Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 25
loremunteanu spune:
Neata burtici, mamici, bebici!
Felicitari proaspetelor mamici!
Eu sunt anchilozata azi. Iar amuncit ca niste eroi. Am facut scutece de finet pt bebic si pt ca am avut mai mult material decat era programat (planul de-acasa nu se potriveste cu cel din targ), i-am tras si o lenjerie noua aici
Vorba lu' ta-su: "Curu' mamiii lui de baiet are scutece si lenjerie personalizate." Am facut si prosopele mici pt diverse (pus pe umar, sub cap, barbita cand papa); n-am stiut ce marime ar trebui sa fie; sper sa nu fie mici... deocamdata nu par a fi ...
Am avut un stres ca poate nasc pana ajung la dr data viitoare (26ian) si drept urmare mi-am luat si trusa epidurala. Acum nu stiu daca-mi trebuie si anestezic (adica sa-l cumpar tot eu sau au la spital)... Aventura tu ce stii?
Deocamdata atat!

Loredana
37+
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
aventura spune:
Lore, frumoasa lenjerie..ai mana priceputa..eu pe ce pun mana stric..
Nu am auzit pe nimeni care a nascut la Elias sa ia anestezic, si eu am luat doar trusa Perifix Braun..atat!
Aventura
36+ cu
Antonio
gio spune:
Buna fetele!!
levi, eu am o banda din aceea lata, cum spun fetele, cu arici. cand am nascut-o pe taisia am incercat s-o pun dar era al naibii de incomoda, pt ca era vara si transpiram si am renuntat.
uite m-am uitat pe cutia cu biotics baby -compozitia - lactobaciluls acidophilus si Lactobacillus bifidus. si se da si la nou-nascuti ( bine ei zic pt diaree/constipatie/refacerea florei intestinale/a imunitatii). cred ca e cam singurul preparat de pe piatza care merge la nou-nascuti (1 pliculet pe zi parca). puteti intreba pediatrul daca sa-i dati bb-ului in caz de colici.
adinush, mersi pt info cu epidurala; chiar nu intelegeam cum sa nu prinda pe o anumita parte a corpului.
lore, f dragutza lenjeria; ati muncit nu gluma.
eli, mersi de pontul cu miniblu; imi plac mult jucariile de acolo. apropo de asta, mi-a venit comanda de la Quelle si sunt destul de multumita. am lua to paturica cu jucariioare, oglinda si un baby gym. in total m-a udus la 110 ron; zic eu convenabil fatza de ce am vazut pe piatza. cred ca ghiciti cine a stat ieri pe ea cu picioarele in sus si s-a jucat cu jucariile ca ea e bb
.
anis,ce mai faci, cum iti mai e?
stie cineva ceva de monu?
va pup
38 +
nadiutapm spune:
neata, hop si noi a cafeluta,
Roandre sa va traiasca puiutul sa va bucurati de micul Robert -andrei si de alexuta bineinteles 

