Care este rostul nostru?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angel_ spune:

Bine te-am gasit, denizel. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

quote:
Originally posted by angel

Dumnezeu a creat un om perfect, insa i-a dat posibilitatea de a face propriile alegeri (a da curs tentatiei) sau a urma calea Creatorului sau (a pastra un spirit curat). Omul a ales cunoasterea cu toate derivatele ei (frica, descumpanire, durere). Atunci, Dumnezeu l-a trimis pe Isus, sa se nasca, sa traiasca, sa ne invete si sa ne mantuiasca. Insa, din nou, ne-a dat dreptul sa alegem : credem in EL si il urmam, sau nu.

Nihil Sine Deo!

angelasa este.

ham

Mantuirea este actul suveran si plin de har a lui Dumnezeu facut pe baza lucrarii de pe cruce a Domnului Isus Hristos, pe baza meritelor sangelui Sau, nicidecum pe baza faptelor omului (Ioan 1:12, Efeseni 2:8-10, 1 Petru 1:18-19).

http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by angel_

Dumnezeu a creat un om perfect, insa i-a dat posibilitatea de a face propriile alegeri (a da curs tentatiei) sau a urma calea Creatorului sau (a pastra un spirit curat). Omul a ales cunoasterea cu toate derivatele ei (frica, descumpanire, durere). Atunci, Dumnezeu l-a trimis pe Isus, sa se nasca, sa traiasca, sa ne invete si sa ne mantuiasca. Insa, din nou, ne-a dat dreptul sa alegem : credem in EL si il urmam, sau nu.

Nihil Sine Deo!

deci devine cam asa- io mi-am tras partenera perfecta pana la prima tentatzie, dupe care, adio perfectziune...

asa si cu Dzeu, ne face dupe kipu' si asemanarea Lui, perfectzi pan'la prima proba, dupe care, k sa ne mantuiasca isi jertfeste Fiul si noi tot imperfectzi...

ceva nu se leaga- cine-o scris povestea, o gresit undeva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Dumnezeu nu l-a facut pe om robotel. I-a dat creieru` sa judece cu el. Sa faca propriile alegeri. Bune sau rele...si a fost avertizat de ceea ce era rau, si stia consecintele, daca facea numai alegeri bune stateam si acu` la umbra parului si asteptam sa ne pice malaiata in gura. A gresit omu` dar mai are o sansa...nu l-a eradicat de tot. A primit in dar moartea....dar inca se poate izbavi.
Cam asa vad eu treburile.
Daca aveti copii, ganditi-va ce asteptati voi de la ei, poate e mai usor de inteles asa.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_ spune:

quote:
Originally posted by ham

quote:

deci devine cam asa- io mi-am tras partenera perfecta pana la prima tentatzie, dupe care, adio perfectziune...

asa si cu Dzeu, ne face dupe kipu' si asemanarea Lui, perfectzi pan'la prima proba, dupe care, k sa ne mantuiasca isi jertfeste Fiul si noi tot imperfectzi...

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Stii vorba aia :" Dumnezeu da, dar nu-ti baga si in traista" ? Pai uite cam asa e. A trai dupa Legea Lui impune sacrificiu si daruire, insa El nu ne obliga nici la una nici la alta. De aceea ne-a dat 10 porunci si totodata si liberul arbitru. Alegerile le facem noi.

PS Adevarul este ca acum ceva timp nu as fi inteles prea mult din cele ce am spus mai sus, drept pt care, Ham iti acord circumstante atenuante.
Ma bucur ca am evoluat cel putin din punct de vedere spiritual, restul vine de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa2007 spune:

rostul este acela de a cunoaste pe dumnezeu,care se afla in fiecare din noi

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by ham

quote:

Nihil Sine Deo!

Stii vorba aia :" Dumnezeu da, dar nu-ti baga si in traista" ? Pai uite cam asa e. A trai dupa Legea Lui impune sacrificiu si daruire, insa El nu ne obliga nici la una nici la alta. De aceea ne-a dat 10 porunci si totodata si liberul arbitru. Alegerile le facem noi.

PS Adevarul este ca acum ceva timp nu as fi inteles prea mult din cele ce am spus mai sus, drept pt care, Ham iti acord circumstante atenuante.
Ma bucur ca am evoluat cel putin din punct de vedere spiritual, restul vine de la sine.

