Mamici de martie-aprilie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Amma, Gaby78 eu deja am luat salteau de cocos. Mie mi-a placut tare mult. Apoi am 2 colegi de serviciu cu cate 2 copii amandoi de 6 si 4 ani si ei folosesc si acum aceleasi saltele de cocos de cand s.au nascut copii!
Noi inainte de a cumpara salteau am mai fost si in oras la un magazin unde am putut vedea exact cum este textura la cocos (aveau niste monstre). In final am luat de pe net caci era mai ieftina cu 50 euro!
Eu cred ca totul e in ordine si nu or sa se faca ghemotoace!
Dar fiecare face cum simte ca e mai bine pentru copilul lui!

Pupici, Magda

http://mfoca.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Buna!
Noi suntem in mare bine. Starile de greata si voma de care spuneam acum cateva zile...am descoperit ca sunt de la vitamine (elevit). Nu am mai luat 2 zile si nu mi-a fost rau. Azi am luat iar sa vad cum e si iar...
Uff Roxygeo ai grija de tine. Bine ca acum e totul in regula.
ghibuadina abia asteptam si eu sa vad ce ti-a zis dr.(tinand cont ca avem acelasi DPN).

Mai avem cateva zile la serviciu si e destul de stesant, a trebuit sa caut si eu un inlocuitor si sa-i predau lucrarile.
De la 1 februarie o sa stau si eu acasa.

Lia 30+ Cand vine Iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala12 spune:

Buna dimineata fetelor.
Si eu am fost aseara la.Bb e ok are 1993g, colul e ok,cicatricele(2 cezariene) sunt ok,deci ma chemat pe 22 feb ptr programarea la nastere.
Mi-a dat si ceva hartii cu semnele nasterii premature si ce trebuie sa faci in aceste conditii asa ca o sa vi le sciu si voua dar sper sa nu aveti nevoie de ele.
Ma apuc de scris intre timp voi aveti grije de voi si de comorile din burtici

.33+(Aida) (Laura 3 1\2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna burticute dragute.
Profit de ocazie (pauza 5 min) sa va scriu si eu.
Dianapt nas infundat dr. de fam mi-a sugerat sa pun ocazionel ser fiziologic caldut.Am incercat si a dat roade.Se pare ca in perioada asta capilarele si mucoasele noastre sunt mai sensibile
AdinaGhibuadina adica, multumesc pt ingrijorare.Si eu am ramas putin perplexa cand dr a replicat zambind " copilul se poate naste si daca mama nu vede; asa ca miopia nu e indicatie gineco; va rog sa ascultati sfatul oftalmologului si sa aduceti recomandare de l ael."
Tzuna ma bucur pt tine.Eu inca nu am gasit inocuitor.Poate stiti voi pe cineva care sa ma inlocuiasca din 15.02.E vb de un job in resurse umane, mai precis de recrutare pentru pozitii de middle si top management;engl avansat obligatoriu.Dati PM daca vreti detalii.
Despre soacre (ma trezii si eu) as scrie un roman de groaza dar nu am net acasa.Asteptati pan in febr si o sa uitati de toate relele cand veti citi povestea mea cu soacra.
Pauza s-a terminat.
Noi doi va pupam.Aveti grija de voi.
32s+3z si Victor Mihai

marta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Fetelor am si eu o intrebare nevinovata!

Cum masoara doctorii greuatatea lui BB ? Al meu BB nu a fost pana acum "cantarit" si nici nu o sa mai fie pana la nastere caci am facut toate cele 3 ecografii prevazute cu masuratori pe perioada sarcinii!
Si eu cand citesc ca voi stiti cat au BB-ei vostri ... ma tot gandesc cum reusesc sa masoare

Pupi, Magda 30+

http://mfoca.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Multumesc mult martutza, o sa incerc si eu...

Roxygeo: se pare ca avem aceeasi DPN

Diana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

ghibuadina, aici se calculeaza greutatea luata in cursul unei saptamani. Ei spun ca ar trebui sa fie in jur de 300-600 gr/sapt. Eu pina acum... am depasit constant, am avut chiar si 1000 gr pe sapt. In total am peste 13 kg luate (sint in sapt. 33). Asa incit am avut o discutie referitoare la ce anume maninc de nu ma incadrez in cresterea de greutate. Si a reiesit ca maninc chestii cu multe zaharuri si cu multe calorii (f. sanatoase de altfel...). Am fost surprinsa sa constat cit de multe zaharuri maninc, pentru ca la capitolul dulciuri (ciocolata, prajituri) stau bine, aproape ca nu ma ating de ele. In schimb: fructe multe si numai din alea dulci, fructe uscate, miere de albine, suc de fructe pregatit in casa. Plus biscuiti cu f. multe calorii, desi sint buni, ca-s din cereale.
Eu nu-s o maniaca de-ale kilogramelor si niciodata nu m-a interesat cite calorii are un aliment. Insa acum, sincer, mi-e frica sa nu creasca bebe prea mare ca pe urma am de tras la nastere... Cantitatea de zaharuri si calorii din pacate influenteaza si marimea lui bebe. Iar aici greutatea lui bebe nu prea e motiv de cezariana, decit in cazuri rare, daca ei considera absolut necesar. Personal stiu 2 cazuri de bebei de 4 si respectiv 4,5 kg nascuti natural. Nu vreau sa ma gindesc cit de bine le-or fi fost mamicilor respective in timpul travaliului!

