** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 22
corap spune:
fetelor, aveti grija ce faceti... ca vad ca va trec prin cap numa' prostii - NU MASATI SFARCURILE!!!, cel putin nu pana prin luna a 9-a ca mastul sfarcurilor da contractii (pe bune) si nu cred ca vrea nimeni bb mai devreme! si colostrul o sa se formeze el cand e timpul potrivit, ca va garantez eu ca nu va doriti sa-l aveti de-acum.
asa... ca mai aveam de zis ceva: epiziotomia se vindeca muuuult mai repede decat taietura de cezariana. e posibil ca durerea sa fie mai acuta, dar vindecarea e cu siguranta mai rapida. la mine s-a refacut in 10 zile, dupa 2 saptamani era deja "ca noua", pe cand rana de la taietura pe uter poate ca nu se vedde ar de refacut e imposibil sa se refaca mai repede.
(gatea cu trasul de urechi, nu va suparati pe mine, da' sunt mai batrana si deh, trecuta prin asta) 
asa, acum mai aveam ceva de scri, scuze ca nu mai stiu cine zicea de LEUCOCITOZA - e normala in sarcina, ca ma speriasem si eu cand eram gravida cu andrei. nu-ti face griji, se rezolva dupa ce nasti! dr. mi-a dat si o explicatie da' v-am spus ca nu retin chestii d-astea stiintifice. oricum, rezultatele la analize trebuie interpretate de medicul tau.
asa... si cu patutul - ideal ar fi sa ai doua, si d-ala de plasa, si de-ala de lemn. eu stiam ca o sa ma deplasez mult cu cupilu' (ca noi suntem mai calatori) si i-am luat de plasa. nici o sansa sa poata sa-l darame, ca andrei a incercat toate tipurile de buseli si sarituri in patut si nu s-a intamplat nimic.
la patutul de lemn mie nu mi-a placut ideea de zabrele
. in plus, aparatoarele nu lasa aerul sa circule. dar si patuturile de lemn au partile lor bune: caruselul se fixeaza mult mai bine, poti sa agati tot felul de jucarele, poate fi adaptat si pt. un copil mai mare
pupici la burtici
c & andrei-ardei
14 noiembrie 2005 & cireshik anais
dpn 05.05.07
Vali5 spune:
, burticute!
Sa stiti ca nu v-am uitat si mi-e tare dor de voi. Din pacate nu prea am timp sa intru la birou pe forum, iar acasa calculatorul mai mult nu merge. ![]()
Eu am schimbat ieri saptamana - am intrat in saptamana 26
si in general ma simt bine, exceptand ca nu mai dorm asa bine cum dormeam inainte... Miercuri ma duc la echo si poate aflu si eu ce culoare va avea caruciorul ![]()
O sa intru repede sa va citesc, trebuie neaparat sa ajung la zi cu tot ce ati scris.
Va pup!
Valentina
25+
Poze
gabiu spune:
vas iubita la multi ani si tot ce-ti doresti sa ti se implineasca, dar mai ales un bb sanatos si mancacios sa primesti la termenul stabilit
Pentru fetele care au probleme cu scurgeri vaginale fara usturimi sau mancarimi, asa am avut si eu, iar ginecologul mi-a recomandat gynozol ovule, 3 zile consecutive cate 1 ovul de 200 mg. Pe prospect scrie ca sunt permise in sarcina si ca este un antimicotic cu spectru larg. Eu am luat si am scapat de scurgeri.
Referitor la nastere si eu m-am gandit la nastere naturala, cu epidurala.
Va pup pe toate, ne mai auzim
gabi
22+ 
Alyna24 spune:
Oana claudia, ce ai patit la rinichi?Intrebam ca eu al colica renala(pietricele la rinichi) , am fost internata 4 zile pe tema asta!Ce ai patit?Ce tratament iei?Sau nu?
Numai bine!
Referitor la carut sunt inca in dilema!Pana acum vroiam din acela gen tarc, din plastic sau ce-o fi insa aud pareri si pareri si majoritatea sunt pt cele din lemn!Eu m-am incapatanat sa nu vreau din lemn ca nepotelul meu a avut din lemn si sor'mea vroia sa-l iau pe-al lui!Si eu i-am zis mamei ca nu, ca bebelul meu trebuie sa aiba macar carucior si patut noi!Oi fi prea exagerata?Ca din ala de lemn am , v-am zis!Sa-l iau pe acela daca e bun sa nu mai cumpar altul?Habar n-am ce mai vreau!In fine, vad eu!
