Mamici de iulie-august 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Samadhi, imi pare rau ca ai trecut prin asta, offf. Bine ca acum sunteti bine si-ti tin pumnii ca a 2a nastere sa fie o experienta mai frumoasa. Si eu mi-am imaginat ziua in care se va naste fetita mea intr-un anumit fel, doar ca socoteala de acasa...Toata sarcina mi-am zis ca totul o sa fie bine, ca nu vor aparea complicatii, totul era cumparat acasa, spalat, calcat, aranjat, doar ca acele zile au fost cele mai dificie din viata mea. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am o fetita sanatoasa, dar anumite momente, din pacate, nu am avut norocul sa le traiesc. Acum sunt din nou la fel de optimista, dar parca sunt mai rezervata in ceea ce priveste intalnirea cu Ines, tocmai pt. ca nu vreau sa mai sufar. Va fi bine si atat.Carmena, ai scris foarte frumos. Ce bine ca va puteti intalni; noi aici in Montreal suntem cateva si nu avem sarcini apropiate ca varsta, dar asta sa fie baiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

VALEN - daca ne intalnim si sper sa fie asa, vom face multe poze si vom trimite celor din strainatate, poate vor fi puse pe emailul comun, ca sa le vada cele care nu vor fi in Bucuresti. Ar fi frumos.
Merci pentru cuvintele tale, si speram sa fie totul bine cu noi si bebitii nostri.
Viata merge inainte nu ne putem crampona de trecut.

Pupici la toate,

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

he he he uite ca eu nu ma gandesc deloc la cum va fi,ce va fi,doar sa ma asez pe pat la eco peste 2 saptamani si sa-mi zica dr "imi pare rau dar aveti placenta jos inserata,dar bb e bine "si eu sa-i zic "bravo tie,acum o luna era previa centrala deci e f bine!".asa ca il las pe sot sa se agite deja vrea sa mai ia un credit ca sa fim pregatiti de ce e mai rau .la el e lege ai bani rezolvi tot....
ma mai intreaba lumea daca voi folosi sterilizator,daca imi voi lua premergator,chestii de genul asta...pai nici nu ma intereseaza momentan sa ma ajute DD sa o tin in brate si sa vad ca-i sanatoasa si probabil ne vom descurca noi dupa.
si sa va zic cat de idioata sunt,fac cateodata fobii culinare daca le pot zice asa,de o saptamana mananc in fiecare zi cate un pomelo,grefruitul acela mai mare si dulce,azi era sa vomit ce am mancat si ieri dupa ce am bagat aproape unu care era imens....
fetele mele dragi,capul sus viitorul se anunta extraordinar!
valen ne bucuram ca mai treci pe la noi.

alina 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:
Originally posted by andreea c

Neata fetelor! Nu am mai scris de o gramada de timp, dar de obicei scriu cand ajund la zi cu cititul.
Am mai multe noutati. Am aflat ca vom avea un tot de la Iosup. Ne-a intrebat ce ne dorim si i-am zis ca eu vreau fetita, dar stiu ca este baiat si a zis "asa e". Nici eu nu prea am fost incantata de Iosup. Poate fiind atat de laudat m-am asteptat la prea mult. Sunt in totalitate de acord cu Carla. Cu bebele este totul in regula, dar ma ingrijoreaza ca mi-a gasit un "fibrom intramural perete anterior 27.4mm". Mai are cineva asa ceva ca eu sunt in ceata total.
Carla am vazut ca tie ti-a zis ca nu e OK lungimea colului. Adica e mare sau mica? Al meu are 30mm si nu mi-a spus ca ar fi ceva in neregula. Nu stiu care este lungimea optima.
Claucia la ce ora ai fost joi la Iosup ca eu tot joi am fost la 16.30?
Mai am o alta nelamurire. Care este diferenta intre eco 2D si cea 3D. Cand mi-am facut programare la Iosup le-am zis ca vreau eco 3D si stiu daca mi-a facut sau nu. Mi-a dat o poza in 4D cu fata lui bebe, dar in rest nu stiu daca a fost 2D sau 3D.
Carla pe tine nu te-a innebunit cu numele bebelusului? Pe noi ne-a capiat efectiv.

