Mamici de martie-aprilie 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 26
arissa spune:
Intru sa ma plang putin, nu pot sta mult fiindca am o stare de iritare...ma confrunt cu o noua problema de cateva zile, dar azi deja m-a disperat: ma mananca pielea infiorator pe degetele de la maini si la picioare, mancarime care se muta de la un loc la altul. Am citit intr-un articol pe net ca 20% dintre gravide experimenteaza asa ceva. Of, chiar trebuia sa fac si eu parte din categoria asta? Deja mi se intareste pielea de atata scarpinat.
A mai patit-o cineva?
Plec, revin dupa ce ...imi revin.
32+ 
elyanne spune:
gabi78 "problema" cu mesajele... esti la inceput pe forum si un nr. de mesaje sunt moderate... de obicei 10 mesaje. Si pana citeste un moderator mesajul mai dureaza si apare mai tarziu. Mai scire cateva mesaje si scapi de moderare...
elpower mult mai logica explicatia cu arsurile... Oricum eu nu o cred pe aia cu paru' lu' bb...
Despre haine, spalat si calcat... eu le-am spalat deobicei la 40 de grade, 60 de grade maxim... Si le-am calcat...
Despre saltea... la mandra am avut de plante/iarba uscata... si nu a facut cocoloase... Aia de cocos nu cred nici atat sa faca... e ceva mai tare decat aia de iarba...
Eu astept sa ma intorc acasa sapt. viitoare... se apropie de final santierul...
Astept rezulatele la analize... tot sapt. viitoare...
Trebuie sa ajung cu ele la dr. Si mai trebuie sa ajung si la med. de familie sa imi iau prenatal
de la 1 februarie.
Eliana
&
(31 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
magdutah spune:
buna seara, desi banuiesc ca sunteti deja la somn!
arissa si pe mine ma mananca burtica si picioarele! Initial m.am gandit ca este de la uleiul de gravide. M-am tot spalat si nimic ... sunt rosie pe burtica si pe pulpe 
Sper sa nu se agraveze !
Pupici si noapte buna !
Magda 30+ 
http://mfoca.myphotoalbum.com/
magdutah spune:
gaby78: de acum banuiesc ca or sa iti apara mesajele imediat, dupa cum spunea si elyanne ... la inceput mesajele sunt moderate si apar mai tarziu! La fel ma minunam si eu la inceput ... 
Pupici ... si somn usor mai departe !
Magda
30+
http://mfoca.myphotoalbum.com/
elpower spune:
Uite gabi aici tot ce scrie pe prospectul de la Garmastan. Sper sa te ajute.
"Garmastan
Indicatii
Tratamentul profilactic si terapeutic in inflamatia mameloanelor din perioada alaptarii.
Unguent indicat in tratamentul profilactic si terapeutic al inflamatiilor mamelonare din perioada pre si post natala si in ingrijirea sanilor in perioada alaptarii.
Substanta activa din Garmastan este guaiazulena, un ulei extras din arborele de guaiacum. Proprietatile curative si terapeutice ale acestei substante sunt cunoascute de secole de catre localnicii din regiunile Americii de Sud si de Nord.Aceste cunostinte au fost folosite la realizarea unguentului Garmastan ce contine acelasi extract natural de guaiazulena. Garmastan crema pastreaza pielea mameloanelor si areolelor supla si elastica, prevenind aparitia eroziunilor (ragadelor) din perioada alaptarii. Garmastan isi modifica consistenta la temperatura corpului, nu contine grasimi, nu are miros, si de accea se aplica usor pe pielea sensibila si se indeparteaza usor prin spalare. Este perfect tolerat atit de mamica cit si de bebelus.
Compozitie
Guaiazulene 0,05 gr.
Excipienti pina la 100 gr. crema PEG 8, PEG-75, sorbitol, metabisulfit de sodiu, clorura de cetil piridinium, apa q.s 100 gr.
Mod de administrare:
Garmastan se aplica usor pe mameloane si areole dupa fiecare alaptare. Pentru mameloanele sensibile se poate folosi o compresa sterila pe care s-a aplicat un strat subtire de crema. Garmastan se poate folosi inaintea perioadei de alaptare. Garmastan crema se aplica, dupa dus, incepind cu luna a aopta de sarcina, pentru a pregati mameloanele pentru actiunea mecanica ce se va exercita asupra lor in timpul alaptarii."
Bravo diana_jors pentru cornulete! Multumim, au fost foarte bune. Sper sa mai repeti experienta.
