Copilasi din 2002 (31)
Raspunsuri - Pagina 18
HelleneC spune:
Buna dragele mele!
Desi noi nu sarbatoream aceasta zi, pentru ca George ne innebuneste de cateva zile cu ziua indragostitilor... iaca o sa vedem ce facem si noi! Cred ca va fi foarte aglomerat in oras, asa ca apelam la metoda lui Mari, acasa la o pizza si o inghetata... pentru cine e sanatos! Plus ca George vrea neaparat sa o sune pe Ilinca si sa ii ia cadou o inimioara...! Eu deja le-am mai limitat intalnirile (voi fi o soacra severa dupa cum ma vad deja) si am zis: o data pe saptamana, altfel... "intra in rutina"!
O veste buna pentru noi, a inceput sa pronunte foarte bine "R", mai nou si fredoneaza prin casa intr-una cate ceva cu "taratara" ca sa il zica mai des. Cand vorbeste repede il mai sare, insa ma bucur ca si-a mai dat drumul, mai ales ca era printre ultimii la gradi care nu spuneau clar "r".
Sanatate puiutilor bolnaviori si petreceri frumoase, mai ales noua, parintilor indragostiti IREMEDIABIL de puiutii nostri, mari si mici!
Cu drag, Elena
Mami 29+ si "www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George" (6.09.2002)
krysta spune:
Buna fetelor,
Ma bag si eu in vorba, ca de citit va tot citesc pe apucate, dar de scris pe aici nu prea am indraznit.
As vrea si eu sa aflu cam ce trebuie sa faca copilul pe la 4 -5 ani, nu ce scrie in carti ci realitatea, ca tot am avut discutii cu doctorita copilului care imi zicea ca pe la 4 ani si jumatate e musai sa isi scrie numele!
Si as propune sa aflam impreuna.
Fii-mea ca nu se joaca prea mult singura si ma suge de energie si ma calareste toata ziua.
Diminetile sunt foarte incete la noi, totul decurge cu maraieli, se imbraca singura dupa ce ii zic de cateva ori si foarte incet, cu masa e cam la fel.
De desenat ii place dar nu face niste desene senzationale, inca e la faza cu facutul mainilor cu multe gogoloaie in loc de degete.
Cocheteaza cu literele stie cateva.
Nu prea stie poezii si cantecele.
Nu mai stiu ce sa va spun.
Poate ne ajuta pe fiecare toate descrierile astea.
Pe curand,
Krysta
Gabi_K spune:
Draga Krysta, ca sa te linistesc:
a mea stie doar cateva litere, acum incepe s-o intereseze. Cifrele le stie deja. Cantece stie multe, poezii aproape deloc. Cu vorbitul stam cam prost, mai avem pampers noaptea (acum de o saptamana si ceva avea scutecul uscat, noaptea trecuta iar a facut pishu pe ea...)
Insa: face cu usurinta un puzzle de 100 de piese (am incercat acum unul de 160, il face si pe ala, dar mai greu) se joaca singura toata ziua daca e lasata in pace, deci nu conteaza ce scrie in carti, fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Daca ti se pare ca intr-o directie merge mai incet, persevereaza acolo. Ex. pune-i CD-uri cu cantece, cantati impreuna, etc. daca vrei sa stie mai multe cantece. La fel cu poeziile.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Gabbriela spune:
multumesc ca v-au placut pozele.. sc repede ca iara mau prins alergiile de la polen si ma ustura ochii teribil.
krysta, totul depinde de copil si de sistemul in care creste. US si Canada cer ca un copil de 4 - 5 ani sa stie sa recunoasca numele daca il vede scris si sa stie sa il scrie... al meu stie. in ro nu se cere asa ceva.
degeaba ma apuc eu sa insirui ce stie al meu ca stie multe - dar vb putin, sec, si la obioect, nu pune intrebari, nu e curios de ce e cerul albastru sau de ce pisica are 4 picioare. totul tine de personalitatea si capacitatiile copiilor - daca trebe sa stie numele treci la treaba si invata cum sa sc numele - daca nu las-o in pace si va invata la scoala.
ce vreau sa spun e ca trebuie sa stai in sistem - de nu altfel copilul va fi undeva in coada, nu cred ca vrei asta.
legat de cifre - piticu poate citi orice numar format din 4 cifre. dar vine iara cu intrebarea la ce imi foloseste mie asta - la nimic eu raman la problema mea - el nu vrea si nu e atras de arta vorbitului si eu sunt super suparata pt asta.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Nicoleta spune:
Servus.
Vesti bune de la noi, Stefan nu a mai facut febra de ieri de dupa somnul de pranz (s-a trezit cu febra, dar i-a trecut repede si de atunci nu a mai facut deloc). Este bine, mananca normal (adica bine, zic eu), s-a odihnit 4 ore la pranz (ca de obicei cand sta acasa)... plin de viata si jucaus. Eu sper ca asta a fost...