Andreea 16+
pregatiri nunta...

nunta noastra 2 iulie 2005

Andreea iubita, nu am fost la iosup ci merg joi care vine pe 25 ianuarie. La 9:30 dimineata si aflam poate si ce culoare are caruciorul. :-)

Pupilici

Clau

13+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Acest articol este din partea sotului meu. El spune ca pentru a face o decizie corecta este nevoie sa avem informatii corecte:
testul este editat pt ca este foarte lung, dar daca cineva vrea articolul intreg pot sa il trimit pe emil.

"Patient choice cesarean delivery : Edited Version
Errol R Norwitz, MD, PhD

UpToDate performs a continuous review of over 350 journals and other resources. Updates are added as important new information is published.

INTRODUCTION — Patient choice cesarean delivery refers to a cesarean delivery of a term singleton fetus because of maternal request and in the absence of any medical or obstetrical indications [1]. It has become increasingly common for women to request a particular kind of therapy from their physicians. Obstetricians have an ethical obligation to respect a patient's autonomy unless this would conflict with their obligation to beneficence. Thus, if the requested therapy is one of several medically accepted options, the woman's preference is unlikely to create an ethical dilemma. However, if the therapy has no clear medical indication, no proven benefit, or is particularly risky, then the woman's right to choose is less clear.

FACTORS TO BE CONSIDERED — Factors to be taken into account when considering the issue of maternal request cesarean delivery will be addressed individually. A detailed discussion of these factors and the quality of and findings from available studies can be found in a report on Cesarean Delivery on Maternal Request by the Agency for Healthcare Research and Quality [19]

Disadvantages of cesarean delivery is associated with a higher rate of surgical, infectious, and thromboembolic complications.

Maternal mortality — The National Institutes of Health report on cesarean childbirth cited a maternal mortality rate of 0 to 113 per 100,000 cesarean deliveries [39]. The Commission on Professional and Hospital Activities (CHPA) found that maternal mortality was fourfold higher after cesarean than vaginal delivery (40.9 and 9.8 per 100,000 cesarean or vaginal deliveries, respectively) [10].

Placental problems (previa, accreta) are significantly more common in future pregnancies, as is the risk of uterine rupture [48]. The risk of placenta previa is doubled [1]. Moreover, these complications may necessitate cesarean hysterectomy If more than one pregnancy is desired, complications associated with multiple cesarean deliveries and vaginal birth after cesarean delivery need to be considered. Neonatal and fetal morbidity — Neonatal respiratory problems are more common after cesarean than vaginal delivery. Such problems occur in 1 to 2 percent of cesarean births and may be more frequent after cesarean delivery without labor, partly because mechanisms to reabsorb lung fluid have not been initiated, but also as a result of iatrogenic prematurity [49-51]. This can contribute to a longer neonatal hospital stay.

REFERENCES : National Institutes of Health State-of-the-Science Conference Statement: Cesarean Delivery on Maternal Request March 27-29, 2006. Obstet Gynecol 2006; 107:138619.
Agency for Healthcare Research and Quality. Evidence Report/Technology Assessment. Number 133. Cesarean Delivery on Maternal Request. March 2006. available at www.ahrq.gov/clinic/tp/cesarreqtp.htm#Report. Accessed June 6, 2006.

48. Lydon-Rochelle, M, Holt, VL, Easterling, TR, Martin, DP. First-birth cesarean and placental abruption or previa at second birth(1). Obstet Gynecol 2001; 97:765.
49. Le Guennec, JC, Bard, H, Teasdale, F, Doray, B. Elective delivery and the neonatal respiratory distress syndrome. Can Med Assoc J 1980; 122:307.
50. Flaksman, RJ, Vollman, JH, Benfield, DG. Iatrogenic prematurity due to elective termination of the uncomplicated pregnancy: a major perinatal health care problem. Am J Obstet Gynecol 1978; 132:885.
51. Annibale, DJ, Hulsey, TC, Wagner, CL, Southgate, WM. Comparative neonatal morbidity of abdominal and vaginal deliveries after uncomplicated pregnancies. Arch Pediatr Adolesc Med 1995; 149:862.
52. Smith, GCS, Pell, JP, Dobbie, R. Caesarean section and risk of unexplained stillbirth in subsequent pregnancy. Lancet 2003; 362:1779. "

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Bebe Paul al meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

quote:
Originally posted by valen

Fetelor, eu va scriu mai rar din cauza ca nu am timp. Felicitari fetelor care au aflat sexul copiilor!!!

Atentie! Acest mesaj contine relatari ce pot fi considerate "morbide"; se recomanda citirea cu atentie a randurilor de mai jos; pt. reactii ulterioare, adresati-va moderatorilor!!

Vad ca va contrati pe diverse teme si e neplacut ca s-a ajuns aici.

Karliguta, nu ai dreptate si sper sa nu ajungi vreodata sa ne dai dreptate. Nu stiu daca ai remarcat, dar femeile care au nascut deja au o alta viziune despre acest subiect (nu mai zic de mamele care si-au pierdut copiii). Nu te-ai intrebat de ce? Cat despre alaptare...cum adica "...va alapta pana cand va avea lapte sau pana cand va vrea bebele sa suga"? Nu exista "pana cand ai lapte", daca pui copilul la san ai lapte si trei ani iar daca ii dai biberon, atunci ai toate sansele ca bb sa refuze laptele matern nu pe motiv "ca nu mai vrea sa suga" ci pt. ca din biberon laptele vine mai usor. Atitudinea ta fata de Jadi mi se pare lipsita de respect si-ti scriu asta pt. ca o cunosc si am inteles ce-a scris, doar ca tu te cam grabesti vad sa vorbesti despre oameni si situatii de care nu stii prea multe lucruri.

va doresc sarcini usoare si copii sanatosi.

Gabriela

Draga Valen ma bucur ca tu esti mai experimentata. Te voi intreba pe tine in caz ca am nevoie de sfaturi dupa ce voi deveni pentru prima data mamica. Asa cum tu ai inteles-o pe Jadi, pe mine m-au inteles alte fete, asa incat eu te rog nu ma ruga sa nu mai vorbesc pentru ca nu tac la comanda ("Daca nu puteti intelege cum e sa nu-ti vezi copilul imediat ce-l nasti, va rog frumos nu mai vorbiti, ca nimic nu cred ca e mai dureros.")!

Cred ca precizarea ta "tu te cam grabesti vad sa vorbesti despre oameni si situatii de care nu stii prea multe lucruri" vi se potriveste perfect si tie si lui jadi (cand o sa ma cunoasteti si voi pe mine voi incerca si eu sa nu ma mai grabesc, insa din textul la care am ripostat cu lipsa de respect reiese clar ca am fost tratata cu acelasi tip de "respect"... eventual mai citeste o data!)

karligutza, sapt.16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shpiry spune:

Burticilor...ce se intampla??...lipsesc putin si va gasesc certate. Mare pacat! Jadi si Karligutza, sunteti doua dintre cele mai apreciate burticutze de pe aici...si nu cred ca e doar parerea mea."Dati mana" si va impacati..in tot stresul de zi cu zi numai aici imi gasesc linishtea (indiferent daca se discute despre cazuri mai mult sau mai putin placute)si ma doare sufletul ca ne purtam asa una cu cealalta! Haideti, nu fiti suparate!
Eu va iubesc pe toate si imi pare sincer rau pentru cele care au suferit!
Inteleg si dorinta fetelor de a fi optimiste(de a-si crea o carapace protectoare).Nu putem fugi de cruda realitate daca n-o bagam in seama....ce sec suna!...si cat de adevarat....dar macar sa incercam.
Eu ma mobilizez in sensul bun oricate ganduri/visuri morbide as avea (sau intamplari de genul as auzi uf!...si parca-s un burete!!!!..nu cred ca e tipic mie) - am senzatia ca totul va fi bine cu bebe daca eu ma gandesc ca totul va fi bine (cred ca am citit eu chestia asta deshteapta printr-o carte.) Recunosc eu sunt la prima sarcina, sunt un copil cu visuri mari- iar unul dintre cele mai mari este ca bebe sa fie sanatos. Nu vreau sa aud (cel putin in astea 9 luni) ca exista foamete pe pamant, ca moartea apare de unde nu te astepti sau ca ne paste cel de-al treilea Razb.Mond. Vreau sa vad lucrurile bune, ca sa prind curaj si incredere ca bebe al meu va avea o viata frumoasa si un viitor luminos!Un bb inseamna speranta - ca totul va fi bine, nu?..am zis io..o sa aruncati cu pietre ca ma bag in seama.

Fiecare are dreptul sa spuna ce crede si eu o spun acum...si sper sa nu fiu rastignita cu prima ocazie. Cred ca viata e prea scurta sa traim in trecut. Respect durerea mamicilor (chiar daca n-o inteleg)si le doresc tot binele din lume, iar experientele cumplite prin care au trecut sa nu se repete in veci!

Deja am lungit-o mai mult decat mi-am propus si ...dupa cum zicea cineva (ma cam lasa memoria...ca nu mai stiu unde am auzit)..daca nu mai ai ceva bun de zis mai bine taci!Asa ca tac.Uf!Am inima grea!Imi dau si lacrimile....cred ca m-am tampit sau m-au napadit hormoneii!

P.S. nu pot sa tac de tot...Daca intereseaza pe cineva, eu am avut 2 sapt. de cosmar...care s-au finalizat cu bine pana la urma. Desi nu mi-am dat decat doua examene le-am luat pe amandoua si sunt super incantata(au fost cele mai grele), dar si obosita!..la serviciu am fost cat de cat menajata...si m-au lasat sa-mi lucrez la programe.
Mi-a fost taaare dor de voi!...de toate burticile!
imi pare rau de Lorina ca trebuie sa stea la pat, dar ma bucur pt. ea si fetita ei ca au astfel un moment de respiro numai pentru ele. Vezi in continuare partea pozitiva a lucrurilor si totul va fi bine. Ti-am zis io...scrie la carte!
S-au intors durerile incredibile de cap si m-am reapucat de baut cafea. Nu beau ca inainte de sarcina cate o cana imensa de espresso. Acum imi fac cate un 3-in-1 si-l lungesc mult cu apa sa ma tina toata ziulica. Tre sa fiu treaza si deshteapta, altfel o incurc!
...pana una alta mi s-a facut somn...in weekend o las mai moale cu cafelele...sa aiba somna bebe macar in weekend.
Sapt. viitoare ma duc si eu la ecograf. Intru marti in sapt 13!..nu sunt supersitioasa...deloc...nici macar putin...putin te tot..!...totul va fi bine ! totul va fi bine!Uf! Poate sa-mi spuna dr-ul daca e baietzel sau fetita de la 13 sapt?..eu am auzit ca da...vom vedea...(eu vreau fetitza...nu shtiu daca am fost foarte clara cand am facut comanda...mai ales ca nu am stat pe ganduri.....daca intelegeti ce vreau sa spun)
Va pup dulce pe burtici!Si aveti grija de bb-ii vostri!

Shpiry +11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Draga Karligutza, iti multumesc din suflet ca existi si ca am marele noroc sa fiu insarcinata in acelasi timp cu tine. Astept cu mare interes sa ne spui si alte lucruri interesante despre ingrijirea nou nascutului, despre alaptare, despre alimentatia sugarului, si evident, despre o serie de alte lucruri de care multe dintre noi nici nu am auzit si nici nu avem habar ca ni s-au intamplat. Gabriela, 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shpiry spune:

As vrea un mesaj special pentru mamicile mai experimentate (care au deja bebei). Aduceti-va aminte cum erati la prima sarcina si cat de fericite erati si ca totul vroiati sa fie roz si plin de lumina! Asa suntem noi acum. Nu cred ca vreau sa sar de etapa "inconstientei" in care ma aflu. Voi ajunge cu siguranta (cu ajutorul lui DD) si in tabara voastra. Dar toate la timpul lor, nu credeti?..pana una alta tare m-as bucura si v-as multumi din suflet daca ne-ati da sfaturi si ne-ati incuraja.Va multumesc anticipat.Nu ne priviti de sus! Nu sunteti mai sus, sunteti doar mai experimentate.Respect acest lucru.Respectati-ne si noua momentul prin care trecem.
Sper sa nu va suparati..va pupacesc dulce!

Shpiry +11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

cred ca cel mai trist si mai "morbid" lucru pe care l-am citit pe forum este aceasta disputa....am impresia ca discutia a degenerat cu totul si ca multe fete au uitat de ce deschid aceasta pagina.

eu una intru pe forum sa vad ce s-a mai intamplat cu fiecare (ne cunoastem de acum de aproape trei luni, nu?), cine a mai scapat de greturi, cine a mai aflat daca e baiat sau fetita...chestii din astea..."banalitati"

din nefericire in acest week-end nu am mai aflat nimic nou despre nimeni ci doar...cuvintele sunt de prisos.

inca odata...trist!

va pup si astept sa reveniti la sentimente mai bune (de exemplu mie analizele mi-au iesit foarte bune, mai bune chiar decat atunci cand nu eram insarcinata, de unde rezulta ca imi prieste , chiar daca am slabit in ultimul timp de atata rau)

pt toate fetele cucuietele si pupici pe burtici

PRIVILEGE 11+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540

Mergi la inceput