Nihil Sine Deo!

ok, deci ne-o facut dupa kipul si asemanarea Lui, ne-o dat liberul arbitru (logic, doara suntem k El si El il are), dupe care, noi fiinnd claditzi dupe kipu' si asemanarea Lui, povestitorul din Biblie sustzine c-am pacatuit: logic, fiind creeatzi dupa modelul Dumnezeiesc, indirect, povestitoru' sustzine ca Dzeu pacatuieste!
raman la parerea mea, Biblia contzine Cuvantul Domnului, asa cum l-au intzeles cateva zeci, kiar sute de oameni, prin scrieri si traduceri disparate (sa nu uitam ca tot factorul uman, mai precis staful preotzesc a ales care din evanghelii sa fie sfinte si care nu...).

poate ca tu imi acorzi circumstantze, in skimb eu nu mi le-as acorda, daca, in urma respectarii unor dogme, majoritatea invekite, multe de neintzeles in epoca in care traim (isi aveau logica lor, in primitivismul de acum 1-2 milenii!), mi-as mutila viatza cu tot felul de ritualuri si inkinari, la picturi, simboluri sau oameni, cel putzin la fel de pacatosi k majoritatea...

ps- tyaa, omul a fost creat MURITOR, altfel pasajul din Facere:

"22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana #351;i sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca in veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden..."

n-ar avea sens; moartea i-a fost data de la Facere, nu a venit k o pedeapsa.
pur-si-simplu, omul a fost gonit din rai nu pt. pacate ci pt. ca mai avea un pas si devenea un Dumnezeu!

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Ham, nu am intalnit aceasta explicatie pana acum. E interesant, nu am o Biblie care contine si vechiul testament....

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa2007 spune:

Exista o cercetare duhovniceasca pe care trebuie sa o faca omul,exista un De Ce ,trebuie sa intelegem sensul si esenta lucrurilor.Nu este numai paza unui "fa asta,nu te gindi de ce ,doar sa fie asa ca asa e bine."Dumnezeu nu a spus lui Adam"Sa nu maninci din pomul acela ca e rau".A explicat lui Adam :"sa nu maninci din pomul acela,ca in ziua in care vei manca,vei muri."Si vedem ca de o anume moarte a si murit,desi trupul mai avea un termen pina la moarte,dar in duh a murit,s-a despartit de Dumnezeu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crissa2007

Exista o cercetare duhovniceasca pe care trebuie sa o faca omul,exista un De Ce ,trebuie sa intelegem sensul si esenta lucrurilor.Nu este numai paza unui "fa asta,nu te gindi de ce ,doar sa fie asa ca asa e bine."Dumnezeu nu a spus lui Adam"Sa nu maninci din pomul acela ca e rau".A explicat lui Adam :"sa nu maninci din pomul acela,ca in ziua in care vei manca,vei muri."Si vedem ca de o anume moarte a si murit,desi trupul mai avea un termen pina la moarte,dar in duh a murit,s-a despartit de Dumnezeu

...iar sarpele a zis:

"Nu, nu vetzi muri!
5.Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care vetzi manca din el vi se vor deschide ochii si vetzi fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul".

ok, minte sarpele sau cel ce-o scris, a intzeles si transcris gresit Cuvantul Domnului; vedem mai incolo:

"22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca in veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden..."

citind povestea vezi ca omul nu era nemuritor, caci altfel, de unde acest:"...sa manance si sa traiasca in veci!..."???

concluzii:

1- sarpele n-a mintzit; oamenii nu au murit de la fructul interzis, doar ca au devenit fiintze cu constiintza, au trecut de la stadiul de animal, la cel de OM

2- ori Dumnezeu a incercat sa sperie pe Adam si Eva, exagerand/ascunzand urmarile degustarii fructului oprit, ori scribul, cu buna stiintza sau din neintzelegerea a transcris eronat Cuvantul Domnului.

quote:
Originally posted by tyaa

Ham, nu am intalnit aceasta explicatie pana acum. E interesant, nu am o Biblie care contine si vechiul testament....

este prima oara cand aud ca o biblie nu contzine Vekiul Testament (si am avut in mana Biblii ortodoxe, catolice, protestante sau neoprotestante) Toate Bibliile vazute de mine incep cu Vekiul Testament!

Mergi la inceput