Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (39)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Lyly cand am citit "se cutremura de scarba" la legume pe de o parte m-ai facut sa rad pe de alta sa plang : EXACT asa face si Alex al meu de vreo 10 zile. Acum 3 zile am observat dintisorul de sus ! asa ca eu cred ca e si de la dinti. Te inteleg perfect !!!

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica

Mergi la inceput

Lyly, Carmina, Shoricuta, Vivighe, sa stiti ca si eu am incercat diverse variante cu legumele, mai groase, mai cremoase, cu ulei, cu iaurt, cu sare, fara sare, cu lamaie, fara lamaie, in combinatii diferite, cu piet pui, pulpa pui, galbenus, ficatel....nu si nu Alex al meu imi tot explica ca sunt CAH si tine gurita stransa cu limbutza intre buze. Ii mai dau supa chioara in biberon si la biberon deschide gura. I-am facut ieri supa crema si i-am dat in biberon, a baut 40 ml cu o fata total scarbita si cu sprancenele incruntate si s-a oprit. Isi sugea mainile de foame asa ca i-am pisat cu linguritza jumate de banana si am amestecat cu iaurt si a papat tot si mai vroia insa i-am mai dat supa chioara, macar sa ia niste vitamine din zeama aia.
Asa ca fetelor ramanem cu speranta ca poate maine va fi altfel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Dana - trebuie sa vorbesti musai cu pediatrul. Eu si Cata am fost internati 1 sapt la boli infectioase la Babes. Erau multi bebei cu enterocolita si nu toti facusera kk cu sange. Dar la toti era o lipsa a apetitului, la unii temperatura, scaunele erau ciudate si moi (nu neaparat dese!!!), la unii voma. Deci...VORBESTE CU PEDIATRUL!! Eu stiu prin ce am trecut

Anileda
- o sa-i cumpar!! Poate sa arunce oricine cu pietre...trebuie sa-i mai fac de lucru cumva; si sunt covinsa ca-i va face placere!

Lacramioara
- si Catalin mai face mofturi...e adevarat ca rar, dar face. Indeosebi branzica o detesta. Dar ce te faci cu o mamica extrem de ambitioasa ca mine?? Am descoperit ca pofteste ingrozitor la ce mananc. Asa ca i-am dat si lui sa guste(suga) din portocala sau din para; inarmata cu castroneleul de branzica, ferit de ochii lui banuitori , pap din portocala cu mare pofta. Se uita la mine si pofteste; prima oara primeste si el portocala, apoi doar ma prefac ca ii dau...dar primeste branzica amestecata cu biscuite sau cu fructe. Si nu ma las batuta niciodata, nici protestele lui nu ma inmoaie. Profit de cine mai e in casa (menajera, mama, soacra...) pentru a ii distrage atentia cu orice chip si tot ii indes cateva lingurite. Dupa cateva zile de manevre accepta. Ce sa fac?? Eu stiu una si buna: am vazut copii care la varsta de 3 ani mancau doar cioco, cartofi prajiti si snitel, si mi-a intrat in cap ca sub nici o forma nu voi cadea prada mofturilor copilului.

Carmina - e un fenomen normal ce ti se intampla. Tin mine prima luna cu Catalin acasa. A FOST HORROR!! Eram epuizata, cu nervii la pamant, tot parcul stia cand ieseam cu Catalin, pt ca urla de mama focului. Nu dormea o clipa pt ca avea niste colici ingrozitori. Si mama, venita pe la mine, m-a tras deoparte si mi-a zis: "Claudia, esti obosita...nu care cumva sa smucesti vreodata copilul, sau sa-l bruschezi. Cand simti ca nu mai poti...da-te deoparte, palia o pauzaste-te, revino-ti!! Si chiar daca tu negi ca ai simtit ca o iei razna, eu stiu ca asa este, pentru ca doar si eu sunt mama!!" Si mi-a fost rusine in sinea mea...si eu ma infuriasem....dar mi-am dat seama ca poate multe mame au simtit neputinta mea. O sa treaca si asta Carmina!! Inarmeaza-te cu muuuuuuuuulta rabdare (si scuze daca ti-am tinut predica)

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

fetelor am si eu un "progres" : am scapat de adormit copilul ziua in carucior !!! de saptamana trecuta de cand am venit i-am zis "pana aici ti-a fost" lui Alex si am facut cum mi-a zis o prietena cu o bebica de 9 luni cum i-a spus ei pediatra : pui copilul in patutul lui si il lasi sa planga 20 min pe ceas, daca nu s-a oprit il iei in brate 5 minute pe ceas si il linistesti, il pui la loc inca 20 min...in principiu adorm de oboseala la inceput. Nici o abatere. Poate dura si 2 spatamani. In general dupa multe incercari dupa primele 20 minute adorm...in timp incep sa planga din ce in ce mai putin cand ii pui in pat, apoi se opresc din plans si stau asa pana adorm, ganguresc sau treaba lor. Noi asa am facut si a functionat chiar mai repede. Insa repet, poate dura 2 saptamani. Asa ca acum Alex al meu doarme ziua NUMAI la el in patut. Cand vad ca e marait si obosit il pun acolo si ii inchid usa si plec din camera. Eu in timpul zilei ii dau o paturica moale pe care o tot suge, frichineste patura aia pana il ia somnul. De multe ori si-o pune in cap, dar il verific mereu, si dupa ce adoarme i-o pun doar pe picioare si ma duc cam la 10 minute sa vad ce mai face.
Noaptea doarme in saculet de dormit.

pupici ca s-a trezit,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

Lacramioara iti multumesc ! Dak asa a spus dr asa sa fie! Mai m-am documentat pe aici si am citit ca majoritatea hemangioamelor se resorb. Da, nu este cazul sa le mai trambalez la Bucuresti, vom astepta sa vedem ce se mai intimpla.

