** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 21
mica0307 spune:
Andradap ti-am vazut pozele cu hainutele de gravitutza. SUnt cumparate sau facute?
Mica
23+
Poze
mary_lou spune:
Elteka,tu ai dreptate in legatura cu "cocoselul"dar o prietena de-a mea se pare ca doctorul l-a confundat cu cordonul,intelegi?De aceea am zis eu ca mai am o speranta.
Eu am facut amniocenteza pe 16 ianuarie dar raspunsul il primesc abia peste 2 sapt,la ecograf a vazut dr Albu ca e baietel,sigur la rezultatul final de peste o sapt voi afla si sexul bebelusului sigur,pana atunci mai sper!
Chiquita,si eu am aceeasi problema ca si tine,am o scurgere care se pare ca e candida,eu am facut dupa amnio tratament 5 zile cu augmentin si am facut infectia,mi-a zis dr ca e normal in sarcina si o sa o tratez cu ovule,nu e nici o problema!
http://community.webshots.com/user/maryana_ct
18+
mica0307 spune:
Poohy daca in contractul individual de munca nu e prevazut nimic referitor la maternitate (concediu, bani etc) atunci se aplica contractul colectiv de munca.
Chiqui si Mary_lou de unde stiti ca e candida? O scurgere este normala in sarcina. Dr. mi-a zis ca daca nu ustura si nu mananca e ok.
Mica
23+
Poze
pauly spune:
chiqui si eu mi-am facut o lama...si astept rezultatul.si la mine scurgerea ii abundenta...nu am nici o simptoma de ciupercuta dar mai bine verific.iar despre starea de rau... si mie mio revenit de cand am inceput sa iau suplimentele de fier...plus ca ma simt foarte fara vlaga din cauza tensiunii mici.si felicitari ptr saptamana noua.
andradap super hainele de graviduta.
eimotto insanatosire grabnica intregii familii...incearca sa te tratezi cat poti ca sa nu faci febra.
sanatate multa la toate gravidutele si puii lor,
18+
poze
vas spune:
BURTICI SCUMPE, multumesc mult pentru urari, ce frumos arata "Tie si puiului tau" .N-as fi crezut ca voi fi asa emotionata cand voi vedea mesajele. Multumesc mult, mult de tot si va urez si voua din tot sufletul sa aveti parte de tot ce-i mai frumos in viata langa puisorii vostri.
Chiqui, cum sa ma supar? Aici suntem toate vesele, nu intra supararile aici pe forum.
Sa stiti ca si bebe al meu e foarte vioi.Da, poate este o idee cea cum ca daca esti mai slabuta il simti mai mult, la mine cel puitn functioneaza. Chiar ma gandeam si eu , oare bebe cand se odihneste?! Noaptea si cand ma misc un pic, hop si el se trezeste.
Colostru eu nu am inca, tot verific cand fac dus, dar nimic.
Nu mai stiu la cine am vazut filmulet cu pe 4D, dar e SUPERBBBBBBBBBBBBBBBB, Doamne, Doamne cum se mai misca acolo inaintru, ba cu piciorusele, ba cu manutele. E un scump.Daca face si al meu asa nu ma mir ca-l simt tot timpul.
Apropo de nastere, pana acum sunt la capitolul normala. Mai vedem.
A , si sa va spun ca imi cumpar calculator acasa, cum sa intru in concediu si sa nu va am pe voi langa mine, sa nu stiu eu ce se mai invarte pe aici.
O sa fiu si eu mamica
mary_lou spune:
Mica0307eu mi-am facut o lama aici in Cta,mi-a venit rezultatul imediat si mi-a dat ovule,oricum stiam ca dupa augmentin asa o sa patesc.
http://community.webshots.com/user/maryana_ct
18+
eimotto spune:
Andradap - ai grija cu masatul sfarrcurilor. Eu am citit ca asta precum si mangaiatul burticii pot sa duca la contractii.
Si eu am niste scurgeri dar nu ma ustura nimic. Si parca nu mai sunt nici chiar asa abundente...
