Mamici de ianuarie-februarie 2007 (57)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by laura ionescu

Buna fetelor,

Ma gandesc ca din moment de doarme dusa dupa masa si mananca regulat, se hraneste suficient.NU?!

Asta facem noi.

Laura si EVA, 12 zile

DAAAA!!! Somn de 3,4 ore dupa supt e foarte bine la varsta asta!!! Stai linistita. Bine te-ai gandit sa o cantaresti doar saptamanal. Proba suptului e utila doar daca nu devine factor de stres. Starea si somnul copilului sunt dovezi suficiente!

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Da, Rali, ce sa zic...uitasem cum e cu ovulele, ca n-am mai pus demult dar aseara mi-a spus dr si a insistat, chiar ma cam luasera grijile, ca prea era insistent..am plecat din cabinet si pe urma l-am sunat sa il intreb de ce sa pun, de ce insista, ca nu puteam sa stau asa, eram nelamuritasi mi-a zis ca am o candidoza cam...si daca se naste bebe vaginal, cum vreau eu, sambata, e posibil sa ia si el, ...asa ca aviz fetelor care aveti ciupercuta asta nesuferita...

Eli 38s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Am ajuns acasa si acum stau un pic intinsa caci ne cam doare burta. Ne-a scos ata rapid doctorelul, sangerez un pic si am dilatatie de 1 cm, dar am hotarat sa-l lasam pe guritzel sa se hotarasca el cand vrea a veni...cel putin pana luni cand ne-am prezenta iar la maternitate.
O sa incercam sa dormitam astazi...asta daca nu are alte planuri putzica.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Am gasit un site foarte interesant cu filmulete despre alaptat.

http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_video.html

Mie mi s-au parut foarte utile.

Laura si Eva, 12 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Monky- uite ce am gasit despre stafilococul pioceanic;
Piocianicul (Pseudomonas aeruginosa) este o bacterie gram negativa care este intalnita de obicei in cadrul infectiilor dobandite in spital, fiind rezistenta la majoritatea antibioticelor. Cel mai frecvent a fost izolat din infectii ale cailor respiratorii, cutanate si infectii urinare.

Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie gram pozitiva, prezenta in mod normal pe pielea si mucoasele omului si este prezenta pe mucoasa nazala la 30% din persoanele sanatoase. Aceste persoane se numesc purtatori sanatosi de stafilococ auriu si nu este necesar tratamentul la acestia, decat daca sunt prezente simptome clinice de infectie.

Stafilococul poate determina in organism infectii diverse: infectii ale pielii, ale tesutului subcutanat, toxiinfectii alimentare, infectii respiratorii, scheletale si chiar si infectii generalizate sau soc toxic.

Deoarece in ultima vreme a fost semnalata o crestere rapida a rezistentei tulpinilor stafilococice la antibiotice, efectuarea antibiogramei a devenit obligatorie in cazul izolarii acestui geremene din diverse infectii.

Asadar, in cazul infectiei respiratorii cu aceste doua bacterii, avand in vedere ca e vorba de germeni cu multirezistenta la antibiotice, trebuie efectuata obligatoriu antibiograma pentru tulpinile izolate din exudatul faringian; rezultatul acesteia va indica exact care sunt antibioticele care pot trata aceasta infectie.

Tratamentul cu antibiotice obisnuite, administrat la intamplare si repetat, nu face decat sa creasca si mai mult rezistenta acestor germeni la antibiotice, facand tratamentul si mai dificil. Intr-adevar utilizarea abuziva a antibioticelor distruge flora normala a organismului, nu numai cea intestinala, favorizand aparitia unor infectii cu tulpini multirezistente.

De aceea, antibioticele nu se administreaza de rutina si niciodata din proprie initiativa, ci doar la indicatia medicului!

Oana - tu esti foarte hotarata sa ajungi la termen... bravo! O sa fie totul bine! Poate luni ne zarim la maternitate!

