pt cei ce sunt sau au lucrat un UK

pt cei ce sunt sau au lucrat un UK | Autor: mona82

Link direct la acest mesaj

Buna, as avea nevoie de o informatie pe care sper ca cei ce sunt in anglia pot sa mi-o confirme sau sa o infirme.

Poate ospatar/chelner sa ia pe luna 1000-1500 lire?

va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Din informatiile mele NU. Eu nu sunt ospatar insa am prieteni ospatari si iau cam in jur de 800. In plus nu te gandi la tips ca aici e mai greu, exista tips insa nu ca in alte tari cu 10% etc. Iti lasa tips numai daca ai lasat o impresie excelenta si mai mult la restaurant.De 1000 da, te poti apropia dar de 1500 nu cred.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona82 spune:

mersi mult oricum nu ma gandeam la tips-uri. Si inca o intrebare ce se intelege in UK prin waiting staff?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by mona82

mersi mult oricum nu ma gandeam la tips-uri. Si inca o intrebare ce se intelege in UK prin waiting staff?

#350;i totu#351;i exist#259; iubire
#350;i totu#351;i exist#259; blestem
Dau lumii, dau lumii de #351;tire
Iubesc, am curaj #351;i m#259; tem.

waiting staff=ospatar/ospatarita.
Nu e vb despre front staff, nu?
Al meu a lucrat acum cativa ani ptr 3 luni in UK ospatar si asta inseamna waiting staff...
in Japonia waiting staff=front staff, ceea ce e foarte diferit de ospatarita

bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+

Mergi la inceput

In Japonia un salar de ospatar/ospatarita ajunge la 3000$.
In general strainii sunt platiti mult mai bine decat japonezii.
eu lucrez in domeniu, de fapt am lucrat ceva timp, si am fost destul de multumita financiar.
Aici teoretic nu se face tip, insa practic...se face destul.
In UK, din ce am auzit,un salariu ajunge pe la 1200 lire, asta daca lucrezi ca ospatar(nu ajutor de ospatar), si intr-un rest. destul de select.
In pub-uri,se ajunge pe la 800 lire.
Mult noroc

bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona82 spune:

nikole multumesc de informatie stii cumva ca si ajutor de ospatar la cat se ajunge?
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nici intr-un caz 1500. Cel mai corect este 800 cum a spus Luna.Poate seful de restaurant sa ia mai mult. Nu-ti trebuie prea multa scoala sa ajungi chelner de aceea nu-i platit fantastic. Cit despre bacsisuri (ma rog, tip-suri - un alt neologism)cine vrea lasa, cine nu nu. Insa pe bonul prin care platesti scrie daca in suma respectiva este inclus bacsisul sau nu si in general lumea lasa in jur de 10%. Noi asa facem.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mona82

nikole multumesc de informatie stii cumva ca si ajutor de ospatar la cat se ajunge?
mersi

#350;i totu#351;i exist#259; iubire
#350;i totu#351;i exist#259; blestem
Dau lumii, dau lumii de #351;tire
Iubesc, am curaj #351;i m#259; tem.

In Japonia nu exista ajutor de ospatar, iar in Uk nu am idee sincer...cu siguranta fetele de acolo sunt mult mai informate, si te pot ajuta mai bine.
mult noroc sa ai!

bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Mona, sincer, bani multi nu se castiga, sa zicem ca o sa ei 5.50-5.75 la ora (nici nu mai tin minte cat e salariul minim) si in fct de cate ore lucrezi vezi si tu cati bani iti iese.Pune la socoteala ca din asta platesti si taxe .Sau daca esti platita cu bani gheata, ca sa nu fie nevoie sa platesti taxe (desi in cazul asta e mai riscant si probabil nu ai putea lucra mai mult de cateva ore pe seara)oricum patronul o sa-ti dea mai putin- poate £5 la ora.Bani se fac in Anglia daca e vointa si multa energie sa muncesti toata ziua, sa-ti iei 2 joburi, sa te multumesti sa inchiriezi o camera mica undeva ca sa nu platsti chirie...Dar din proprie experienta iti spun ca anglia e o tara foarte scumpa si nu cred ca romanii care muncesc aici reusesc sa stranga mai multi bani decat romanii care muncesc in alte tari

Mergi la inceput