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
24+
vas spune:
referitor la nume, unul sau doua (eu acum citesc din urma ca sa va prind) va spun parerea mea. Eu am doua, dintre care normal folosesc doar unul.Dar problema e ca sunt lungi amandoua, nu incap in nici un formular, tot timpul eu sunt pe marginea foii, ba mai mult am primit niste bani prin Western, si normal daca nimeni nu ma striga si cu al doilea nume, omu saracu nu a stiut, si SURPRIZa. "nu va putem da banii, nu sunteti dumneavoastra" Degeaba i-am aratat CNP sau buletinul. Nu eram eu si gata. Si eu care deja planificasem banii in gand....
Deci, concluzia, eu la bebe al meu am sa-i pun un singur nume. Sunt destul de maleabila si o sa ajungem la o intelegere cu sotul.
Eu sunt cu VLAD, PAul, el cu MIHAi. Alegem noi dar numai unul.
24
O sa fiu si eu mamica
DidiAlex spune:
Salutare burtici!
Vas, sa fii sanatoasa, norocoasa si fericita!!!
Pepsi, te asteptam cu vesti. Cum te mai simti? Pe mine ma sperie frecventa cosmarurilor
. Peste zi sunt optimista incurabila dar noaptea..isi ia revansa.
Poohy, Contractul individual CI si contractul colectiv CC sunt 2 forme de contract la niveluri diferite. Doar CI il semnezi in nume personal, CC ti se aplica la "gramada" Contractul colectiv se semneaza intre sindicat si patronat.
Evident ca in CI nu sunt dipozitii de materniate. CC este mult mai stufos si cat mai complet.
Problema care a aparut pe aici facea referiri la CC de munca de la nivelul firmei tale, daca exista si cel de la nivel de ramura/national. Asta 2 trebuiesc stiute. Daca cel de la nivel national se cunoaste cel de la nivel de firma numai tu (adika noi de pe dorum nu
)il poti cauta si verifica daca sunt sau nu inscrie anumite drepturi. Gen: salariu la nastere, concediul pt parinti in cazul casatoriiei, nasteri...etc. Daca exista acest contract dar nu sunt specificate aceste detalii atunci se aplica cel de la nivel national.
Am mai scris de vreo cateva ori pe acest subiect despre acest lucru. Daca nu gasesti ce te intereseaza puncteaza clar...ca sa vb la obiect.
Motannel selectectezi culoarea si scrii intre cele 2 randuri de paranteze patrate inchise..nu in afara lor. Ca sa scrii cu Rosu, de ex, [ red ] aici iti scrii textul care vrei sa apara cu culoarea respectiva si cand vreo sa termini scrisul culorii scrii [ /red ] totul fara spatii; ma refer la spatiile dintre paranteze.Merge?
Despre nastere...hmmm..io am mers la prima numai pe varianta natural fara epi. Totul a fost bine..daca nu era personalul..care era. Acum imi fac griji ca daca primul a avut 3,9 al doilea fiind mai mare..sa nu ajung la ceza. Un sfat ar fi sa faceti o eco inainte de nastere sa aveti o valoare aprox greutatii lu bb.
Bine, sunt cazuri inclusiv pe DC de nasteri naturale fara taietura la 4,4kg. Asa ca in functie de material?!
Aici vad ca se merge pe varianta nasterea cu epidurala, pt a nu obosi mama si fara taiere, epiz, si daca sunt rupturi sunt cusute. In ro de regula dr taie pt ca ii este mai usor sa coase ulterior. Dar oricum nu simti asta.
Fiecare sa se asculte pe sine si sa faca cum cred ele ca ar fi cel mai bine pt copil.
Iri, felicitari pt baietel.
poohy spune:
Mica, DidiAlex, merci mult pentru raspuns 
Din cate stiu, firma la care lucrez nu are contract colectiv de munca.
Acum am destule informatii sa ma duc sa ii infrunt pe cei de la HR (nimeni nu a luat salariul in plus pana acum, si cand am intrebat, nici nu stiau de asta)... O sa intreb cu ocazia asta si de zilele de concediu
Referitor la nume - o sa punem numai unul... Ca avem deja 2 de familie :)))
Anca
22+ 
poze
bebelusa