Informatii utile Constanta (5)
Raspunsuri - Pagina 13
ioana_p76 spune:
Fetelor, va multumesc pentru urari!Mav super lista, nu stiam ca fiecare aniversare are cate o denumire.Sper sa nu se supere moderatorii ca am fost un pic off-topic!
Mada hai ca anul asta poate una din noi va concepe si o fetita! Iar daca nu, o sa-i facem prieteni de joaca lui Darius!
Va pup pe toate si va doresc week-end placut si multa sanatate!
Ioana
Vreau si eu un
dana p. spune:
Multumesc de sfaturi, o sa incerc sa evit de acum incolo prajelile de orice fel , ca de la astea am observat ca mi se face rau.Daca ma duc sa fac un eco s-ar putea vedea daca este vreo problema cu fierea?Ca ma gandesc sa ma duc la dr. de care vorbeati mai devreme sa vad ce-mi zice.
Madaluta, hai ca ma bag eu sa ne incuscrim, numai ca fata mea s-ar putea sa aiba doua mame.Detalii dau numai pe PM, ca mie frica de intrusii.
Dana
mav spune:
quote:
Originally posted by cornelianeli
si ylilimic tot baiat are
mada ti-as promite eu o nora dar vreau baiat sa-l faca mama fotbalist
fetelor nu ma ajuta nimeni cu chlamydia????
referitor la analizele din sange chlamydia trachomatis IgA pozitiv inseamna ca boala exista si Ig G pozitiv inseamna ca boala a existat si acum organismul are anticorpi ??
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
my ticker
POZE
Cornelia, asa e!
IgG+ boala veche (anticorpi existenti) si IgA+ boala actuala.
IgG+ boala veche (anticorpi existenti) si IgA- ai scapat, esti ok acum!!!!
Vic & Sebi (04.02.2004)
mav spune:
Ah, Cornelia, am vrut sa zic ca sper sa fii ok acum (IgA negativ)! Sper sa nu fi fost raspunsul meu ca nuca in perete....
Vic & Sebi (04.02.2004)
ralina spune:
Sper sa va dau o veste buna
Am vazut o stire pe tv neptun acum 5 min in care se spune ca se va infiinta un centru de tratare a infertilitatii si fiv la constanta.fiind in sistemul public costurile unei asemenea interventii vor fi mai mici.deocamdata au obtinut aprobarea infiintari centrului,asteapta sa se faca investitia si sa trimita medicii la specializare in afara.
gabiu spune:
andicu felicitari pt. baietel
cornelianeli ma bucur ca analizele ti-au iesit ok, tot inainte
angeliquedes, ai grija cu viroza, vezi cum o tratezi, bine ca ai descoperit-o din timp-insanatosire grabnica
ralina, chiar ca e o veste buna , sper sa faca multi copii prin FIV clinica asta.
Va pup, o zi excelenta
gabi
23+
mymy_000 spune:
Buna fetelor! Cornelia ma numesc. V-am "urmarit" o vreme cu sufletul la gura, am si scris mai demult povestea mea, insa in ultima perioada, timpul meu a fost foarte limitat si n-am mai intrat pe site. O sa va scriu, din nou, pe scurt, ceea ce mi s-a intamplat... Totul a inceput la sfarsitul lui 2004, cand am fost internata in spitalul din C-ta pt un chist de 10 cm care s-a spart. A urmat o interventie chirurgicala si mi-au fost extirpate trompa si ovarul de pe partea stanga. Dupa 6 luni, povestea s-a repetat, insa de aceasta data am ajuns in Bucuresti, unde am facut laparoscopie cu dr. Tutunaru. Dupa operatie, mi-a spus ca a reusit sa-mi salveze ovarul (care era totusi atrofiat, dar existau sanse de refacere) si trompa, care din pacate era infundata la capatul dinspre uter... Mi-a transmis ca nu mai este nimic de facut si ca singura sansa ar fi FIV... M-a incurajat totusi si mi-a recomandat tratamente naturiste si homeopate. Am urmat de atunci o serie de tratamente, ultimul dintre ele in vara trecuta cu dl. Serghei din Constanta (medic naturist), care m-a asigurat ca voi ramane insarcinata. Si sotul meu a avut probleme serioase. Rezultatele spermogramei erau un dezastru... Am facut amandoi injectii cu aloe (cate 45 de fiole fiecare). Dupa 2 luni, sotul meu a repetat analizele, iar rezultatele au fost uimitoare. Una peste alta, vreau sa va spun ca acum sunt in 6 saptamani, iar medicii sunt uimiti si-mi spun ca nu-si explica cum am reusit...
O sa va dau adresa unde are cabinet si poate reusiti sa-i faceti si voi o vizita pt o consultatie: strada Chiliei nr. 10 (ca reper Nicolae Iorga colt cu Chiliei. Cabinetul se afla chiar in spatele bisericii de pe Iorga)... si tel 0723583225.
Si sa nu va pierdeti speranta pt ca fiecare dintre noi suntem pazite bine si mai devreme sau mai tarziu soarele va rasari in sufletul fiecareia... Sunteti niste oameni deosebiti si m-ati uimit cat de aproape suntei una de cealalta...
Va imbratisez pe toate si ne mai auzim! Va las si adresa mea de mail corneliaminea76@yahoo.com si nr de tel 0749 995 871 si in cazul in care va pot fi de folos cu ceva o voi face cu cea mai mare placere
ralina spune:
Mymy woau! felicitari pentru sarcina!Asta da sarcina pretioasa!Esti un exemplu ca se poate oricit de greu ar parea.
