Adolescentii si internetul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu este chiar pleonasm , dar nu prea conteaza asta oricum.

Eu nu ti-am spus cum sa-ti cresti copiii , mi-am spus parerea, am dat exemple graitoare cred eu din experienta mea si am primit inapoi raspunsuri ironice.
Nu stiu ce am inteles gresit.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ok, daca tot am esuat cu subiectul, este ultima mea postare aici, iti satisfac curiozitatea (sunt chiar curioasa daca te poti abtine)...
Astea sunt lucrurile care mi-au motivate reactiile:

quote:
Spuneam doar ca nu trebuie ingradit copilul pt. ca va face fix pe dos.
...
O vecina de-a mea , mai mare cu vreo 2 ani era tinuta cu strictete , incorsetata , fara baieti , fara prieteni , fara fumat baut ca nu mai iesea din casa samd . La 14 ani fuma , facea sex , a incercat si fete si baieti , de fata cu alte pers. , bea.

Imi creste tensiunea si acum citind pasajul asta in contextul subiectului...
quote:
nu a fost nevoie de ce vad eu prin filme , cu parinti care tipa la copii ca au voie doar o ora la computer , doar jumate de ora la TV si dupa obligati la teme

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by XIO

Stai lnistita ca nu am trcut prin faza de adolescent hormonal care le stie pe toate , nu m-am razvratit vreodata in fata parintilor sau in spatele lor. Am avut reglui , ca nu am parinti beti , dar nu a fost nevoie de ce vad eu prin filme , cu parinti care tipa la copii ca au voie doar o ora la computer , doar jumate de ora la TV si dupa obligati la teme.
Eu mi le faceam din placere si preferam sa merg afara sa joc tenis cu taica-miu , fotbal , pinsa ,scunsa , elastic , coarda si mai stu eu ce cu ceilalti copii decat sa stau la TV.
Inteleg si eu ca sunt copii si copii , dar spuneam ca ingradirea(pt. ca sa-i interzici 100 de chestii e ingradire) nu duc la nimic bun , si am exemple destule pe aici. Si nu ma bazez doar pe ce spun eu , ca daca ar fi doar exemplul meu pai nu as ate apa in piua atat
Spun ce mi s-a spus la orele de psihologie.
Normal ca trebuie indrumat copilul , parintii mei inca de cand eram mica imi explicaut tot felul de lucruri , ma puneau sa-i "ajut".
cand vroiau sa faca ceva de exemplu ma puneau pe un fotoliu din camera mea , si ma intrebau "uite , situatia asa si asa si asa . Daca fac asta o sa fie x , daca fac asta o sa fie y , tu ce crezi ca ar trebui sa fac , ca eu nu pre stiu?". Eu stateam cu barbia in mana , si dupa ce ma gandeam putin ziceam "Nana nu tie" Mai explicaut o data si ziceau avantajele si dezavantajele si atunci dadeam si eu raspunsul
Zic si eu asa , din copilaria mea cam ce mi se pare bine si de mentionat, nu spun ca e adevarul suprem.

XIO, suntem doua. parca descrii copilaria si adolescenta mea. eu am 25 ani, tu?

Sorry, dar cine nu a avut asemenea specimene de parinti ,prieteni protectori ,confidenti si partasi la nebuniile copilului, nu-si poate imagina cum e sa ai libertate totala, controlata doar moral, nu realizeaza de ce sutii(sustinem) asemenea lucruri.

Eu cred ca definitoriu este modelul propriilor parinti. daca ai tai parinti ti-au oferit o educatie normala , fara excese pe care sa le realizezi, tinzi sa repeti cu propriul copil exact acelasi tip de comportament.

apropo de net. exista cluburi, net cafe-uri, unde, daca tu ii spui acasa NU se va duce negresit. am crescut cu netul(nu-l aveam acasa,totusi dar aveam acces la el), am lucrat recent, acum 4 ani la club net, asa ca va pot spune multe. de exemplu cum cei mai sfiosi copii, pt care bagi mana in foc intra la discutii..indecente pe net..pt ca acasa nu au voie,li s-a spus ca e interzis sa intri in asemenea camere!!! e fructul oprit.

altfel ar sta situatia daca tu ca parinte l-ai lasa, ai intra pt inceput cu el, i-ai arata ce pot scrie unii prin camere obscure de chat, ti-ai insoti fiica de 14 ani la o intalnire virtuala pe net. poti pune un coleg de serviciu sa-i faca bucata si s-o sperie nitel si sunt convinsa 100% ca ca data viitoare se va feri. daca copilul e sfant acasa dar nu-i poate spune mamei ca a avut prima emisie nocturna de exemplu, sigur ii va spune cuiva. si acela poate fi un pedofil de pe net.

multi cred ca sunt prieteni cu copilul. dar prieten cu copilul nu inseamna sa-i explici de BTS, sa-i spui ca nu e voie sa fumeze, sa se drogheze. inseamna sa discuti cu fetita de 14 ani de cea mai cool melodie, de tipul tare de la parter,de ultima moda in materie de frizuri desi tie ti se par nasoale rau,de ce simti in timpul primului act sexual, sa o duci noaptea cu masina sa-i arati locurile rau famate din oras, poate ai norocul sa vedeti si un drogat, sa te duci cu ea la disco si sa stai cuminte in umbra pana termina distractia,la o maternitate sa vada fete de varsta ei in luna 9-a,

