Psihologia copilului (vol 6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Mai este un psiholog. Dar am avut tot mai putin timp in ultima vreme.
Daca aveti nevoie de opinia mea ar fi mai sigur sa imi scrieti si un mail pe adresa cezareea_xfiles@yahoo.com pentru ca sa stiu ca asteptati un raspuns.
Cu placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

Buna!baietelul meu de 5 anisori a fost muscat de niste caini vagabonzi cand se intorcea de la gradinita,iar acum se fereste de caini si daca sunt in spatele unui gard sau a unei porti,credeti ca va ramene marcat pe viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

Citat:
citat din mesajul lui victory

Buna!baietelul meu de 5 anisori a fost muscat de niste caini vagabonzi cand se intorcea de la gradinita,iar acum se fereste de caini si daca sunt in spatele unui gard sau a unei porti,credeti ca va ramene marcat pe viata

salut,
poate fi vorba de o fobie, urmareste-i reactia cand discutati despre caini, cand urmarti un reportaj pe net, cand ii spui ca mergeti in vizita la cineva care are catel, cand ii propui sa isi ia un catel al lui, etc. daca aceste reactii iti indica ca are o teama permanenta de aini, chiar si cand acestia nu sunt langa el, incearca sa iei legatura cu un psiholog. dupa ce va evalua copilasul iti poate spune cum si ce sa faci ca sa scape de asta.

succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

ms pentru sfat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

cand deschidem vreun subiect despre caini,el imediat riposteaza si spune ca sunt rai si ca el nu vrea sa auda de caini,etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:


Buna!

Intr-un articol intitulat ca si titlul subiectului, am gasit urmatoarele recomandari:

Alege impreuna cu copilul tau carti care vorbesc despre emotii
Cauta in librarii impreuna cu copilul tau carti despre bucurie, tristete, durere, iubire, generozitate, gelozie, prietenie. Cartile ii pot imbagati limbajul emotional si il pot ajuta prin intermediul personajelor sa rezolve anumite situatii.

Acum vin si eu cu intrebarea, daca imi puteti recomanda astfel de carti. Am vazut ca in afara (SUA de ex. ) sunt carti care abordeaza astfel de subiecte. La noi mai putin, sau chiar deloc. Cartile pentru copii mici (baietelul meu are 2 ani) abordeaza mai mult invatarea numerelor, a culorilor, a antonimelor, a animalelor, etc. Mai putin insa "invatarea emotiilor".

Va multumesc!

Miri2007

p.s. am postat si la parintii intreaba, parintii raspund

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

victory, buna, incerc si eu sa-mi spun parerea, baietelul tau emic, are 5 ani si a fost muscat de caini.Cum poti crede ca el va merge a doua zi la un caine sa-l maingaie dupa ce a trecut prin ce a trecut.E normal sa-i fie frica, sa-si creeze un sistem de autoaparare care sa-l fereasca de o noua problema.Acum el vede in catei doar pe cei care l-au muscat, nu si prieteni, deci nu poti avea pretentia de la el sa uite peste noapte ce a patit si sa nu se mai manifeste.Si unui adult i-ar ramane frica nu crezi?
Ce poti face e sa-l pregatesti sa inteleaga ca nu toti cainii stau la mangaiat , la scarmanat, ca sunt si din cei care musca, ca trebuie sa fie atent la semnele care prevad un eventual atac din partea cainelui, maraiala sa zicem sa-l averitzeze sa lase cainele respectiv in pace sa nu-l zadare pentru ca acel caine nu vrea joaca si-l poate musca.La fel ca si oamenii si cainii, si pisicile ...pot fi agresivi sau jucausi.Deci ce tine de tine e sa-l inveti cum sa faca diferenta, sa nu se apropie de cei care nu au intentii pasnice.E tot ce poti face si apoi sa-l lasi pe el sa ajunga la echilibru.Probabil i-au fost prezentati cainii tot timpul ca pe ceva ce sta sa faci cevrei cu ei, cu care te poti mereu juca si nu a vazut si latura cealalta ca orice am spune noi cainii sunt animale care nu pot fi mereu previzibile in reactiile lor.
Una e sa fie catelul familiei pe care il cunosti si te stie de stapan, si alta cainii vagabonzi sau ai altuia.
E bine sa fie aparat de un adult cand are de trecut prin zone unde sunt caini .Sper sa-i treaca aceasta frica, dar nu cred ca de pe o zi pe alta, si mai ales trebuie multa munca sa-i explici cum se poate apara de alt eventual atac, ca nu se fuge din calea unui caine si nu se da cu piciorul in el, ca atunci sigur cainele va ataca considerandu-se atacat.
Poate ca va fi si o lectie cam dura de viata pentru baietelul tau.
Nu te superi ca m-am intins asa mult cu mesajul, da eu nu consider un lucru bun prezentarea aceasta facuta copiilor cum ca animalele sunt doar de companie si poti face ce vrei cu ele, astfel ca atunci cand ele riposteaza si se vede ca o pot face si destul de dur, copilul nu mai stie ce sa faca si cum sa reactioneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Buna
Nu stiu daca trebuie sa fiu ingrijorata dar baiatul meu are 3 1/2 ani si a inceput sa vorbeasca de unul singur.Se plimba dintr-un colt in altul al camerei si vorbeste de unul singur.Ii spun sa vina sa vorbeasca cu mine si imi spune ca sa il las ca trebuie sa vorbeasca. Vorbeste despre jucariile lui preferate sau despre prietenii lui de joaca.
Si umbla prin camera ca un robot.Acelasi traseu...si vorbeste intruna.Efectiv ma sperie.
Mentionez ca a inceput sa vorbeasca devreme si ii place sa vorbeasca mult.Eu un copil extrem de sensibil si timid.

multumesc

neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

incerc eu un raspuns timid pentru neda, oricum ne dam cu parerea , un raspuns sigur iti poate da un specialist, dar parerea mea este ca baiatului tau ii place tare mult sa vorbeasca, nimic rau aici, din contra, dar fiind timid cum spui prefera sa vorbeasca singur ca sa-si satisfaca aceasta nevoie de vorbire, darsa nu rada cumva cineva de el, daca ar vorbi cu o persoana reala.Poate el nu are dorinta de comunicare ci doar de cea de vorbire, daca intelegi ce vreau sa spun, nu sa raspunda la intrebarile altuia ci sa turuie el acolo ce are in cap fara sa fie intrerupt.De aceea am mai auzit cazuri cand copii isi aleg personaje imaginare, din desene , povesti sau inventate, (deci alt punct plus pentru el- imaginatia bogata) si cu aceste personaje , poate vorbi ce vrea el fara sa riste nimic.Incearca tu sa intri in jocul lui, subtil fara sa-l pui pe el sa vorbeasca cu tine ci incercnd sa vorbesti si tu pe langa el, poate il tentezi si intra in conversatie.Astfel incat sa vada ca discutia cu alt om poate fi la fel de interesanta si folositoare ca si cea cu personajele lui .
Incearca sa vezi ce personaj il atrage si fa-l si prietenul tau, ca sa nu se inchida in lumea lui ci sa-si aduca prietenii in lumea noastra.

Mergi la inceput