Goana dupa "omologate"

Goana dupa "omologate" | Autor: Bfly

Link direct la acest mesaj

Goana dupa "omologate" a devenit ca "goana dupa aur". Omologatele in cauza sunt in principal extinctoarele si vestele reflectorizante pe care fiecare proprietar de autovehicul trebuie sa le detina conform noului cod rutier. Problema e ca nu se mai gasesc, iar oamenii alearga disperati dupa ele! Cati dintre voi ati fost controlati si eventual penalizati de catre organele de politie pentru lipsa acestora din trusa autovehiculului pe care il aveti? Si aceste organe de politie au aratat cat de cat intelegere fata de situatia actuala a penuriei de "omologate"?
Si de data asta s-a procedat asa cum se intampla de obicei in Romania: intai se emite legea, apoi ne gandim la aplicabilitatea ei!

Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acina spune:

La noi singurele omologate sunt cele produse de Vesta Investment -ghici cine sunt actionarii.mai mari din IGP si diversi de prin guvern.De aceea trebuie sa se cumpere trusa medicala, triungi si extinctorneaparat "omologate".Vestele sunt obligatorii pt vehicule peste 3.5 t .No coment.

Anca si Andrei(13.02.2006)

Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Scurt si la Obiect:

Vesta reflectorizanta - NU se cere la autoturisme. (doar la autovehiculele cu masa totala mai mare de 3,5 tone)

Triunghiul reflectorizant - DA se cere. NU trebuie sa fie omologat de VESTA - este suficient sa aiba acea "omologare" europeana - un E(si o cifra) intr-un cerc, marcat (din fabricatie pe el)

Stingatorul - DA se cere, P1, pulbere, aprobat de RAR si pompieri

Trusa medicala - DA se cere,
daca e omologata UE (acelasi tip de nr. de omologare E in cerculetz si un nr. de aviz din tara UE de productie) NU mai trebuie sa fie omologata RAR si avizata de Min. Sanatatii din RO.
SAU
Trusa romaneasca, avizata de Min. Sanatatii si RAR (vezi trusele VESTA)

ORICE produse marcate si OMOLOGAT UE .. este automat valabil si in ROMANIA.
ORICE produs fabricat in UE, marcat ca atare .. este automat valabil si in ROMANIA.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bfly spune:

Multumesc de lamuriri! Credeam ca trebuie si veste. Chiar imi faceam probleme ca nu am decat o salopeta cu benzi reflectorizante si nu stiam daca se accepta. In rest, daca nu sunt omologate si nici avizate de RAR si ministerele sau institutiile in cauza ce se intampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klato spune:

Imi spuneti, va rog, cei din Bucuresti de unde ati achizitionat recent trusa medicala, stingatorul si triunghiul? Eu pana acum am incercat - fara succes - la service, Cora si Carrefour. De unde pot sa le cumpar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Eu am reusit azi ,in sfirsit sa-mi iau kit-ul ptr trusa medicala , a costat 35 ron ,din tirgul Vitan.E de la Vesta ,are si stampila RAR.
Triunghuil costa in jur de 35 ron,trusa medical completa era 70 ron.La stingatoare preturile variaza foarte mult pina la 120ron .Am facut comanda la Buzau .Pot sa va spun ca se vindeau si cele "neomologate ".Cam la aceleasi preturi.Alti negustori vindeau pachetul complet.
Bafta!

EVE

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Produsele de la Vesta sunt sigurele care au trecut pe la RAR.
Sincer .Cele care provin din UE si nu au trecut pe la RAR la noi nu sunt valabile din pacate .
Traim in Romania.

Anca si Andrei(13.02.2006)

Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentin73 spune:

Oricare produs omologat in UE este automat omologat si in Romania. Atentie doar la data de valabilitate a trusei.
Trusele expirate se pot reinnoi cumparat kitul special (tot de la VESTA Int) SAU cumparand de la farmacie toate produsele expirate si pastrand in cutia trusei bonul de casa.
Vestele reflectorizante vor fi obligatorii de la 1 februarie in tot spatiul UE (lege noua, diferita de noul cod rutier), deci chiar daca acum nu este obligatorie, peste 12 zile va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Privitor la extinctoare, omologarea RAR este un abuz care se va sfarsi in curand. Valabilitatea lor va fi stabilita numai de firmele autorizate sau de Pompieri.
De gasit...nu se prea gasesc. Dupa ce ca toata lumea cumpara, producatorii romani nu au materie prima (teava).
In luna februarie vin milioane de stingatoare din China. Daca rezistati pana atunci...
Daca nu, in Metro la Russe costa 10 Euro. Plus 10 Euro taxe de pod. Si va mai faceti si aprovizionarea...

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bfly spune:

Dar trusa ce ar trebui sa contina? Scuzati-mi ignoranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Componenta unei trusei auto:
- foarfece cu varfuri boante 14-20cm - 1 buc;
- dispozitiv de respiratie gura la gura - 1 buc;
- pipa Guedel marimea 10 - 1 buc;
- pipa Guedel marimea 4 - 1 buc;
- rola banda leucoplast 2.5cm x 2.5m - 1 buc;
- plasture 6x10cm - 4 buc;
- comprese tifon sterile 10x10cm, 2buc/plic - 5 plicuri;
- pansament cu rivanol 6x2cm - 5 buc;
- fasa din tifon 5m x 5cm - 5 buc;
- bandaj triunghiular cu l=80cm - 1 buc;
- vata hidrofila sterila 20g - 1 buc;
-garou banda cauciuc 50cm - 1 buc;
- manusi de unica folosinta - 2 perechi;
- alcool sanitar 30ml - 1 buc;
- ace siguranta 4cm - 6 buc;
- brosura cu instructiuni de folosire - 1 buc;
- lista continut trusa - 1 buc.

Asta contine trusa pe care eu am cumparat-o de la o cunostinta care este distribuitorul altei firme decat Vesta.
Ce e drept e mai scumpa dar are garantie 3 ani.

Mergi la inceput