Elena, m-am distrat cand am citi mesajul tau... Eu ma gandeam ca Stefan nici nu va accepta sa dea martisoare fetelor, ca nu e prea darnic (iar eu am ochit unele dragute, cu personaje)... De 14 februarie nici nu stie al meu :)). Si eu cred insa ca voi fi o soacra rea .
Krysta, Stefan este foarte vorbaret, nu le are deloc cu scrisul sau cu coloratul, cu desenatul ce sa mai zic... deloc si aici.
Insa este foarte vorbaret si curios, daca intreaba de ce nu o face öa nesfarsit ci vizeaza ceva anume. Si se opreste cand s-a lamurit.
Mai nou i-am spus ca un copil este mai intai la tati in burtica si apoi la mami, care il tine mai mult, iar ieri la medic era o tanti graviduta... I-a zis piciul meu: "Si eu am vazut ieri in parc o tanti cu o burta plina cu bebe!". Apoi "Avea o burtica mare, plina de surprize!" La ce se gandeste el... A invata sa taie cu foarfeca, de ceva timp este pasionat de povesti pe care le invata pe de rost, dupa cum le prefera... Acum stie variantele scurte (fireste) ale lui AliBaba si cei 40 de hoti si Cartea junglei. El este cu logoreea... Si pronunta toate sunetele, se exprima in variantele "lungi": aceasta, este...
Nicole, imi pare rau ca suferi... stii tu, alergiile... aveam o amica in parc, ziceai ca plange cand venea primavara...
O seara buna va doresc, sa ne tineti pumnii sa nu faca piciul febra. Daca nu mai face, vineri il duc la gradi, ii e dor de copii.
Nicoleta
Medeea76 spune:
Va rog mult, daca aveti nr. de telefon al Caprioarei, dati-mi pm! I-a sosit jucaria... Urgent, please...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
Medeea76 spune:
Va rog mult, daca aveti nr. de telefon al Caprioarei, dati-mi pm! I-a sosit jucaria... Urgent, please...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
ruxij spune:
Salut! Noi suntem inzapeziti! Ma doare spatele de la dat zapada din fata garajului ca sa putem iesi din casa. Scolile sunt inchise, la fel si universitatea. Asa ca azi am gatit, am dat la zapada, iar acum am chiulit de la zapada si l-am lasat pe barbata-miu sa termine. Aseara am avut musafiri si a trebuit sa fac si curat, apoi dupa ce am gatit iar a trebuit sa fac curat. Si inca nu e terminata treaba.
Krysta, mi se pare ca face foarte bine ce face fetita ta. Invat-o sa isi scrie numele daca asa trebuie, cum a zis si Gabriela. Chestia e ca daca o inveti o sa stie, daca nu, de unde sa stie?
Al nostru copil a invatat la gradinita sa isi scrie numele. Ce stie? Pai ce invata acolo mai mult, noi acasa nu prea insistam, vreau sa mearga deodata cu toti copiii, nu sa o luam inainte si dupa aia sa se plictiseasca si sa nu fie atent la scoala. Stie literele, cifrele, adunari cu unu si cu doi, stie sa citeasca cuvinte, mai mult cele fonetice, mai putin cele cu reguli speciale, vorbeste, se imbraca singur, se spala pe dinti, pe fatza, isi face dush, inoata si patineaza. Poezii si cantece nu stie ca aici nu prea ii invata din astea. Ii place f. mult muzica si asculta la radio. La puzzle nu prea e bun. Cred ca in general copiii stiu ce ii inveti, cum am zis.
mari_paun spune:
buna fetele,
ieri nu am fost la servici pt ca Ema mi-a facut febra si am fost cu ea la dr...
acum luam tratament pt viroza si bem mult ceai cu lamaie...
ieri am avut mai mult joaca dar astazi va face lectii cum trebuie...
de valentine's day am facut ce mi-am propus , am comandat pizza care a venit dupa 2 ore pt ca toata lumea a facut comanda, am baut suc si ne-am uitata la tv...nimik spectaculos, poate de 1 sau 8 martie ceva mai...animat...
va pupacesc am aglomerat la birou..
pe curand
ajutati la terapia pt Ema
www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
Nicoleta spune:
Servus.
Ruxij, pai bucurati-va de zapada! Noi am avut parte de ploaie... Inca nu s-a terminat. POate se termina si la voi repede si apoi va va fi dor de ea. Chit ca te doare spatele...
Mari, noi nu am tinut ziua, doar sotul mi-a adus flori (se intampla des asta, si fara un motiv anume) si o carte: Noul cod rutier :)). As vrea sa ma apuc de invatat sa dau de carnet. Ca nu se mai poate asa!
In rest Stefan este bine, deja nu a mai facut febra de aproape 2 zile, doarme bine, mananca bine, totul este in regula astfel incat maine va merge la gradi. Sa speram ca s-a terminat totul aici. Acum este acasa cu tanti, eu am venit putin la serviciu.
O zi buna va doresc.
Nicoleta