Mamici de martie-aprilie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Neata'
M-am servit si eu cu o cafeluta cu lapte, mai mult lapte decat cafea.
Si eu cred ca chestia cu parul bebelului care provoaca arsuri e un mit, e mai plauzibila explicatia lui Elpower, da pana una alta eu le sting cu lapte rece si dr de familie mi-a recomandat maalox da inca nu am luat.
Val si eu am stari de ameteala, sufocare si pulsul o ia razna. Trebuie sa ne facem niste analize sa vedem daca nu avem lipsa de ceva. Eu mai astept trei saptamani ca si asa trebuie sa fac analizele pt trim 3.
Dupa tikerul meu am intrat in trim 3 yuppii.
Weekend placut tuturor.

Cria27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Cria acum ca ai mentionat asa este. Si eu am pulsul mare (si tensiunea mica).

Din ce saptamana incepe trimetrul 3?

Si-a facut careva testul de glicemie provocata? Eu am glicemia foarte mica (68) si nu stiu daca nu este un semn de diabet gestational. Parca as fi o baba, asa ma plang

Valentina 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Salutare burticute vorbarete,
ELENAGIULIA ,mai si pe mine ma mai dor talpile dc ies un pic numai la plimbarica sau cu treburi in oras, desi folosesc ff mult masina.Eu cred ca , kg preseaza picioarele, talpile si de-asta apar dureri.Oricum e naspa cu kg in plus,eu am luat cam 13kg, sunt in 30 de sapt, dar oricum se simt.Ce naspa e sa fii gras!!!
AURASA, cum ai reusit tu fetita sa iei numai 5 Kg?Metabolismul e de vina nu?Asta in sensul bun al cuv.
ELPOWER, ti-ai cumparat deja garmastan si-l folosesti acum inainte de nastere?Ce efect are acum?Cu masajul pe sani si eu il mai practic uneori seara, asa mi-au zis prietenele mele care au nasacut ca ar fi binme din luna a 7-a sa ne masam saniii ca sa se desfunde canalele.
Noi suntem bine, in rest, am o durere de spate, un pic in josul gatului in partea dreapta, cred ca am luat curent de undeva ca ma jeneaza tara.Bebelina e jucausa si am observat ca noaptea de fiecare data cd ma trezesc la pipi, ea e treaza deja.Am auzit ca in gen ei noaptea sunt mai jucausi cd dormim noi.
Mie doctorul nu mi-a dat pana acum analize de luna a 7-a, poate data viitoare.Adevarul e ca am facut hemoglobina si ex urinei acum o o luna jumate -2.IMi venea sa-i zic de glicemie, dar nu i-am mai zis si chiar dc m-a certat un pic cu kg, nu cred ca avea motive sa ma trimita la glicemie.
Ce alte analize de luna a 7-8a ati mai facut voi?Va pupic

adina 30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

ghibuadina eu am luat Garmastan si am citit pe prospect ca daca ai mameloanele mai sensibile e indicat sa incepi sa le masezi din luna a opta si cum noi saptamana viitoare intram in luna a opta, m-am gandit ca e numai bine. Cat despre analizele de ultim trimestru s-a mai discutat pe aici. Eu una am facut hemoleucograma, calcemie, glicemie, transaminaze, examen sumar urina si urocultura. Sper sa-ti fie de folos.

Ela cu Thea Ioana 31s+5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Val- daca ai glicemia mica sigur nu e diabet gestational. La sarcina trecuta cand am fost in spital sa fac cerclajul mi-a iesit glicemia mare (aproape 200) si s-a speriat dr. Am repetat analizele si a iesit ok. Dupa, mi-am adus aminte ca mancasem cu o seara inainte de recoltarea sangelui in chec de cacao cu glazura de ciocolata aproape in intregime si de aceea iesise atat de mare. Dar la tine nu e problema. Pulsul cam cat il ai? Ca si eu am pulsul intre 90 si 110 (mai mult 100) si tensiunea 12 cu 8 (mi-o masor ca-s paranoica). Asta in conditiile in care stau in pat 98% din zi si noapte. Mie mi-au spus ca e normal pulsul sa fie marit ca e mai mult sange si tre sa il hraneasca pe bb etc. Importanta e tensinea sa nu o ia razna.
Pupici la burtici