A, cit despre modalitatea de nastere... fiecare cu optiunea lui. Personal prefer sa nasc natural. Pentru ca in general sint adepta naturalului, asa e lasat de la natura, stie ea mai bine mama natura. Cezariana e o operatie, implica niste riscuri, te refaci mai greu dupa, stai mai mult in spital etc. In plus, nu vreau sa ma opresc la primul copil iar ideea de cezariana dupa cezariana nu-mi suride.
Inca mai studiez varianta epiduralei, pe care nu o resping. Daca se poate sa suferi mai putin, de ce nu?

A, apropo de epidurala... ni s-a prezentat la cursul prenatal cum se face si ce implica... M-au cam luat fiorii pe spate, de am zis pe moment ca nu-mi mai trebuie nici o epidurala Procedura aici este ca inainte de a face injectia propriu-zisa, se face o pregatire. Pentru ca epidurala implica si niste riscuri ptr fat, acesta este monitorizat. Asa incit, intii ti se rup membranele (daca inca nu-s rupte), apoi se introduce cu o chestie luuunga un firicel de metal curbat la capat si care se prinde de capul bebelului. Cu ajutorul lui se monitorizeaza ritmul inimii, asa incit daca se observa ceva in neregula se intervine imediat.
Ideea acelui ceva metalic prins de capusorul lui atat de fragil parca ma ia cu fiori!

Gata, ca am scris de am uitat sa ma opresc. Scuze pentru lungimea mesajului!

32+6

Mergi la inceput

Semne de avertisment de travaliu prematur(satamana28-37)
Depistarea din timp a semnelor de travaliu prematur poate indrepta conduita sarcinii.Tu poti sa-ti dai seama de schimbarilece au loc in corpul taumai bine decat orcine altcineva.
Urmatoarele sunt semne care apar in timpul travaliului prematur.Totusi,pot fi,deasemenea,parte normala a evolutiei unei sarcini sanatoase.Trecand prin aceste modificari,tu trebuie sa retii ce reprezinta schimbare a ritmului normal.
*contractiile uterine.Contractiile sunt normale in timpul sarcinii.De obicei sunt nedureroase si pot aparea in orice moment.Anumite schimbari de pozitiesau umplerea vezicii pot cauza o contractie.In timpul travaliului prematur,contractiile pot fi de asemenea nedureroase,dar difera ritmul incordarilor.Uterul se va intari pe toata suprafata si incordarile pot aparea la fiecare 15 min sau mai putin.Fiecare contractiedureaza de la 40 de secunde pana la 1min si jumatate –2 min.
*crampe asemanatoare celor menstruale.Acestea sunt simtite in partea inferioara a abdomeniului,deasupra osului pubian.Crampele pot fi ritmice,simtite,de obicei,ca niste valuri sau fluturi.
*dureri de spate apasatoare.Aceasta durere este localizata de obicei in partea de jos a spatelui,poate radia in parti sau in fata.Pot fi ritmice sau constante,si deseori nu trec prin schimbarea pozitiei.
*presiune in zona pelviana.Poti simtii presiune exercitata asupra regiunii pelviene,spatelui,coapselor.Ai senzatia ca “iese copilul”
*crampe intestinale.Pot fi insotite sau nu de de diaree si de balonari.
*secretia vaginala se schimba sau devine abundenta.Cantitativ poate fi mai multa,ceea ce este normal.Consistenta poate deveni mucilaginoasa sau apoasa.Culoarea poate fi maro sau roz.
*sentimentul ca ceva nu este in regula.Multe femei cu travaliu prematur simt ca lucrurile nu mai sunt cum erau.
Ce sa faci daca crezi ca intri in travaliu prematur?
1.Du-te la toaleta si goleste-ti vezica
2.bea multe lichide
3. odihneste-te,intinsa pe partea STANGA
4 inregistreaza contractiile uterine
5 Suna-ti medicul.
Situatii de urgenta (suna medicul)*sangerara
*s-a rupt apa
* dureri de stomac care nu trec la schimbarea pozitiei si sunt constante,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

magdutah, din cate stiu eu greutatea este evaluata ecografic prin diferiti parametrii (gen: circumferinta abdominala, lungimea femurului...). Acum n-am ecografiile la mine sa-ti spun exact ce parametrii s-au folosit cand a estimat dr. greutatea. O sa ma uit diseara mai atent.

Lia 30+ Cand vine Iepurasul

Mergi la inceput

Scuze daca am mai facut unele greseli!
Pentru nas infundat eu folosesc un spray cu apa de mare.

Mergi la inceput