Procura copil minor- numai la consulat
Raspunsuri - Pagina 6
bely spune:
Sa sun acuma la ambasada P sa-i intreb de procura sau ce sa-i intreb?
Mie mi-e ca sunt toti pe o mana, in mailul in care imi scrie consulul clar, ca teoretic nu-mi trebuie procura dar cum "vulpoii"(asa a scris) baga bete in roate ei totusi ma sfatuiesc sa vin cu tata la ambasada sa-l ajut sa completeze fisa.. pai zau asa, omul asta trebuie sa completeze ceva ce nu intelege? adica el poate sa semneze ce nu intelege, dar tara noastra nu recunoaste ceva ce nu intelege?!.. in fine, nu merg la ambasada! Fac procura aici, fac fotocopie dupa buletinul sotului si-o agrafez la procura, daca comenteaza mult le voi cere legea pt cetatenii monori straini scrisa negru pe alb cum ca au nevoie de procura.,, ca eu nu gasesc asa ceva scris nicaieri. Am trimis si mail la politia de frontiera si nu mi-au raspuns pana acuma, nici nu cred ca voi primi ceva raspuns.
altceva, am o mamica cu baiat de 8-9 ani care e casatorita in Iran, cica in fiecare an calatoreste cu copilul fara procura, si tara lor e si mai complicata ca le trebuie viza si bla bla.. pe cand noi suntem in UE.. a zis ca o intreaba undei procura, dar le zice ca nu are, copilul e cetatean Iranian si se intoarce in tara lui,la tatal lui.. si-o lasa sa treaca.
La cate am auzit, nu stiu ce sa mai cred
delphin spune:
Sa intrebi daca iti trebuie asa ceva, desi ma indoiesc. Mamica de care vorbesti are dreptate.
Eu am calatorit in lumea larga cu copii, bine diferit de situatia ta, dar nicaieri, nici macar in Emirate nu m-au intrebat de o hartie cu care sa dovedesc ca tatal e d'acord sa calatores cu copii.
Fa asa cum spui, in caz de ceva, nu prezinti nici un act romanesc de-al copilului. Copilul e Po si merge acasa, simplu.
Mihai32 spune:
Asi dori si eu sa stiu daca plec cu tatal in spania iar mama este acolo poate face procura prin notar? si daca da cum pune apostila si unde (sa o legalizeze) sper ca nu trebuie neaparat prin Consulatul Spaniei la ambasada asa scap mai repede va rog niste informatii daca ar putea sa o faca mama prin notar si cum? iar daca merge prin notar cand mi-o trimite in tara aici (RO)eu trebuie sa o traduc si sa i pun apostila? sau cum astept raspuns multumesc. PS am varsta de 16 ani
karmenutza spune:
Daca parintii fac declaratia la un notar spaniol, se pune apostila pe declaratie. Aceasta trebuie tradusa apoi in romaneste, la un traducator autorizat, apoi traducerea legalizata de un notar. De obicei, traducatorii autorizati au si notarul si ti-o da gata legalizata.
Daca este facuta la consulat, se face direct in limba romana si tot ei o legalizeaza. In Spania, la consulat, costa totul 70 euro.
Tu "scapi" mai repede daca mama ta merge la consulat . E mai simplu.
Mihai32 spune:
hmm mersi frumos karmen doar ca mama e ceva departe de ambasada.. de asta am intrebat daca se poate face la un notar :D si inca ceva orice notar public din spania poate pune apostila? adica sa o legalizeze iar mama sa o trimita in tara eu o traduc o legalizez si gata:D
karmenutza spune:
Nu,notarul nu cred ca pune apostila. El doar legalizeaza. Trebuie sa mearga ea la un birou special pt asta, nu stiu sa-ti spun. Daca ea intreaba notarul care ii face declaratia, el sigur va stii sa o indrume. Apoi, in tara, te descurci tu cu ea. Mai intrebi. Pe traducator. Poate iti cere iar apostila pe traducere.
bely spune:
Ne-am intors si noi din vacanta, vreau sa va spun ca nimeni nimic nu m a intrebat de procura sau ceva, m-am stresat degeaba si tot degeaba am facut si procura aici, totusi bine ca nu am mers la ambasada ca as fi cheltuit o caruta de bani aiurea, asa doar 11€
mihai daca poate mama ta sa faca un efort sa mearga la ambasada sa-ti faca procura e cel mai simplu, altfel riscati sa cheltuiti o groaza de bani cu notarii din ro... am vazut si eu acuma cat am fost acasa ce a vrut sa-mi ia pt un tradus de certificat de nastere si apostila, peste 100€ si trebuia sa astept si o sapt. pt rezultat.. iar aici tradusul ma costa 15-20€, ce mare e diferenta.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bely Ne-am intors si noi din vacanta, vreau sa va spun ca nimeni nimic nu m a intrebat de procura sau ceva, m-am stresat degeaba si tot degeaba am facut si procura aici, totusi bine ca nu am mers la ambasada ca as fi cheltuit o caruta de bani aiurea, asa doar 11€ . _ Mami de Patricia-Filipa (29-08-2009) Patricia |
Daca-mi amintesc bine tu ai calatorit cu pasaport romanesc si fetitza cu pasaport portughez,da?
Deci asa cum s-a spus,atita timp cit copilul circula cu un altfel de pasaport,altul decit cel romanesc,nu te intreaba nimeni nimic!
Chestia cu cetatzenia romana prin nastere ...e praf in ochi si facere de bani!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
bely spune:
andacos da eu cu pasaport romanesc si fata cu buletin portughez, s-au uitat la noi si ne-au urat calatorie placuta... ma bucur ca a fost totul asa de simplu, la cat m-am stresat inainte de plecare si am mai mers si la notar sa fac o procura, la atat de simplu a fost.