referitor la burtiera am aruncat si eu o intrebare unui kinetoterapeut, si mi-a zis asa, in 9 luni uterul si burta au crescut la dimensiunile actuale in 9 luni e programat de natura sa revina burta la dimensiunile initiale, burtiera tine muschii si nu-i lasa la lucreze deci ii invata lenesi, ne simtim bine cu burtiera atunci cand e pe noi insa cand o dam jos se revarsa burtile, cel mai bine e sa lasam fara iar ulterior cu exercitii fizice si dieta.
acum procedeaza fiecare cum doreste sper sa nu dati cu rosii, eu ma voi apuca de abdomene dupa o perioada de timp de la nastere,sper sa ma tine de ele.
Aventura, Loredana, maine ne ducem sa facem o vizita la dl.dr. si il intrebam daca e nevoie sa cumparam si anestezic sau doar trusa. 
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia
36+
Lidia
burtica
aventura spune:
Gio, de unde ai luat biotics baby?
Nadiuta, eu am facut sport inainte de sarcina, dar si toata sarcina si intentionez sa ma apuc de sport imediat cum pot dupa ce nasc. Din ce am vazut in jurul meu, mamicile care au purtat burtiera in primele saptamani - mentionez ca o poti purta 5-6 ore pe zi, nu tot timpul!! - si apoi s-au apucat de abdomene la 6 sapt. dupa ce au nascut - au o burtica misto de invidiat, nici nu se vede ca au nascut!
Eu va spun cum o sa procedez eu - pana acum tot ce am aplicat in sarcina (sport, masaj, alimentatie) au dat cu brio roade:
- imediat dupa ce nasc, pun burtiera cu arici cateva ore pe zi (5-6 ore)
- imediat ajung acasa (dupa prima saptamana), min. 30 min. de plimbare alerta pe zi
- voi purta burtiera maxim 6 saptamani, maxim 5-6 ore pe zi
- imediat cum dr. imi da liber, ma apuc de sport in forta - nu la sala ca nu o sa am timp dar o sa alerg zilnic, abodomene zilnic, ridicari de usoare greutati (1 kg) pentru brate, si saci pentru picioare de 2 kg + exercitii de aerobic speciale pentru fund si talie.
Fiecare se cunoaste pe sine si stie daca are vointa si ce poate.
Muschii nu se lasa decat daca porti luni in sir burtiera fara sa ii lucrezi deloc. Crede-ma ca nu se lasa in 6 saptamani.
Am cunoscut mamici care au peste 1 an de la nastere si care nu s-au ingrijit deloc nici cu burtiera, nici cu sport, nici cu dieta si care si acum au burta de zici ca sunt insarcinate in 5 luni..
Dupa parerea mea, organismul trebuie ajutat sa isi revina, nu trebuie sa stai sa astepti...si stiu ca in primele 2-3 luni este foarte dispus acest organism la a-si reveni daca e ajutat!
Sper sa nu dati cu rosii nici in mine..asta e doar opinia mea..
Aventura
36+ cu
Antonio
aventura spune:
Nadiuta
, te duci saptamanal la T.?
pe mine m-a chemat doar la 38 de sapt...(maine incep sapt. 37)
Sa ne spui si noua cu anestezicul please..
Aventura
36+ cu
Antonio
nadiutapm spune:
Aventura, nu am mai fost dinainte de Craciun, la 32 sapt si trebuia la 36 dar cum mi-a facut programare decat 22 ian, miercuri pe 24 facem si noi 37sapt asta e, poate face controlul pe masa si nu ne mai cheama la 38s, dar daca zice sa venim si la 38 s ne ducem ca asa trebe ![]()
foarte organizat programul de dupa nastere la tine, bravo 
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia
36+
Lidia
burtica
loremunteanu spune:
Multumim frumos de laude. Are si tati meritul lui...
Aventura, in ultima vreme eu am fost la 32, apoi la 36 si m-a chemat la 38+. Din cate stiu dupa 38 ne mai vedem la nastere... La 38 ne face si control pe masa (asta ca sa fiti pregatite)...
Chiar asa cu anestezicul... sa ne spui si noua Nadia. Mai scap de-un stres... Parca nu mai am rabdare pana vineri...
Imi dau seama ca se apropie momentul si am niste emotii...
Ce misto de voi doua (Nadia, Anca)... vad ca aveti amandoua 36+... poate va intalniti la maternitate....
Cu sportul, eu sunt varza. N-am facut si nici nu cred ca am sa fac... Nu e de mine... Asta este... Sper sa-mi revin de la mama natura... Oi da si eu la bicicleta, poate un abdomen ceva, dar mai mult nu...
Loredana
37+
Roni-Cristian
adinush spune:
Nu e nevoie de anestezic fetelor.Asta v-o zic eu care am facut anestezic cat sa amorteasca si o balena![]()
Referitor la burtiera,nici eu nu o sa port.Cred ca o sa dureze un pic mai mult sa fac un abdomen plat caci nush cand o sa ma pot apuca de sport dar o data facut stii ca ramane acolo.Oricum mie nu mi se pare ca am ramas cu o burta asa mare.Exista dar nu chiar asa sa zici ca-s inca gravida cum auzeam la unele fete.Si mentionez ca luasem peste 20 kg in sarcina.
Am si eu o intrebare la fetele cu ceza:pana sa nasc ma gandeam sa iau un port-bebe din acela marsupiu pt ca o sa ies des cu fata neavand cu cine sa o las si caruciorul e foarte mare si greu de manevrat,e bun doar sa iesi asa la piata pe langa bloc.
Numai ca acum dupa ceza prietenele care au nascut deja mi-au zis ca-s nebuna sa car copilul asa,mai ales la cat e de mare grasa mea.O fi chiar asa periculos pt operatie? Ca dupa parerea mea greutatea mare sta in umeri/spate unde sunt hamurile,nu pe burta.
Adinush
de
Ayleen-Alexandra
loremunteanu spune:
Adinush, multam fain...

Loredana
37+
Roni-Cristian