Informatii utile Constanta (5)
Raspunsuri - Pagina 27
mav spune:
Am primit rezultatele analizelor. Toate sunt ok, mai putin anticorpi Citomegalovirus IgG=pozitiv (valori de referinta: negativ) si IgM=0,09 (valori de referinta: <0,70 inseamna negativ, deci acum e ok).
Atat cat ma duce capul, inteleg ca am avut Citomegalovirusul, am anticorpi si infectia nu este recenta. Am dat cautare pe forum despre problema asta, am gasit multe subiecte, dar nu m-am lamurit....
Cum se manifesta, cum se trateaza, este posibil sa fi pierdut sarcina datorita unei infectii mai vechi cu citomegalovirus?????
Voi stiti ceva despre asta? Ajutati-ma, va rog!!!!!!
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
ralina spune:
Asta am gasit depre citomegalovirus:
Infectia cu virusul citomegalic este mai putin investigata comparativ cu celelalte infectii congenitale. Totusi trebuie mentionat faptul ca virusul citomegalic poate determina malformatii la fat la fel ca si virusul rubeolic. Infectia cu virusul citomegalic este foarte raspāndita īn populatie dar s-a demonstrat ca numai infectia primara,survenita īn cursul sarcinii si nu reactivarile unei infectii deja existente, prezinta risc asupra fatului. De aceea, daca pre-conceptional pacienta prezinta anticorpi de tip IgG īn absenta anticorpilor de tip IgM (situatia cea mai frecvent īntālnita) nu exista nici un risc la viitoarea sarcina.
Am mai gasit un articol aicihttp://www.desprecopii.com/info.asp?id=1010
mav spune:
quote:
Originally posted by ralina
Buna fetelor!Azi sint super incintata......am dus pe cineva la urgente la Spitalul din Mangalia si am ramas placut impresionata de ce am vazut.Spitalul e total schimbat:geamuri schimbate,mobilier nou,lenjerii curate,nici picior de gindac....ce mai, sint foarte incintata de ce am vazut.
Sa va mai spun ca vin fete din Constanta sa nasca aici crezind ca e clinica privata?Cel putin asa mi-a spus o asistenta cu care am vorbit.
Deci se poate si ce e mai important a inceput sa se poata si la noi.
Imi pare rau dar nu am vazut nici in reluare emisiunea cu mamacita,poate data viitoare.
Madaluta l-am vazut pe frumos!Pe mine m-a cucerit.
Ralina, pai tu, din Mangalia, abia acum ai vazut spitalul?
Hai sa-ti povestesc eu, ca am fost pacienta dr Niculescu (a fost directorul spitalului din Mangalia, nu stiu daca mai este inca?), iar sora mea a nascut cu el, acum 5 ani.
Dl dr are cabinet particular pe Bdul Ferdinand, peste drum de Policlinica II-Spitalul Municipal- infectioase-de fapt, la parterul unui bloc turn.
Cand a nascut sora mea (stiu detalii pt ca am fost langa ea aproapre tot timpul), maternitatea era "in renovare". Inca de atunci, a stat in conditii bune si personalul s-a purtat frumos cu ea (doar era pacienta sefului cel mare, nu!?).
Ce nu mi-a placut: nou-nascutii stau separati de mame!
Pai, ca sa ajungi sa-ti alaptezi copilul, aveai de mers nu gluma... tot etajul... Si cand ajungeai acolo, stateai pe un scaun nu prea comod.... si cum dupa nastere esti ori taiata jos ori operata (ca dl dr prefera cezarianele si iti expune argumente pt asta inca de cand te ia in evidenta ca si gravida....)....