![]()
arissa imi pare rau pentru ceea ce trebuie sa induri cu mancarimile alea. Din pacate nu cunosc nicio solutie. Poate niste alcool mentolat ar ajuta la calmare, dar nu stiu daca e voie in sarcina. Desi se evapora repede si nu cred ca are timp sa intre in piele. Oricum ar fi bine sa intrebi si medicul.
elyanne bafta la mutat! Tu sa fii cumintica si sa nu pui mana pe nimic. Doar indicatii, da? ![]()
Va las acum si va spun noapte buna si fara prea multe treziri!
Ela
cu
Thea Ioana 31s+5z
Aurasa spune:
ghibuadina sa iti raspund:Nu stiu. De mancat am mancat in limite, adica normal, nu am facut foamea, dar nici nu am mancat cat sa stau ca brotacelul cu burtica in sus. Nici la sarcina trecuta nu am luat decat 9.5 kg(asta in conditiile in care in sap. 28 nivelul lichidului amniotic avea cote alarmante, de am facut o multime de analize, dar s-a dovedit o crestere aiurea). Am nmancat cand mi-a fost foame si tot ce mi-a poftit sufletelul. Metabolismul meu nu pot spune ca e tocmai vioi (sunt mica de statura, dar... mi-e rusine s-o spun, la inceputul sarcinii aveam cu 20 kg mai mult decat trebuia), dar in sarcina se invioreaza teribil. Ar face bine sa fie asa si dupa ca tare as fi fericita (nu m-as uita de 1 milion de ori sa vad cate calorii are alimentul X sau Y). Hai ca ti-am povestit cu tot cu oful cu kg multe.
Pupici si un weekend grozav
Aurasa 
Alexandru 32+ si
Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2
gabdyd spune:
Aurasa ce matinala ai fost!
Hai sa intru si eu la raport, vad ca azi lumea e mai
,
Cand intru pe forum si citesc toate povestile voastre ma simt cateodata ca si cum as fi copil, am asa o pofta de povesti, mai tineti minte cum se citeau o data la televizor povestile lui Creanga....
Iar cand ne invitam una pe alta la cafelute, lapte, ceai si cornulete imi aduc aminte cum ne jucam intre fetite cand eram mici, cu cestile goale si prefaceam ca bem cafea din ele, ca mamicile noastre,
La noi nimic nou, greutatea nu mi-am mai verificat-o de mult,
tensiunea e mica dar cu minima mare, ma suspecteaza dr de o infectie la rinichi care sper sa nu se confirme la analize, si chef de
non stop.
Bb e foarte jucausa, mai ales cand stau pe scaun, draga de ea,
ma intreb mai incolo, cand o sa mai creasca, ce-o sa fie de colul meu...
V-am pupat,
trebuie sa las calculatorul sa se raceasca putin ca nu stiu ce are de se incinge asa,
Revin...
Diana
26+ si Julie,
14.11.2003
cde
RaisaFudulu spune:
Diana iti impartasesc si eu ideea ...este o adevarata placere sa citesti povestile fiecareia dintre noi ....sa te simti putin copil....sa te regasesti printre randuri....
Noi suntem bine am avut o noapte foarte linistita decat doua drumuri la baie si nu-mi aduc aminte de prea multe intoarceri
Fetelor dar ce faceti toate nu v-ati trezit .... hai la o cescuta de capucino ca e cam tarziu pentru cafeluta
Pupici si o duminica cat mai placuta
Ma duc sa*mi fac mamaliguta cu branza, smantana si ou.....va invit la Craiova sa gustati
Pupici
Diana
29+ 
gabi78 spune:
Multumesc pentru raspnsuri si mai ales pentru incurajari. O sa incerc sa scriu mai des, mai ales ca de pe 1 feb sunt oficial in concediu si in mod sigur o sa ma plicitsesc tare si nu o sa prea am ce face. De citit am incercat sa tin pasul cu voi dar in unele zile sunteti asa harnicute ca nu prea reusesc, dar de acum incerc sa fiu mai activa.
O zi buna tuturor!
Gabi 35 sapt si
extrem de cuminte in aceasta dimineata
lauramar spune:
Buna dimineata fetelor!
La noi acum e ora 11.15 putin cam tarziu pt. dimineata dar asta e.Ieri am fost la o plimbare pe malul oceanului a fost foarte placyt dar era un vant mai rece iar acum m-am pricopsit si eu cu o raceala
.Am inceput deja sa beau traditionalul ceai cu miere si lamaie,ce fel de ceaiuri avem voie?
si mai revin
laura
29+
arianna