Care este rostul nostru?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

Am fost creati de catre cine (in conceptia ta)??? Eu stiu raspunsul si cred in EL... E Dumnezeu pentru ca asa am invatat noi ca il cheama; e acea putere suprema care guverneaza tot si cea mai mica miscare!
La toate subiectele despre credinta, otodoxie, penticostali... au intrat ateii si si-au spus parerea... desigur defensiva...dar aici nu intra nici unul... hmmm...rushinica! Va este teama sa ne ziceti ca de fapt credeti?!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
[/quote]

Hai mai citeste o data...si inca o data...sa vezi ca au intrat si ateii pe aici

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

We may have different skin colours, but we are all PINK on the INSIDE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by mate

quote:

Am fost creati de catre cine (in conceptia ta)??? Eu stiu raspunsul si cred in EL... E Dumnezeu pentru ca asa am invatat noi ca il cheama; e acea putere suprema care guverneaza tot si cea mai mica miscare!
La toate subiectele despre credinta, otodoxie, penticostali... au intrat ateii si si-au spus parerea... desigur defensiva...dar aici nu intra nici unul... hmmm...rushinica! Va este teama sa ne ziceti ca de fapt credeti?!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Hai mai citeste o data...si inca o data...sa vezi ca au intrat si ateii pe aici

[/quote]

De asta sunt scrise doar 3 pagini la subiectul asta... pentru ca au intrat ateii pe aici!!!
Fa comparatie cu subiectele amintite mai sus si vezi unde au intrat si unde nu...
De altfel o pentru tine si pentru toti cei care sustin ca nu cred... pentru ca eu stiu ca ei cred, dar nu vor sa recunoasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Pai eu am scris la inceputul mesajului ca raspund in calitate de ateu. Imi dau seama ca nu esti satisfacuta de raspunsul meu pasnic (in loc sa-ti spun ca devastez morminte si desenez draci pe pereti iti vorbesc de copii, iubire... :D ). Asa se explica cum subiectul nu a degenerat pe tzashpe pagini de scandal.
Am fost creati adica ne-am nascut, m-am exprimat poate gresit!
Eu inca nu-mi explic stiintific aparitia speciei umane pe pamant, scuze! Dar astept sa se descopere veriga lipsa inainte sa-l vad pe DD cum a suflat in niste tarana si a luat viata un om.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Nu stiu care e rostul nostru pe pemant, cred ca acela de a perpetua specia, de a stapanii pamantul, de a trai frumos si in armonie cu tot si toate.
Oare cum a aparut viata pe pamant prima si prima oara? A devenit complexa si inca nu stim f multe lucruri despre noi si despre ceea ce ne inconjoara. Natura este extraordinara, oare cine a creat-o?
Imi place sa cred ca Dumnezeu (asa cum noi Il numim).
Dar nu cred ca Dumnezeu a facut oamenii doar ca sa i se inchine, sa Il slaveasca. Adica sa aiba cine sa il venereze.Mi se pare f egoist acest fapt....deci imposibil.
Eu sunt mic, nu stiu nimic.........

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

JG, nici eu nu cred ca Dumnezeu a suflat in tarana si a dat viata omului. Eu cred ca totul este explicat metaforic ca doar pe vremea aia in care se scria Biblia , nu cred ca putea sa spuna despre ADN si ARN, si multe altele.......
Probabil (vedeti....nu stiu sigur nimic dar imi place sa cred asa, daca e Dumnezeu e speranta) s-a scris asa incat sa isi faca omul o idee despre cum s-a petrecut totul.....

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:

pai poate unii au si alte lucruri de 'rostuit' in viata decat sa intre la subiecte cu titluri cabalistice din care nu se intelege nimic.

"Care este rostul vietii"??
Foarte simplu: "42"!

La intrebari absurde, raspuns pe masura.

De fapt, cand cerem raspunsuri de la cei ce le gasesc cu propriul creier si nu le iau de-a gata din carti obscure scrise cu mii de ani in urma, trebuie ca intrebarile sa fie formulate clar:
- Ce se intelege prin 'rost'? Sens? scop? obiectiv de atins? utilitate?
- Pe cine includem in "al nostru"? 'Rostul nostru' al tuturor impreuna sau al fiecaruia separat? "Rostul vietii" mele proprii si personale sau rostul existentei vecinilor de palier? "Rostul vietii" pe pamant in general? Fiecare cu "rostul" lui? Ambigua intrebarea ca dealtfel toate dogmele si ideile religioase, propozitii sforaitoare, false dileme si limba de lemn care nu vrea sa spuna absolut nimic.