Alta poveste, petrecuta tot atunci (acu' 5 ani) si tot acolo, sub ochii nostri: o cunostinta de-a noastra, in travaliu fiind, urla de dureri pe holuri... si nimeni nu se uita la ea. N-a fost pacienta cuiva anume... si cat timp asistentele si-au schimbat tura, au tot repezit-o, au lasat-o sa se chinuie nesupravegheata si... femeia a pierdut copiulul! Adica, la maternitate ajunsese cu fatul viu, dar atata au lasa-o sa se chinuiasca singura... au ingorat-o.... pana i-a murit copilul. A fost scandal mare atunci, imi amintesc si acum, cum tuna si fulgera Niculescu pe sectie.... el a aparut acolo "dupa"...[
...Si povestea mea... aveam cel putin 20 de saptamani, cu Sebi, cand am renuntat sa mai merg la dr Niculescu. Nu din cauza lui (de el eram multumita atunci), ci din pricina asistentei lui de la cabinet, care m-a suparat foarte tare cand am fost o data la control, imi era cam rau, era aglomerat si ea, vreme de vreo doua ore, tot si-a "bagat" pilele in cabinet.... n-am mai rezistat... mi-a venit sa lesin pe acolo... am facut galagie.... mi-au pus perfuzie...
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
ralina spune:
Mav,povestea mea e lunga....Stiam ca spitalul e in renovare ,dar abia azi am ajuns sa vad cu ochii mei rezultatul.
Primul medic ginecolog la care am mers a fost dr Niculescu(despre care am multe de spus,si nu numai de bine),dealtfel in Mangalia nu sint decit 2 medici ginecologi care lucreaza in spital si pe care nu ii gasesti la sfirsit de saptamina.Daca e vreo urgenta ginecologica ori te trimit la Constanta ori te vede un medic chirurg care e de garda si care nu iti face nimic pina luni cind vin medicii la ginecologie.
Dr.Niculescu are cabinet si in Mangalia,unde este tot timpul foarte aglomerat norocul meu a fost ca ma cunosteam cu asistentele.Am renuntat sa mai merg la el dupa experienta prin care am trecut.Nu mai intru in detalii....
Ce am vrut eu sa spun cu postarea de mai sus a fost ca spitalul arata foarte bine,despre medic nu am spus nimic.De multe ori am spus ca una scrii si alta se intelege
mav spune:
ralina, ce folos ca arata bine spitalul, daca nu te poti baza pe personalul medical?! cred ca ai observat ca si eu m-am ferit sa-mi spun direct parerea despre dl dr, fiecare poate sa inteleaga ce vrea sau ce poate, din ceea ce am povestit.... eu doar am expus niste idei, n-am tras concluziile!
dar m-ai facut curioasa, despre povestea ta.... daca te simti in stare.... te rog sa intri in detalii!
mamacita spune:
buna seara,aspirantele optimiste!
Imi cer scuze,n-am mai apucat sa mai intru pe aici de X pagini,azi m-a tras de urechi mav sa mai trec pe aici,dar credeti-ma[si de fapt ea stie cel mai bine]ca NU AM TIMP si asta ma omoara!
Multumesc din nou pt.cuvintele frumoase.Spor la "ingravidit"!
madaluta,daca omiti pasajele in care apreciam sau nu anumite persoane,sigur ca poti posta aici informatii de interes general.Acum ma pun pe vizionat.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
madaluta,dar voi aveti o frumusete de bebelus!As mai scrie,dar ma asalteaza samuraiul
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mav spune:
Buna dimineata!
Mamacita , dar nu te-am tras de urechi, ci te-am invitat frumos (zic eu)!
Madaluta, ai obtinut acordul d-nei dr, asa ca, atunci cand ai timp, poti posta aici linistita info despre anestezie, ca ne intereseaza pe toate.
Angelique, numele tau este cu "c" sau cu "k" (simpla curiozitate)?
....Dupa aflarea vestii cu CMV.... si tinand cont si de alte aspecte, mi-a cam pierit pofta de bb2. Moralul meu a coborat vertiginos... Atat am asteptat CM si acum, ca a venit, nu mai vreau nimic... Si asa aveam o mare problema in alegerea dr, asa mai scap inca de o grija...
AngeliquedeS spune:
Mamacita, ma bucur mult ca ne-ai vizitat si pe noi! Asteptam informatiile legate de anestezie de care vorbea Madaluta
Mav, numele meu se scrie cu K, dupa tata sunt de origine germana si a tinut el sa imi puna numele Kristina.
Dar am inteles eu gresit? Eu aveam impresia ca la citomegalovirus ti-au iesit doar anticorpi, nu este asa? Am si eu mari emotii fiindca la inceputul saptamanii viitoare voi lua si eu rezultatele la aceleasi analize!
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...