** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (21)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Buna burtici

Pepsi-felicitari pentru baietel! Ingrosm randurile la baietei
Ralucami,ma amuzam citind lista ta,fiindca si eu am cumparat sterilizator,pompa...insarcinata fiind si inca cat am platit!!1Ghici???Sterilizatorul e apap de ploaie,e acelasi lucru daca folosesti un vas de microunde la o temperatura mare sau fierbi biberonul.In plus daca alaptezi,cum am facut eu aprope 1 an nu ai nevoie de pompa si nici strilizator.Daca nu sunt scumpe le poti cumpara,dar...
Poohy ma bucur ca fetita ta e bine!Si mie m-i s-a parut Herghelegiu taciturn,dar profesionist.Si mie mi-a zis de IR de pe arterele ombilicale ca au valori mai ridicate,dar m-am linistit;Cate saptamani dupa ecograf mari pe zi ce trece.Eu am o burtica cam mare si ma sperie gandul ca mai am inca 4 luni.Sper sa nu fac un baiat categoria grea
Cu epidurala eu v-am mai povestit si eu recomand tuturor mamicilor sa faca epidurala!
Va pup pe toate

poze
Iri +23 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

salut burtici
multumesc pentru primire
poate ma puteti lamuri si pe mine cu ceva
cam cate ecografii se fac in timpul sarcinii?
eu an facut una in 5 sapt si ginecologul mi-a spus sa mai merg la 22 sapt
e in regula oare asa?
sau ar trebui si in intervalul asta sa mai fac o ecografie?
am mai tot citit despre mamici care povestesc mereu de ecografii
si mi s-a parut putin ciudat
please help
sunt un mamic speriat care vrea sa fie totul in regula cu puiutul din burtica
apropos UM 6.09.2006
DPN 13 13.06.2007cand eu si iubitelul meu facem exact 4 ani de cand suntem impreuna
ar fi un cadou mimunat
oricum nu conteaza cand vine........
atata timp cat totul e in regula
mi se pare ca trece atat de greu timpul pana o sa-mi cunosc puiul
pupici multi tuturor
si ne mai intalmim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Nu te nelinisti Michigan!
Eu am facut la 10 saptamani o ecografie, apoi la 20 si m-a chemat la ecografie si la 24-25 - pentru a putea observa mai bine organele

Asa m-a trimis doctorul. Probabil ca daca ma trimitea in saptamana 22, nu mai trebuia sa ma duc si mai incolo - ci direct la 30 si ceva... Sau cine stie.

Asta de azi am facut-o pentru ca asa am vrut eu, nu trimisa de doctor.
Am vazut si eu ca unele mamici fac mai des ;) Depinde probabil de doctor si sarcina. Mie mi-a zis ca nu am probleme sa stau linistita.

Amuzant cu cei 4 ani :D
Si la noi poate sa fie la fel... prima intalnire pe 1 iunie, nunta pe 1 iunie dupa 4 ani, si bebe poate sa vina pe 1 iunie (1 an dupa nunta)... DPN dupa UM e 28 mai, dar la toate ecografiile bebe e mai mic cu o zi doua.
Deci poate sa vina la 1 an dupa nunta/5 ani de la prima intalnire :))
Sunt frumoase coincidentele astea, nu? ;)
Recunosc ca nunta am facut-o special atunci, dar bebe chiar nu l-am planificat :)))

Anca 22+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

michigan eu am facut mai multe eco..cam sase cred.., nu mai stiu exact...chiar daca nu am avut probleme cu sarcina...pur si simplu mi-am dorit sa-l vad pe bebe.cred ca ii importanta una la inceput care sa-ti confirme sarcina...una la 14 sapt cand trebuie masurat pliul nucal si inca cate ceva...si intre 20-22 de sapt cand iara se masoara anumite chestiute...organele si toate cele ale lui bebita.

19+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Acum am ajuns si eu acasa. Am fost la dr. ginecolog cu rezultatele de la analize si de la eco morfologica (facuta la 21 sapt - singura in afara de cea de la 5 sapt). A zis ca din cauza sarcinii am colesterolul mare (247) si multe leucocite. De IR dreapta = 0.62 a zis sa nu ma ingrijorez.
Urmatoarea ecografie va fi in sapt 34 (adica dupa ce am 33 sapt implinite), nici mai devreme, nici mai tarziu. Am facut deja programare la dr Iosup. Adela Dinu stie cineva cum e? (de la CMU Arcul de Triumf).
M-a intrebat daca ma doare burta si am zis ca nu, asa ca fiind la primul bebe a zis dr ca abia peste o luna (o sa incep sapt 29 atunci)o sa-mi faca si control pe masa. Pana acum nu am avut deloc parte de "placerea" asta.
Cam asa decurge programul meu de urmarire a sarcinii.
Felicitari pt. fetite si baietei!
Anca, 23+ Andrei Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Chiar asa urmatoarea eco de morfologie ar fi la 32 de saptamani sau 33???Mie mi-a zis de 32.

poze
Iri +23 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Vai, cat de in urma am ramas!!! Dar am citit tot! Ieri nu am avut net toata ziua! A fost o probleme generala in Suceava!