In lipsa formularilor coerente, imi dau cu presupusul: daca intrebarea e pusa la modul general, atunci raspunsul e unul singur, valabil pentru parameci la fel ca pentru umani: "rostul vietii" este viata insasi adica perpetuarea si supravietuirea speciei. Pana si inventia omeneasca numita D-zeu , Allah, Forta Suprema sau Strumful Intelept cu Barba Alba tot la asta serveste, ca de altfel fiecare din gesturile, ideile, instinctele si trairile noastre.

Daca e vorba de nivelul individual, fiecare isi construieste "rostul" lui, creierul uman e masina perfecta pentru fabricat "rost". Unii isi fabrica rostul de a se prosterna de 5 ori pe zi si de a aprinde 12 candele in 7 biserici in speranta ca vor primii o recompensa candva, intr-o alta lume, altii isi iau libertatea de a-si vedea de viata prezenta incercand sa fie fericiti cu ceea ce au in momentul de fata , fara sa astepte o ipotetica rasplata de la creaturi superioare.

Iar pentru cine are vreme de filozofat asupra "rosturilor", urmatoarea tema de gandire este despre "rostul" vietii in Paradis. Ce "sens" are o astfel de viata magnifica, de fericire eterna (apropos, cum stii ca esti fericit daca nu exista tristete?) dar fara nici un obiectiv, fara nici un "rost"?
De fapt, stiu bine ca nu exista raspuns inteligibil, toate elucubratiile astea despre 'viata' viitoare sunt complet ilogice si irationale, ramane deci asa cum am spus la inceput, fiecare isi face singur '42-ul' lui, dupa puterile mintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by doruletz

"Care este rostul vietii"??
Foarte simplu: ... daca intrebarea e pusa la modul general, atunci raspunsul e unul singur, valabil pentru parameci la fel ca pentru umani: "rostul vietii" este viata insasi ...

Mie mi-a placut asta cu "paramecii", e un cuvant cu sonoritate amuzanta pentru mine... da nu stiu cum ar percepe "paramecii" rostul consideratziilor acestora "umane" sau daca ar fi de acord ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

De ce floarea infloreste? De ce soarele apune si rasare in fiecare zi?De ce ne-am nascut si pentru ce ne-am nascut?Printre toate acestea se gaseste un element comun,si anume sentimentul acela din care am luat fiinta,care ne face viata mai frumoasa si pe care la randul nostru trebuie sa-l savuram..Ne-am nascut din iubire,din rodul unei frumoase povesti de dragoste,pentru ca apoi,la randul nostru sa oferim aceeiasi dragoste cu care am fost binecuvantati!O viata presupune dragoste,dragostea presupune captarea omului in jocul mitic.Omul este fiinta rezultata din dragostea ATOTPUTERNICULUI
pentru viata!Iar noi cei de rand am fost inzestrati cu acest sentiment unic din belsug...Atunci stau si ma intreb...De ce INDIFERENTA a pus stapanire pe noi?De ce ne URAM?De ce suntem egoisti?De ce nu ne acceptam unul pe celalalt si privim la studii si la bogatia materiala,iar pe cel sarac nu-l bagam in seama ?
Cand vom pleca de pe lumea aceata nu vom lua nimic cui noi ,doar faptele pe care le-am facut.Doamne ai mila de noi

poze cu familia mea
Iubiti-va unii pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by BOCANILA

...Atunci stau si ma intreb...De ce INDIFERENTA a pus stapanire pe noi?De ce ne URAM?De ce suntem egoisti?De ce nu ne acceptam unul pe celalalt si privim la studii si la bogatia materiala,iar pe cel sarac nu-l bagam in seama ?

Nu-i asa ca intrebarile astea ale tale sunt retorice ?
Nu-i asa ca pentru tine insatzi n-au nici un rost ?
Nu-i asa ca tu sti ca din pofte vinovate se nasc toate despre care 'intrebi' ?
Nu-i asa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
ManyHope Posted - 30/01/2007 : 16:27:21
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by BOCANILA

...Atunci stau si ma intreb...De ce INDIFERENTA a pus stapanire pe noi?De ce ne URAM?De ce suntem egoisti?De ce nu ne acceptam unul pe celalalt si privim la studii si la bogatia materiala,iar pe cel sarac nu-l bagam in seama ?

Nu-i asa ca intrebarile astea ale tale sunt retorice ?
Nu-i asa ca pentru tine insatzi n-au nici un rost ?
Nu-i asa ca tu sti ca din pofte vinovate se nasc toate despre care 'intrebi' ?
Nu-i asa ?

Pardon? Dorinta noastra de a studia se califica la pofte vinovate?

Mergi la inceput