascut prin toamna a luat 85% din ultimele 6 luni fara nici o alta limitare. eu intreb luni la hr la mine. stii ce ma gandeam? hai sa le intrebam pe mamicile de martie - aprilie sa ne spuna ele ce au aflat, banuiesc ca deja cateva au intrat in concediu de maternitate.

Motanel, si placenta mea e anterioara. asta e o forma mai putin obisnuita de pozitionarea placentei, care de regula e posterior. nu e nici o problema, doar daca vom naste prin cezariana doctorul sa fie un pic mai atent sa taie cat mai jos sa nu ajunga la placenta. am intrebat 2 doctori pe tema asta.

pauly, te invidiezi ca fetita ta misca mereu, noi suntem doar cu o saptamana mai micuti, dar nu am simtit decat foarte vag cate o gadilare.

Andreea 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

A, si inca ceva, acest calcul se face in cazul oricarui concediu medical (art 2 din O.U.G. nr. 158 din 17 noiembrie 2005, la care se face referire in OUG 91 din 22.11.2006 )

Art. 2. - (1) Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
a) concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii;
b) concedii medicale si indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
c) concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;
d) concedii medicale si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale si indemnizatii de risc maternal.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 25+

Mergi la inceput