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUna! Ce faceti? Cum ati petrecut azi? Eu am iesit doar pana in piata sa-mi indrum sotul la cumparaturi. Toata dimineata am calcat camasile mele de noapte pentru spital si hainutele si lenjeria lui bebe. Scria cineva ca hainutele nu tb calcate ca se incarca electrostatic.Mie nu mi se pare. Plus ca sunt hainute care nu pot fi spalate decat la 40 de grade. Asa ca trebuie sa le calcam, nu?Oricum eu am spalat tot ce aveam pentru bebe chiar daca fusesera in pungi sigilate si le-am si calcat- unele pe dos daca erau prea pufoase pe fata.
Am citit ce ati mai scris si cum fetele tot invitau ba la cafea ba la ceai mi s-a facut o pofta de cafea.... (si eu nu beau mai niciodata cafea) asa ca dupa ce va scriu ma duc sa-mi fac o cescuta cu cafea si mult lapte.
Legat de micile neplaceri ale sarcinii si eu am nasul infundat de ma tot intreba sotul daca am luat vreo viroza de la copii, dureri de burta si spate mai ales cand ma ridic din pat sau cand ma intorc de pe o parte pe alta.... Toata noapte ma lupt cu o pernuta care mi-o pun sub burta si pe care o pierd apoi prin pat. Iar sotul meu e asa dragut si cand o gaeste mi-o aseaza el la loc. De dormit dorm toata noaptea dar ma trezesc de multe ori si nu pentru a merge la baie ci pentru a-mi gasi o pozitie confortabila.
Si eu am picioarele umflate mai ales seara si mai ales daca in timpul zilei am avut sosete cu elastic (chiar daca dimineata imi sunt destul de largi). Asa ca mi-am pus deoparte numai sosete largi in partea de sus si incerc sa mai stau cu picioarele ridicate pe o pernuta cand pot (adica fff rar).
MIHAELA- sper ca te-ai razgandit cu venitul in Romania. Aici vremea pare sa se strice. Daca ai vrea sa vii cu avionul exista riscul sa nu te primeasca (ori la dus ori la intoarcere)ca ai deja 7 luni, daca vrei sa vii cu masina/ autocarul mi se pare mai rau ca te obosesti foarte mult, nu sunt conditii si chiar nu stii cum se mai schimba vremea. Stai linistita acasa si iti mai tinem noi de urat atat cat ne permite timpul. Incearca sa-ti faci un program in fiecare zi ca sa fii ocupata si sa treaca totul mai usor.

REGINA25- nu stiu pe nimeni care sa nasca la maternitatea Bucur. Cunosc o asistenta care lucreaza acolo la camera de garda. Daca ma intalnesc cu ea zilele astea o voi intreba cate ceva.

LOINA_LN - stai linistita in pat. Nici cu cerclaj nu ai voie sa iesi sa te plimbi din cate stiu eu. Plus ca ai sarcina avansata asa ca mai bine stai linistita in pat si scapi si de stresul cerclajului si vine si bebe cat mai aproape de termen. Fetele care au facut cerclajul au avut ceva emotii asa ca incearca sa-l eviti daca poti. Si cine stie, poate se mai inchide colul (asa cum am patit eu la 16 saptamani) si vei putea iesi in plimbare.

VAL- pai sigur ca ametesti daca ai si glicemia mica si hemoglobina. Tu nu iei fier, calciu? E bine sa nu lasi sa scape lucrurile de sub control. Fa mai des analizele si ia ce suplimente ai nevoie ca ne asteapta vremuri grele cu nasterea, alaptarea....