Cu nasterea, cred ca voi opta pt normal totusi!Poate chiar fara epidurala caci am auzit ca mare lucru nu-ti face si dureri tot ai!Chiar o cunostinta a nascut acum 1 luna la Euroclinic cu epidurala si fiind la a 2a nastere a zis ca nu i-a ameliorat din dureri mai deloc, fiind cam la fel ca la nasterea normala avuta cu cativa ani in urma!Deci....mai vedem , insa cezariana am auzit ca de fapt inseamna o operatie si te refaci f, greu, nu ai voie sa-ti iei bebelul in brate......!Pareri si pareri!
Si despre nasterea la Euroclinic, in afara ca ai conditii mai bune, nu-ti fac in asa fel incat sa nu te doara sau mai stiu eu ce!Doar ca nastia acolo!NaSTEREA ar fi la fel oriunde in alta parte(ma refer la momentul in sine al fiecareia dintre noi)!Nu-ti amelioreaza durerile doar pt ca ai dat bani!Vorba sora'mii:"Tot pe acolo iese!"![]()
Pupici!
23+
Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl
dianalaura spune:
Poohy, imi par rau, mai multe informatii nu am! Am cautat si eu pe net sa vad cum e cu marimea asta a salariului minim, si am gasit contractul asta. Mi s-a parut interesant si v-a spicuit si voua din el. Poate dintre fetele noastre de aici care au mai multe cunostinte in domeniu ne vor edifica mai pe larg, in cazul unor nelamuriri.
dia 22 +
Stefan
bebe
poze
DidiAlex spune:
Alina24 diferenta intre nasterea cu/fara epidurala poate fi comparata cu dif cer/pamant.
Depinde bineinteles de materialul clientului, cum prinde, precum la dentist, unii fac o injectie altii 3 si tot simt, precum si de anastezist. Io nu am vrut anestetie pt ca era duminica, dr meu nu era in spital si ii facuse unei tipa inaintea mea prost, prea devreme etc...dar acum nu as mai sta pe ganduri...Dupa 20 de ore de travaliul numai om nu esti. Am inceput sa ma linistesc dupa nastere dar mi-au luat 12 ore sa imi revin cat de cat.
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar nu ne ridica nimeni statuie pt dureri. Asa ca studiati totul si luati decizia optima.
mica0307 spune:
Vali te asteptam cu vesti si sa fii mai activa pe forum.
Alyna24 asa e, tot pe acolo iese, da parca conteaza si cum esti tratat. Cat costa la Euroclinic?
Liviana ???? Nu ai fost la eco???
Mica
23+
Poze
mica0307 spune:
Corap cand bebe e mic in deplasari poti sa il culci si in landou ca sa nu mai cari patutul dupa tine. Nu?
Mica
23+
Poze
IrinutzaS spune:
Buna fetelor,
Ce harnicute sunteti la scris, nu am mai intrat pe forum de 4 zile si deja e gata un al 2-lea capitol. Abia am reusit sa va citesc din urma.

La multi ani Vas! Sa fii fericita si iubita! Sa ai un bb sanatos si frumos!
Eu am reusit sa ma intorc la lucru dupa o pauza de vro 4 zile in care am fost racita si am stat in pat. Acum sunt mai bine desi inca ma mai doare un pic gitul.
Baietelul meu e destul de vioi, atit de vioi ca daca sta un pic mai jos in burtica si incepe sa sa miste imi atinge vezica si e o senzatie foarte urita, prima senzatie e ca vreau la baie chiar daca nu am nevoie. Voi patiti asa ceva? credeti ca e cazul sa ma ingrijorez?
Vad ca pe aici se discuta despre contractul colectiv de munca, eu chiar azi am adus o adeverinta de la medicul de famile pentru reducerea orelor de munca pe zi de la 8 ore la 6 si bineinteles voi fi platita in continuare ca si cum as lucra cu 8. Cei de la financiar au acceptat-o fara nici o problema, din contra m-au intrebat daca stiu ca am dreptul si la 16 ore libere (platite) pentru consult la medic.
Asa ca de la 1 februarie voi veni doar 6 ore pe zi la lucru 

Am mai intrebat si de concediu de odihna: se pare ca totusi ai dreptul doar la un numar de zile proportional cu numarul de luni lucrate (de exemplu eu am 24 de zile de concediu pe an si am dreptul doar la 8 daca lucrez pina in aprilie inclusiv - adica 2 zile de concediu pe luna)
Irinutza
21+
Stefan
Sobi spune:
Vas la multi ani si bebe sanatos!
Andradap multumim pentru articol cu celule stem, f interesant; vroiam sa te intreb daca celule pot fi folosite doar ptr micut sau pot fi folosite si de parinti?
bafta la examen la gravidutele studente!
va pup.
Andreea 18+