Messa- ce putin mai ai... maine la ora asta o sa fii o fericita mamica de fetitza! Galeria poate incepe de acum.. ca sa nu ai emotii si sa fie totul bine

Raluca 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Surprinzator, emotii nu am... sunt foarte relaxata... asta probabil si pentru ca am foarte multa incredere in medicul meu si in tot personalul spitalului. Azi eram ca o vrabiutza pe acolo.

Sa vad cum ma simt dupa operatie - daca totul e ok, cum ma simt in stare, intru repede pe net si va scriu tot! Si poate postez si primele poze cu bebelina, ca am sa am la mine si aparatul cu cablu de descarcare cu tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by oana_bucur

Am ajuns acasa si acum stau un pic intinsa caci ne cam doare burta. Ne-a scos ata rapid doctorelul, sangerez un pic si am dilatatie de 1 cm, dar am hotarat sa-l lasam pe guritzel sa se hotarasca el cand vrea a veni...cel putin pana luni cand ne-am prezenta iar la maternitate.
O sa incercam sa dormitam astazi...asta daca nu are alte planuri putzica.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+

Stai cuminte si te odihneste. Va fi totul bine, ai sa vezi!

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele,

Parerea mea este ca in cazul in care vreti sa alaptati cat mai mult si doriti si voi o oarecare independenta (nu mai zic e furii si alte complicatii), pompa e necesara. Investitia in una bucata mulgatoare eficienta isi face banii. Eu am Avent Isis manuala - vedeti ca in Cora e 175ron si are si 2 bibe de 125ml +niste accesorii + rezerva sist acela care face vacuum. E buna, dar nu se compara cu cea electrica din Elias (era un fel de instalatie de fapt aia ...ocupa spatiu cat un dulap )

Eli - depinde care este temp la care-l vei tine. La o temp de 22-24 grade eu il tin in body+pantalonasi sau salopetiza rombaby si cu caputul gol (ii pun caciulita doar dupa baitza). Si il bag intr-un saculetz ft subtire- e unul special primit de la o prietena.

Am observat ca el se simte ft bine in saculetz in genere - asa sarmalutza e mai linistit (miscarile necontrolate din somn il trezesc si poate chiar sperie uneori - iar varianta sarmalutza il trimit mai apropae de ce cunoaste el cel mai bine - viata intrauterina). E vorba de saculetzul acela cu fermoar si care se prinde pe umeri - insa tb sa fie unul subtire.

Oana cu parere de rau... pe cat e de frumos saculetzul cu poney ul de la Paris pe atat e de nefolositor .. e prea gros, eventual ar putea fi utilizat pt scoica sau carutz...

Nu folositi paturici sau pilote pt invelit daca nu e supravegheat indeaproape!!!

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Alinuk eu mi-am comandat o pompa acum electrica de la primii pasi...sa vedem cum e.E 1 milion.
DAca nu e buna o sa i-au Aventul ala electronic de la o tipa de pe forum.Din pacate la pompa mea de la Avent s-au cam dus valvele..deh daca le-am folosit la primul copil...si nu am gasit sa cumpar noi.

Eu am patit-o iar..mi s-a rupt o coaja de la rana de la sanul stang tare nasol..cred ca o i-au de la capat

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Intru si eu sa va salut!
In curand plec la Cta sa scot firele si sunt un pic stresata ca tre sa il las pe cel mic cu mama...Ieri era o viteaza, zicea ca se desurca cu amandoi, azi ma intreba daca nu e mai bine sa vina si ea cu bb cu masina, ca daca plange, daca nu vrea bibe cu laptic, daca se intarca de la bibe... Si are o fatza cazuta din cauza unor probleme independente de mine, lucru care imi ia si mie tot cheful... Mai vorbim cand ma intorc si sa nu scrieti mult, ca veti fi si voi mamici si nu va va fi usor!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana cu Adam Cristian
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput