Glicemie provocata

Glicemie provocata | Autor: diana69

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
Am si eu o mare dilema.
Acum sunt insarcinata in 29 de sapatamin iar doctorita mea de la Iasi mi-a spus sa fac analiza de glicemie provocata la 26 de saptamini, dar la noi in Suceava nu se face iar medicii diabetologi la care am fost au spus ca nu este obligatoriu si ca exista riscul foarte mare chiar sa-mi declansez diabetul cu aceasta analiza.
Si apoi am avut si colica renala in saptamina a 26-a si am eliminat o pietricica si am stat in spital vreo 2 saptamini si nu am avut unde sa fac analiza.
Daca imi fac glicemia si urina in fiecare saptamina si analizele ies normal credeti ca ar trebui sa imi fac griji ca as putea face diabet gestational asa deodata? Cand se poate declansa acest diabet?
Acum oare pot sa mai fac aceasta analiza avand in vedere varsta sarcinii?
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Eu am facut glicemie provocata si nu am declansat nici un diabet. Este analiza care reflecta cel mai bine nivelul zaharului in sange.
Acum nu stiu cum este cu tine ca tu esti graviduta!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

in ce consta analiza asta de glicemie provocata de iti poate declansa diabetul?vreau si eu sa stiu,pt ca acum 2 ani am nascut un baietel,la 38 de saptamani cu greutatea de 4650kg...si acum ma gandesc sa mai fac un bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Iti da sa bei un pahar de apa indulcita fff tare cu glucoza. Apoi iti ia sange la 1 ora la 2 si la 3 si ti verifica glicemia.
E scarboasa apa aia dulce si tr s o bei deodata!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de diana69

Daca imi fac glicemia si urina in fiecare saptamina si analizele ies normal credeti ca ar trebui sa imi fac griji ca as putea face diabet gestational asa deodata?

Si eu numai asta am facut cat am fost gravida, de analiza de glicemie provocata nici n-am stiut.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Da,am facut-o eu saptamana trecuta,am baut cam 200ml de apa dulceee si dupa o ora mi-a masurat glicemia.Am avut 117, cica pana la 140 e ok. CUm nu se face in toata Suceava? E un test simplu...Si cum sa iti declanseze apa aia dulce diabetul??? Ar insemna ca dupa cate dulciuri am mancat si cate sucuri dulci am baut pana acum ar trebui sa am 10 diabeturi nu unul...

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Laura, si la sarcina cu Lara ai facut-o?
Mai sa fie, mie de ce nu mi-au spus astia nimic?
Si am avut copil maaare...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu,atunci nu mi-au facut-o.Lara a avut 4200g si de aceea am ales EU sa fac testul. L-am si platit de altfel pe loc,la cabinet, 16€uro. Sunt cateva intrebari care preceda testul,daca ai doua sau mai multe raspunsuri afirmative este bine sa il faci. Eu in afara de copil mare nu am avut alte "bube", greutate marita, cazuri in familie, etc. Deci a fost alegerea mea.

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput