Care este rostul nostru?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Matei 18,4 De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas, va fi cel mai mare în Imparatia cerurilor.

Psalmii 10,17 Tu auzi rugaciunile celor ce sufera, Doamne! Le intaresti inima, Iti pleci urechea spre ei,

Matei 23,12 Orisine se va inalta, va fi smerit; si oricine se va smeri, va fi inaltat.

Iov 22, 29 Vina smerirea, tu te vei ruga pentru ridicarea ta: Dumnezeu ajuta pe cel cu ochii plecati.

Proverbele 16,19 Mai bine sa fii smerit cu cei smeriti, decat sa imparti prada cu cei mandri.

Proverbele 3,34 Cand are a face cu cei batjocoritori, Isi bate joc de ei, dar celor smeriti le da har.

Psalmii 9,12 Caci El razbuna sangele varsat, si Isi aduce aminte de cei nenorociti, nu uita strigatele lor.

Proverbele 22,4 Rasplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogatia, slava si viata.

Proverbele 15,33 Frica de Domnul este scoala intelepciunii, si smerenia merge inaintea slavei.

Proverbele 29,23 Mandria unui om il coboara, dar cine este smerit cu duhul capata cinste.

1 Petru 5,6 Smeriti-va dar sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte.

Stiu ca este greu....pentruca suntem oameni.
Eu-l meu este totdeauna pe primul loc(zic de persoana mea ca sa nu supar pe nimeni) Dar trebuie sa-l las pe EL sa-mi conduca viata si nu eu.Sa iubesc pe vrajmasul meu...daca imi cere haina sa i dau si camasa.

Vrei tu ca altul sa-ti fure lucrul tau? Sau sa te ocarasca, sau sa te necinsteasca, sau sa se razbune, sau sa-ti faca alt rau? Deci, daca nu vrei, nu fa nici tu la altul!

Eu nu vreau ca altul sa ma vorbeasca de rau; deci nu trebuie sa-l bârfesc nici eu! Eu nu vreau ca altul sa ma dusmaneasca; deci nu trebuie sa-l dusmanesc nici eu! Eu nu vreau ca altul sa-mi fure din gradina mea sau din via mea; deci nu fur nici eu de la altul! Eu n-as vrea ca cineva pe copilul meu sa-l batjocoreasca în public; sa nu fac nici eu asa. Eu n-as vrea niciodata, când ma duc undeva sa ma treaca cineva cu vederea, ci as vrea sa-mi zica buna ziua, sa ma cinsteasca si sa-mi dea atentie; deci sa fac si eu tot asa!

Care a fost rostul Domnului Iisus de a veni pe pamant?
Ca sa moara pentru pacatele noastre...desi El a fost fara pacat.
Eu personal ma abtin de multe ori sa raspund,sa dau cu palma celui
care ma loveste(cu cuvintele)intr-un cuvant vrajmasului.Si de ce?
Pentru-ca ma gandesc ca Fiul lui Dumnezeu a avut putere sa se apere
atunci cand a fost scuipat, batut,rastignit....si nu a facut-o.
Si eu pentru un simplu cuvant (ma jicnit )sa ma atat la el sau..mai
rau sa-i dau in cap?Nicidecum....ma voi ruga pentru el.
Haideti sa fim mai buni...cu cei de langa noi.De acasa ,de la sevici
chiar si aici pe forum..pentruca face parte din viata noastra.
Oare cat ne va mai rabda bunul Dumnezeu?Numai EL stie...
Atata vreme cat se zice; Astazi daca auziti glasul Meu.....

Many-hope....dragostea este de trei feluri..deci

http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Parerea mea este ca nu exista superioritati si inferioritati intre oameni. Adica nici macar nu imi trece prin cap sa le pun o eticheta la fiecare: ala-i superior, ala-i inferior...., ma face sa ma gindesc la Hitler...

Grace, tu stii ca eu sunt de acord cu tine (cam tot timpu' ), da' de data asta, nu-s :-)
Convingerea mea este ca exista superioritati si inferioritati intre oameni. Desigur, superioritatile nu tin de ierarhizarile frecvente: rasa, posesiuni materiale, varsta, studii, aspect fizic, distanta dintre ochi :-)), samd.
Dupa parerea mea, ceea ce deosebeste superiorii de inferiori este valoarea pusa la lucru. Cu toate ca orice om are o valoare intrinseca de netagaduit, sunt o multime cei care nu lasa valoarea sa iasa la iveala si, nu numai ca nu o lasa, dar sunt distrugatorii propriei valori si sunt singurii vinovati de a fi devenit inferiori :-).
Nu vreau sa spun ca unii sunt superiori altora sau ca unii sunt absolut superiori (pentru ca, asa cum ai spus, simetria superioritatii este stirbita de mai multe sau mai putine minusuri, vezi Bill Gates ), ci doar ca unii sunt valorosi, iar altii nu .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Da, Bocanila, stim. Si mai stiu ca Isus era un iluminat care intelesese ca si mania era tot o desertaciune. Eu mai am pana acolo, sunt inca victima ei. Tu in schimb te chinui, abtinandu-te. Eu nu ma chinui, sunt convinsa ca atunci cand va veni momentul sa ajung la intelegerea ca si mania este o desertaciune, voi tolera altfel toate nedreptatile, natural, din intelegere, fara nici o chinuiala. Starile elevate ale spiritului nu cred ca vin doar daca te chinui cu tine insati sa le atingi. Vin din intelegerea vietii. Isus nu a fost un oaresicare... s-a nascut cu un scop al vietii mult superior noua celorlalti, iar viata l-a format pentru a-si indeplini scopul de om deosebit.

Iar eu mai cred ca Dumnezeu ne iubeste si asa cu slabiciuni cum ne credem noi. Cum si noi ne iubim copii, cand se poarta ca niste copii. Cand ajung mari, avem si alte asteptari de la ei, fiecare parinte de la copilul in functie de cat il stie de inzestrat. Nu cred ca un parinte, constient de copilul lui, o sa astepte altceva de la el, daca stie ca acesta nu este capabil. Cred ca Dumnezeu ne intelege si ne stie, mai mult decat consideram noi.

Deci, sfatul meu este asa: nu te mai chinui, ca te chinui degeaba si fara spor. Cu cat te stradui mai tare, firea iti va demonstra contrariul. "Lucrurile carora te opui, persista". Ai incredere ca Dumnezeu te iubeste asa cum esti si viata ti se va parea mult mai frumoasa. Parintele Rafail Noica a scris o "rugaminte", citeste-o...daca vrei ti-o trimit si eu. Dupa parerea mea a scris-o intr-un moment de revelatie divina si spune acelasi lucru: "nu-ti cer nimic, decat iubeste-Ma asa cum esti. Nu trebuie sa fii intr-un anume fel ca Eu sa te iubesc, nu trebuie sa faci nimic deosebit, ca sa te bucuri de dragostea Mea. Daca eu vroiam, imi puteam face ingeri perfecti din fiecare fir de nisip". Am citat din memorie, este mult mai lunga, dar aceasta este esenta.

http://tt.lilypie.com/t9UBp2.png

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
Desigur, superioritatile nu tin de ierarhizarile frecvente: rasa, posesiuni materiale, varsta, studii, aspect fizic, distanta dintre ochi :-)), samd.

Vorbesti serios????? Exista o distanta mai mare sau mai mica intre ochi si-ti spune ceva despre tine treaba asta????? Nu de alta, dar la endocrinologie, m-a intrebat doctorita, cu cine seaman in familie de am ochii asa departati??!! I-am spus ca probabil cu tata, pt. ca i-am imprumutat o gramada de trasaturi, dar n-as putea sa fiu sigura pt. ca saracul a murit de cancer cand eu aveam doar 10 luni, si nu l-am cunoscut. Nu am intrebat-o ce a vrut sa spuna cu asta, a fost prima oara cand cineva mi-a spus treaba asta si am ramas cam nedumirita. Cred ca tine de anumite malformatii care sunt specifice anumitor boli.