Va multumesc mult si tie si Ioanei

Laura si puiuta Teodora (28.04.2006)
http://new.photos.yahoo.com/lv_panait/photo/294928804106269152/3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Fetelor, ziceti ca si ai vostri fac figuratie la ora mesei, hm? Isi pun pecete la botic

Vivi, te inteleg perfect... nu ai nici o paranoia in legatura cu bona, daca zici ca simti tu ceva. Haideti sa va spun ce povestea o bona care a venit la mine la interviu. Mi-a marturisit ca a auzit bone in parc care se "laudau" ca dau copiilor fenobarbital ca sa doarma a.i. ele sa motaie in voie.. ea mi-a spus ca stie asta, dar nu ar face in veci asa ceva unui bebelus.
Vivi, nu vreau sa te sperii, ci vreau doar sa-ti spun ca trebuie sa te increzi in propriile tale instincte. Eu simt ca, desi bona mea e spurcata la gura, tine la Alec si are grija de el cu responsabilitate. De-asta nu mi-am contrazis sotul si am pastrat-o, in ciuda celor auzite de mine in urma cu 2 saptamani. Fii cu okii pe bona, ok?

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miti2004
Isi sugea mainile de foame ....

Hai ca si tu m-ai facut sa rad... auzi, isi sugea mainile dar nu vroia neam sa manance supica... incredibil, si Alec face la fel! Urla de foame dar nu se atinge de legume

Mergi la inceput

Roxaniciule, eu pot sa mananc pana imi crapa burta in fata lui ( dar nu e cazul, ca-s la dieta ) Vede ca mananc si eu din mancarea lui, rade, dar isi fereca gurita instantaneu daca apropii ceva de ea. "Pe aici nu se trece!" e deviza lui...

Laura, tine-ne la curent cu ce se mai intampla cu micuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Lacramioara, Victor are 9 luni si mananca foarte putin dupa mine.Dar progreseaza si m-am mai linistit si eu.Singurul lucru care ma nelinisteste este ca nu vrea lapte praf.Hai sa va spun si eu programul nostru:
7-8 san
9 cereale cerculet (de vreo saptamana)-ii plac la nebunie
11-12 san pentru somn
13-14 supa crema de legume ( tot ce am pun caci nu-i place doar dintr-o singura leguma)- azi i-am facut pilaf cu legume si carne
17-18 galbenus de ou cu smantana/banana/rosie cu branzica/un pic de mar-tot acum ne straduim sa mai adaugam si alte fructe dar inca sunt CAH
20-21 san si de vreo 2-3 ori pe noapte

Carmina, eu lovesc canapeaua cand nu mai pot si se intampla destul de des, mai ales cand nu pot sa stam afara cate 3-4 ore sa-mi limpezesc creierii.

La tinut guritza punga cred ca suntem campioni.

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Oho, mai vad ca sunt si alti puiuti care nu deschid gurita, neam! Incepusem sa cred ca doar a mea ii cu mot in frunte...

Vivi, pune un reportofon intr-un dulap cand pleci sa verifici daca ce spune bona e adevarat sau mai faceti si voi vizite neanuntate acasa sub diverse pretexte.

Lacri, te inteleg perfect, e greu cu un copil nemancacios... Totusi razaciosului se pare ca-i ajunge putinul ce-l mananca ptr ca sta bine cu greutatea...

Arabela, cum a ramas cu sarcina, e bebe sau nu? Ma gandesc ca da din moment ce inca te gandesti sa-l intarci pe Victor. Ce-s alea cereale cerculet?

Meniul lui fiica-mea:
La 11 tentativa de fructe. esuata aproape in fiecare zi. Am avut succes cu borcanel de iaurt si piure de fructe de la hipp dar la noi nu se gasesc numai in Ungaria. Maine mergem si imi fac provizii.
La 14-15 piure de legume daca ii zi de carnita ii fac carnita cu putine legume si unt sa iasa cam 80 grame si il mananca cam 2/3 cu strambaturi si cantat, jucarii etc. Apoi completare mai 50-60 de legume cu lapte de-al meu si cereale. Daca ii zi de ou il combin tot cu legumele si cerealele. Alte zile ii dau fara lapte, cand cum ma apuca si functie de cat lapte reusesc sa adun.
La 18-19 restul de piure cu carnita si inca 50-60 de legume.
pe la 21,30-22 cereale cu lapte de-al meu, cam 80-100 ml lapte. Daca ii dau cereale cu lapte maxim 50-60 ml papa. Cam atat. Naspa nu?
Tzatza cat cuprinde la 11-12 cand nu papa nimic din ce i-as da si intre mesele de peste zi, inainte de culcare si noaptea.

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)

Verzuliile: Delidana-Khristin-Daria-Diana-Dulcetica

Mergi la inceput