In rest ce sa va mai zic? Va multumesc celor care mi-ati raspuns cum e cu travaliul la primul copil. Sper sa fiu destul de informata pana atunci, sa mearga totul bine si sa nu intru in panica. Sunt optimista dar asa ma apuca frica din cand in cand.... Am visat acum vreo 3 nopti ca am nascut si ca a fost fff usor si repede si dr s-a purtat minunat. Dar oricat sunt eu de optimista chiar ca in vis nu are cum sa fie. A, si am avut gemeni- fetita si baiat.

Mai citesc la mamicile de ianuarie-februarie.... si multe sunt acasa cu bebeii, altele anunta cand pleaca la maternitate, celelalte le incurajeaza... Oare asa de unite vom ajunge si noi? Sper ca da. oare cand se va naste primul bebe la noi si cine va sparge gheata?

Va doresc week-end placut in continuare.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Eimotto eu am pulsul in jur de 100 dar se intampla sa fie si 120. Tensiunea o am in jur de 9/8 cu 5,5.

Tzuna iau Elevit. Asta este ce mi-a recomandat dr. (care mi-a vazut analizele) dar nu stiu daca este suficinet. Mai ales in ideea unei cezariene nu ar trebui suplimentat cu fier? Nu stiu ce sa mai cred. Mi-as dori tare mult sa am un ginecolog in care sa am incredere dar se pare ca nu prea am noroc.

Valentina 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Bine v-am regasit, -utelor,

va invit la niste cornulete, nu foarte dulci, si destul de bune, avand in vedere faptul ca e prima tentativa de acest fel...
am facut pe gospodina azi, asa ca profitati de ocazie, ca nu aprind focul la cuptor prea des - a se citi de maxim 5 ori pe an

recomand si eu statul cu picioarele ridicate, eu stau in fiecare zi cate 5-10 minute, chiar si inainte sa dorm daca nu reusesc altcandva... nu am probleme cu umflatul picioarelor, nu stiu daca din cauza asta sau nu, dar oricum o fac preventiv

Diana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Val cred ca ar trebui sa iei si fier daca hemoglobina e foarte mica. Elevitul cred ca are si putin fier dar poate fi insuficient. Eu iau 1 pastila de maltofer cu acid folic pe zi dar am vazut mamici care ajung sa ia 2-3 pastile/zi. Intreaba si medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna seara tuturor!
Eu am o mare problema! Mesajul meu daca "pleaca" (asta pentru ca de obicei scriu de trei ori pina trimit o data) apare mult mai tirziu pe forum. Adica eu vad mesajele voastre trimise dupa mine si al meu nu a aparut inca! De ce se intimpla asta?
Magdutah in legatura cu greutatea bebelusului iti pot spune ca la eco 2D ce pe care mi mi-o face la fiecare control se masoara diametrul capsorului (DBP), diamtrul in jurul abdomenului (AC) si lungimea femuruilui (FL). mi s-a spus ca exista formule de calcul care pe baza acestor 3 dimensiuni calculeaza greutatea. Nu am apucat inca sa ma uit pe site-ul pe care cineva l-a recomadat dar probabil ca asa ceva o fi si acolo. O sa ma uit. La eco 3D pe care am facut- o o singura data, dupa ce a masurat ce a avut de masurat (si alte chestii pe linga cele 3 de mai sus) programul calculatorului sau al ecografului, habar nu am al cui a dat greutatea bebelusului. Cam asta stiu eu.
Elpower te rog sa-mi spui si mie ce face crema despre care vorbeati voi? Eu am inteles ca trebuie sa iti "formezi" mameloanele si ca trebuie masate (a se citi frecate) cu un prosop aspru. Cele care stiu despre ce este vorba, va rog sa scieti si despre asta.
In privinta arsurilor si eu sunt de parere ca este un mit chestia cu parul. Si mai mult decit atit chiar si doctorul li-a dat aceeasi explicatie pe care a gasit-o si Elpower.
Cind va ajunge emsajul meu pe foum nu stiu, dar acum tocmai l-am scris a doua oara. Ca o sa ajung sa nu mai sciu deloc penru ca ma enervez si nu are rost.
Va sarut pe toate atunci cind peste citeva ceasuri o sa apara si mesajul meu postat in urma multora.

Gabi 35 sapt si

Mergi la inceput