http://tt.lilypie.com/t9UBp2.png

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Billy-Billy, ochii departati sunt un indicator al nobletii si al posesiei de sange albastru . N-ai sa vezi un nobil veritabil, cu pedigree necontrafacut :-))), care sa aiba ochii apropiati .
Daca ar mai trai Jane Austen si l-ar vedea pe www.nndb.com/people/481/000023412/prince-charles-face.jpg" target="_blank">Charles of Wales , s-ar lasa de scris, saraca :-))))

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Billy-Billy, ochii departati sunt un indicator al nobletii si al posesiei de sange albastru . N-ai sa vezi un nobil veritabil, cu pedigree necontrafacut :-))), care sa aiba ochii apropiati .
Daca ar mai trai Jane Austen si l-ar vedea pe www.nndb.com/people/481/000023412/prince-charles-face.jpg" target="_blank">Charles of Wales , s-ar lasa de scris, saraca :-))))

Ei, lasa-ma!!! Adica un oficial cu sange albastru are ochii apropiati si una ca mine, vai steaua mea, am sangele lui! Poate ar trebui sa fac ceva pelerinaje pe la anumite familii, poate ma recunoaste cineva! Deci, sa inteleg ca si Jane Austen abereaza cu eleganta!

http://tt.lilypie.com/Y53vp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Da,Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem fiecare cu slabiciunile lui.
Ai mare dreptate dar...
Ce vom zice dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se înmulteasca harul?
Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in
pacat?

PS am corectat..ajuta-ne sa facem voia Ta Doamne!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BOCANILA

Da,Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem fiecare cu slabiciunile lui.
Ai mare dreptate dar...
Ce vom zice dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se înmulteasca harul?
Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in
pacat?

PS am corectat..ajuta-ne sa facem voia Ta Doamne!

Fie cum vrei tu, pentru tine. Eu una nu ma consider pacatoasa. Eu cred ca ma comport conform firii mele, pe considerentul ca Dumnezeu a stiut ce a facut cand ne-a facut pe noi toti. Nu cred ca ne facea asa, ca apoi sa ne spuna: vai ce erori de oameni am facut!! si pune-te cu biciul pe ei pentru eternitate! Nu are nici logica nici sens, si nici nu demonstreaza vreo dragoste. Dar daca la tine functioneaza si te poti abtine sincer, de la a gresi, fara sa ai sentimentul de frustrare si fara sa ti se para o nedreptate, atunci jos palaria! Dupa cum am mai spus: nu sunt atat de superioara, cu tot sangele albastru, cu tot!

http://tt.lilypie.com/Y53vp2.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BillyBilly
Adica un oficial cu sange albastru are ochii apropiati si una ca mine, vai steaua mea, am sangele lui! Poate ar trebui sa fac ceva pelerinaje pe la anumite familii, poate ma recunoaste cineva!

Sau, mai degraba ca, nobletea este o stare de spirit, fara legatura cu arborele genealogic mai mult sau mai putin ornat cu purpura .
Daca stau bine sa ma gandesc, cand urmasii urmasilor lui Charles isi vor studia arborele genealogic, pe craca lui Charles o sa se lafaie o gramada uriasa de piei de vulpi . De la atatea sedinte de ochit i s-or fi apropiat ochii, sarmanu' .

Mergi la inceput

quote:
Eu cred ca ma comport conform firii mele, pe considerentul ca Dumnezeu a stiut ce a facut cand ne-a facut pe noi toti. Nu cred ca ne facea asa, ca apoi sa ne spuna: vai ce erori de oameni am facut!!

Ce vrei sa spui,Billy-Billy? Daca eu maine ma enervez pe vanzatoarea care m-a pacalit la cantar si, in trecere, pocnesc batrana care cerseste in fata pietei, inseamana ca nu am nici o vina? Ar trebui sa ma mangai cu gandul ca deh, asa m-a facut pe mine Dumnezeu, mai violenta si nestapanita?

Mergi la inceput