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sail-away spune:

intr-o ora, o ora jumate nu are cum sa descopere atata.
plus ca ar trebui sa fi prost de-a dreptul sa te intalnesti cu cineva pe care nu cunosti, scuze :|
eu sunt sigura ca sta pe Messeger si vorbeste cu colegii, sau se joaca pe diverse site-uri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzzoop spune:

nu mi se pare corect sa ii fie interzis copilului sa nu intre pe internet.
Majoritatea au acces la net de la 9-10 ani, iar unul de 13 ani, s-ar simti de-a dreptul frustrat ca parintii sai ii limiteaza strict o ora ca sa stea pe computer. mai bine il monitorizati fara ca el sa stie, si cand calca stramb sa discutati calm cu el, ori, nu ii ziceti nimic, si pur si simplu ii blocati accesul la "camera problema" in care a intrat. logic ca nu o sa va intrebe ca de ce nu ii merge respectiva adresa, datr fiind ca el stie ca nu ati fi de acord cu acel site.
Eu am internet de vreo 3-4 ani, la inceput nici nu stiam ce e acela messenger, si apoi cand am inceptu sa intru pe forumuri, pe diferite site-uri am inceput sa ma feresc de ai mei. NU va g anditi ca sunt intraa in cercuri dubioase, intru pe forumuri care ma intereseaza, gen prieteni.ro, sau chiar pe colpotel. pe forumuri gen roportal, unde se poarta discutii de acet gen. nu mi-ar conveni ca ai mei sa stie ca sunt inregistrata pe acest forum. daca in momentul asta ar intra maicamea in camera, eu as inchide fereastra, si nu pentru ca fac un lucru rau, ci pentru ca mi se pare o chestie la care eu hotarasc daca vreau sa nu sa o vada x sau y. o discutie cu o colega de scoala, mi se pare un lucru in care mama nu are de ce sa se bage. asa e corect.atata timp cat nu mi s-a intamplat nimic de 3 ani, e clar ca nu ma invart prin nu stiu ce site-uri problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

multi cred ca sunt prieteni cu copilul. dar prieten cu copilul nu inseamna sa-i explici de BTS, sa-i spui ca nu e voie sa fumeze, sa se drogheze. inseamna sa discuti cu fetita de 14 ani de cea mai cool melodie, de tipul tare de la parter,de ultima moda in materie de frizuri desi tie ti se par nasoale rau,de ce simti in timpul primului act sexual, sa o duci noaptea cu masina sa-i arati locurile rau famate din oras, poate ai norocul sa vedeti si un drogat, sa te duci cu ea la disco si sa stai cuminte in umbra pana termina distractia,la o maternitate sa vada fete de varsta ei in luna 9-a,
quote:

In linii mari si eu cred ca asta inseamna de fapt comunicare cu copilul. Este mult mai usor pentru un parinte tanar. Mult mai greu pentru cineva care a facut copil la 35 de ani. Dar nu cred ca nu se poate daca ramai o persoana deschisa, atenta la noutatile din societatea in care traiesti. Nu as merge si la discoteca cu copilul (decat daca m-ar invita) dar as incerca sa vorbim dezinhibat despre orice. Cel putin eu spre asta tind. Nu am false pudori si nu ma tem de viata.
Dar in acelasi timp sunt momente in care trebuie sa fi PARINTE. Nu ai de ales. Si trebuie sa faci astfel incat sa fi parinte dar sa ramai in acelasi timp acelasi prieten cu copilul tau.
Daca te apuci si instalezi in camera copilului de la 5 ani toata media care se vinde in magazin trebuie sa intelegi ca va avea tendinta de izolare atunci cand foloseste aparatele (televizor, computer, etc.) si ca atunci cand vei dori sa fi parinte va trebui sa intri in camera lui si sa te uiti ce face. Si asta o sa fie perceput drept o invazie.

Noi avem un singur televizor in casa (in camera de zi) si un singur calculator (intr-un colt al biroului). Cat timp petrece fiecare la calculator sau la televizor se selecteaza natural. Pentru ca toti vrem sa folosim aceste obiecte deci toti asteptam sa ne vine randul si incercam sa nu abuzam. Si copilul a inteles ca are parteneri in folosirea acestor aparate asa ca nu abuzeaza la randul lui.

Pe de alta parte, faptul ca avem calculatorul intr-un spatiu in care in mod normal intra oricine pentru ca are treaba acolo - sa citeasca, sa caute ceva intr-un dictionar, etc.- face ca si cel ce foloseste calculatorul sa nu se astepte la intimitate prea mare.

Stiu ca un pre-adolesceant face presiuni ca sa primeasca propriul calculator si propriul televizor. Dar cred ca daca parintii rezista scapa de multe batai de cap mai tarziu. Am de gand sa discut posibilitatea abia pe la liceu, dupa varsta de 14 ani cand copilul este mult mai capabil sa aiba grija de sine.

La 15 ani nu mi-as face griji ca intra in cine stie ce capcana si as tinde sa-i acord copilului foarte multa libertate daca scoala merge bine.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanna75 spune:

@simali : E foarte just ce spui. A interzice pur si simplu nu e o solutie. Internetul reprezinta cea mai completa forma de acces la informatie; ca orice mijloc interactiv are atat parti bune cit si proaste. A educa adolescentul (sau puberul), a-l face capabil sa discearna, sa filtreze informatia pe care o primeste, asta e arta! Si asta inseamna, de fapt, educatie. Parerea mea.

Mergi la inceput