Ligaturarea trompelor
Buna fetelor!
Sunt o mamica a unui baietel de 7 ani si cu o burtica de 35+ si am o intrebare la voi:
Cand am fost la ultima intalnire la dr., m-a intrebat daca vreau sa-mi lege trompele cand imi face cezariana, avand in vedere ca va fi deja al doilea copil, etc. In principiu, nu mai vrem al treilea copil si ar fi o metoda sigura de contraceptie, dar parca mi se parea prea radicala si mai ales ireversibila. In general, am vazut ca nu sunt efecte adverse.
Voi ce stiti si mai ales pentru cele care au trecut prin asa ceva, care a fost experienta voastra?
Multumesc mult,
Roxana, 35+
Raspunsuri
Anuska spune:
Dar de ce faci cezariana? Primul l-ai nascut tot prin cezariana?
Eu am nascut de 2 ori normal si la a doua dupa 3 zile mi-a facut ligatura printr-o mica incizie pe langa buric, acum se vede foarte putin.... Dr mea a considerat ca e mai bine asa si acum ii dau dreptate, m-am refacut mai repede, decat daca as fi optat pt cezariana si ligatura.
E intradevar o decizie radicala, insa daca tu si sotul nu mai doriti copii, nu vad care e problema. Si totusi am inteles ca in unele cazuri e reversibila....
Eu ma simt super, nu am dureri de cap mai dese ca inainte (asa cum am auzit!), nu m-am ingrasat (tot din auzite), evenimentul lunar se produce la fel ca inainte
.... asa ca nu am de ce ma plange. Intradevar uneori ma gandesc ca daca as mai vrea unul.... insa imi dau seama ca 2 copii e supersuficient pt a le putea asigura educatia necesara.
Sa fim cu totii sanatosi si sa avem noroc!
Nastere usoara si un copil sanatos! Si sa-ti traiasca si flacaul cel mare!
*********************************![]()
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
angelapriboi spune:
Draga Pitilache,
Eu am nascut in octombrie 2005 si fiind al doilea copil am decis sa-mi leg trompele.Mama mea cand a auzit de asa ceva a innebunit ca o sa vad eu ca o sa ma ingras.Vreau sa-ti spun cca daca inainte aveam 57 KG,acum am 48 de kg,greutate pe care nu am mai avut-o din liceu.Nu am dureri de cap,menstruatia este regulata.Nu am avut nici o problema pana acum.
Subiectul s-a mai discutat pe aici si toata lumea spunea acelasi lucru, adica ca nu au patit nimic dupa legarea trompelor.
A fost un caz care dupa 4 ani de la legarea trompelor a ramas insarcinata.Era o tipa pe aici pe forum care cred ca a si nascut pana acum.
pitilache spune:
Multumesc tare mult fetelor pentru raspuns. Inca nu am luat o decizie finala (mai am 2 saptamani dar raspunsurile voastre ma ajuta).
Anuska, da, primul l-am nascut prin cezariana de urgenta. Nu era programat asa dar pentru ca au aparut unele complicatii si nu a iesit altfel...
O sa mai caut pe forum informatii.
Inca o data multumesc si mai astept daca mai sunt si alte fete care vor sa-mi spuna care a fost experienta lor.
Numai bine,
Roxana, 36+
pitilache spune:
Daca mai intereseaza pe cinva subiectul, iata cateva informatii:
http://www.fhi.org/en/rh/pubs/network/v18_1/nw181ch2.htm
Roxana, 36+
ionela_r spune:
Si eu am facut cezariana.Am vrut foarte mult un copil,pe care l-am facut destul de tarziu (37 ani).A tinut sarcina pe "propria raspundere". Am nici mai mult nici mai putin decat 22 operatii la ochi. Nu aveam voie sa tin o sarcina. Profesorul mi-a spus ca nu-mi da voie sub nici o forma sa mai am alt copil,asa ca,mi-a legat trompele. Acum Dora are 1 an si 10 luni. Nu am nici un fel de problema.
Este o decizie foarte grea, mai vroiam un copil,dar nu se mai poate. Sper din tot sufletul sa nu mosteneasca problemele mele la ochi.
Pupici 
Ionela si
Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
AVEM POZE NOI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Marilena12 spune:
Eu nu te sfatuiesc sa-ti ligaturezi trompele, eu nu am trecut personal prin asta, dar este in general o metoda radicala si definitiva. Parerea mea este ca nu stii cum este viata, poate iti vei mai dori, zic poate, un copil vreodata si sa fii in imposibilitatea de a-l face din cauza asta...Am auzit si eu pareri impartite: unele femei se simt foarte bine si nu au probleme, altele se plang de dureri la contact, ciclu mai abundent, cam asta am auzit si eu de la alte mamici. Acum, alegerea este a ta. Nastere usoara si o familie sanatoasa! ![]()
MARILENA
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"