La ce medic mergi sa urmaresti sarcina?
mymy_000 spune:
Am fost la dr. Daduianu. Mi s-a parut ok si cred ca voi merge in continuare pe mana ei. Nici Serghei n-a scapat de mine si ma voi consulta si cu dumnealui pe perioada
mav spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Lamuriti-ma si pe mine. Din datele pe care le tot culeg in dreapta si in stanga pe forum, acum ultima data de la Madlen, trag concluzia ca nu stam chiar rau cu
Va spun inca odata datele, si astept sa imi spuneti ce parere aveti cu privire la spermograma "noastra"
- in septembrie au fost asa: 80 milioane /ml, 10% normali, 30% mobili
- in decembrie au fost 126 de milioane / ml, 30% normali, 40% mobili
Stiu ca se poate si mai rau, dar oare sa fie adevarat ca avem sanse si natural cu rezultatele astea?
Pupici
Angelique
FERTILITATEA MASCULINA
"Fertilitatea masculina este conditionata in primul rand de cantitatea si calitatea spermei, dar si de integritatea organelor genitale, capacitatea copulatorie si alti numerosi factori, in parte comuni cu cei amintiti la fertilitatea feminina.
-Volumul spermatic optimal este intre 2,5-5ml, orice concentrare sau diluare a spermatozoizilor in lichidul spermatic diminuand fecunditatea.
In caz de tulburari marcate in dinamica ejaculatorie, cu ejaculare retrograda a spermei in vezica, poate diminua fertilitatea, pana la "sterilitatea ejaculatorie".
-Valorile normale ale nr de spermatozoizi sunt de 60-120milioane/ml sperma; scaderea nr sub 60 milioane (oligospermie) duce la diminuarea fertilitatii.
-Motilitatea normala a spermatozoizilor, corespunzatoare vitalitatii acestora, conditie de penetranta pe conductele genitale feminine si de cuplaj, capacitate fecundata a ovulului, se apreciaza a fi de 3cm/minut (5-10 minute pentru a ajunge in canalul cervical; 5-15 minute pt 1cm in canalul cervical uterin).
O motilitate normala este considerata cand 70-90% dintre spermatozoizi sunt mobili dupa doua ore de la ejaculare si cand 15-20% dinstre acestia sunt mobili si dupa 24 ore.
Cand motilitatea se constata numai 40-60% dintre spermatozoizi se vorbeste de astenospermie (sub 40% astenospermie severa).
Temperatura ridicata scade vitalitatea spermatozoizilor, temperaturile scazute favorizeaza aceasta vitalitate.
Vitalitatea spermatozoizilor depinde si de compozitia biochimica a lichidului spermatic, compozitie conditionata de fiecare glanda genitala anexa (glanda Cowper, prostata, veziculele seminale si, in primul rand, de nivelul testosteronului testicular), asa cum s-a aratat mai inainte.
In final, trebuie sa amintim ca vitalitatea spermatozoizilor este influentata, favorabil sau defavorabil, si de mediile biochimice si fizice oferite de ductele genitale feminine (temperatura, pH, surse energotrofice, etc.)."
_
Edit:
S-a constatat ca atat spermatozoizii normali, cat si cei anormali, pot produce fecundarea ovulului si chiar dezvoltarea embrionului, dar numai ovulul fecundat de un spermatozoid normal, poate evolua pana la stadiul fetal.
sursa: "Carte pentru tineret", Ed. Medicala, O.Baltaceanu
Mi-am amintit abia azi (mai odihnita si relaxata fiind), ca am niste carti bune in casa, pe care le citisem din scoarta in scoarta, cand eram insarcinata cu Sebi!!!! Cristina, te rog sa nu-ti pierzi speranta si optimismul!!!!! Am postat raspunsul la intrebarea ta, cu dorinta de a te ajuta, in niciun caz sa te demoralizez!!!
Sper ca acum iti este clar pt ce trebuie sa luptati, cel putin in aceasta privinta: mergeti inainte cu aloe, MACA, hrana buna, odihna si tot ce altceva se mai poate (mai ales ca ati observat o imbunatatire a spermogramei, datorata, in parte, si acestor tratamente)!!!.
Cand voi reusi sa-mi mai gasesc putin timp, o sa deschid subiecte (sau o sa intreb moderatorii unde este ok sa postez informatiile respective) referitoare la ce se petrece in ovare in cursul unui ciclu menstrual sau determinarea sexului embriofetal sau... altele, de interes general pt aspirante.
O carte destul de usor de citit si inteles (spre deosebire de cea din care am citat mai sus, in care se regasesc muuuulti termeni medicali, de specialitate, pe care cele mai multe dintre noi nu-i cunoastem, deci, e "mai greutza") si care cred ca inca se mai gaseste in librarii, este "Cartea femeii", de Marie-Claude Delahaye, Ed. Teora.
....Si ca vesti.... Eu sunt ok dpdv fizic. Am ovulat zilele trecute (s-a vazut la echo imagine de corp galben in ovarul drept -unde am si simtit mai intens durerile de burta de care ma vaitam zilele trecute), iar endometrul era destul de gros (10mm) si uterul s-a contractat la dimensiunile normale. Daca nu am fi folosit prezervativ... aveam sanse mari sa fi ramas zilele trecute... Dar vom astepta urmatorul CM, oricum, avem liber la nebunii!!!!
(Sper sa nu va deprime vestile mele!)
Pupici tuturor aspirantelor, gravidutelor si mamicilor (madaluta) de Cta!!!
Vic & Sebi (04.02.2004)