Am vazut ca ati vorbit despre placenta: a mea cica e antero-superioara? E bine? E rau? Poate ma lamuriti si pe mine!

Maine merg iar la eco, dar apoi ma mai cumitesc! (Faza e ca mi-ar placea sa fac des eco sa-mi vad printesa miscand!) Merg la ecografia morfologica si sunt in sapt. 24. Asa m-a programat medicul Onofriescu din Iasi! V-am mai zis chestia asta cred ... Oricum am facut pana acum 3 eco plus cea de maine care mi se pare foarte importanta.

In rest ... toate bune! Week-end placut tuturor!

Motannel, 23+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Bafta la eco morfologica fetelor, eu mai am o saptamana si ceva pana fac24 de saptamani.
Motannel] - e f bun Onofriescu, cel putin la eco.

despre ecografii ce sa va spun, eu cat am stat in spital am facut eco o data la 2 zile, timp de aprope 1 luna si apoi cam la 1 saptamana. Acum ca lucrurile sunt mai normale fac 1 data pe luna, cam asa.

Katty - la ce medic esti?
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Scrisesem o gramada si tocmai am pierdut maesajul. Fac un rezumat:
suma totala care ni se plateste pt cele 126 de zile este "in limita a 12 salarii minime pe economie" = 12 luni x 390 RON/luna = 4680 RON. Daca impart la 4 luni ~ 1170 RON/luna. Cred ca asta se impoziteaza cu numai 9.5% CAS. Dar nici nu mai conteaza. Una era sa calculezi 85% din venitul de baza impozitat doar cu 9.5% si altceva e cu plafonarea asta. Oare cand a intrat modificarea asta in vigoare? Am rascolit internetul ca sa aflu cat mai mule dar foarte greu am gasit cate ceva. Eu cred ca e o chestie noua.
VA ROG DIN SUFLET SA VERIFICATI SI VOI!
Este intr-adevar o mare nedreptate care se face astora de muncim 10-12 ore/zi de atatia ani si cotizam in nestire. Ca noua nici sa fim mame nu trebuie sa ne tihneasca. Ca daca vrem sa traim decent sa ne intoarcem la serviciu imediat dupa ce nastem, nu-i asa? Si dragele mele, sa stiti ca nu statul ne creste copii! Tot din cotizatiile noastre lunare, si ale sotilor nostri ne sunt platiti cei 600 RON/luna. De exemplu calculati un pic cati bani ati aruncat in "sistemul de sanatate" in ultmele luni si cati bani au fost compensati de la stat (nu prin asigurari private de sanatate ale firmelor unde lucrati) pt ca sunteti insarcinate si aveti niste drepturi. Si ganditi-va cati bani ati cotizat pt asigurarile de sanatate de cand munciti. E o mare porcarie ce se intampla in Romania, si cred ca e din ce in ce mai prost.

Anca, 22s+ Andrei Cristian

Anca, 22s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanela spune:

Buna burticutze!
Am venit si eu de vreo 2 ore de la controlul ginec. Mi-au dat in final rezultatele la analize si se pare ca totul e ok (nu port virusi de HIV, hepatita, spina bifida sau fibroza), iar tiroida e ok. M-a masurat, cantarit, am vorbit de schimbarea spitalului in care voinaste si gata. Ma bucur ca suntem bine si abia astept sa il vad pe bebe luni la echo. O chestie draguta: cat am asteptat in salon, i-am cantat puiului si el a dansat - cred.!
Legat de nr. de echo, asta de luni e a 5-a la mine, dar primele 3 au fost facute pt ca aveam probleme.
Felicitari fetelor care au aflat ce au in burtici!
Fetelor, imi pare rau ca nu va pot lamuri (extra) legat de co si cm, insa sunt de 2 ani jum. plecata de acasa si numai stiu legislatia (chiar daca acolo faceam salarii).
Ralucami, cred ca ar trebui sa mai pui pe lista,
prosopel pt baita,
ceva gel (sapunel),
crema pt poponeata,
geanta de "pampers-i",
port-bebe,
suzeta (daca optezi pt - eu nu voi opta),
ceva prosopele pe care sa le folosesti dupa ce bebele papa (ca sa nu verse pe tine),
ceva pt colici (ceai probabil)
ceva pt febra (vorbeste cu pediatru pt asta).
Ceva jucarii "zgomotoase" ,
un ventilator, sau umidificator (ceva care sa faca zgomot continuu - ajuta la linistirea bebelui),
caciulita (nu stiu daca ai pus) pt inceput.
Nu mai stiu daca mai trebuie ceva. Daca imi mai vine ceva in cap, o sa scriu.

Fetelor, daca mai aveti idei, asteptam.
Va pupam dulce si pe voi si pe bebei ca noi mergem la nani ca suntem obositi.

Mergi la inceput