Tamplarie lemn+termopan
Aveti careva geamuri termopan pe tamplarie de lemn? Stiu sigur ca sunt mai bune decat cele de aluminiu sau PVC, ca lasa interiorul sa respire.
Daca aveti, poate ma ajutati si pe mine cu ceva informatii referitoare la pret, calitate (daca sunteti multumiti de ele si daca merita).
Multumesc
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
Raspunsuri
Miramar spune:
Codruta ne intalnim din nou :)
Da eu am. Sunt multumita nu zic, dar eu am avut un prieten care ni le-a facut la un pret promotional - doar cu 15% mai scump decat cele cu PVC. Daca ar fi fost sa le iau la pretul pietei nu stiu zau daca le luam. Sunt duble ca pret fata de PVC.
codruta_grg spune:
:)) Da ma bucur ca ne reintalnim.
Ma gandeam eu ca sunt mai scumpe....Hmmm.
Ne bate gandul sa luam alt apartament si ala nu are termopane si putem noi opta cum sa le facem...
Intradevar trece aer prin ele si nu se simte aerul asa inchis ca si in camerele cu al sau pvc?
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
Miramar spune:
Wow! Pai nici nu l-ati terminat bine pe ala si va incumetati la altul!? Bravo!
Da e respirabila atmosfera. De exemplu socrii mei au la casa de vacanta ferestre termopan cu tamplarie PVC iar dimineata cand ma trezesc e un aer irespirabil in camera, pe cand la mine acasa nu am aceasta problema. Evident aerisesc dimineata dar nu mi se intampla sa ma trezesc cu noaptea in cap si sa trebuiasca sa intredeschid geamul ca sa pot sa adorm la loc.
Trin spune:
Miramar,
cam ce pret poate avea un termopan pe tamplarie din lemn? Macar pentru a-mi face o idee. Si daca poti sa-mi spui si cat te-a costat o usa din aia cu fete duble? Daca nu poti sa dai preturi aici, te rog sa-mi dai in PM.
Multumesc
Miramar spune:
Ce Pisu' mic si dragut ai! Am avut pisica si eu timp de 9 ani - acum am dus-o la mama ca barbati-miu nu suporta pisicile - are alergie. Acum are 12 ani motanul meu!
Tu esti aia pe motor?? Moare barbati-miu daca vede - e un mare pasionat si eu il tot duc cu vorba si pana acum am reusit sa-l tin in frau sa nu-si ia motor. Dar cred ca anul asta o comite!
Ti-am raspuns PM
Trin spune:
quote:
Originally posted by Miramar
Ce Pisu' mic si dragut ai!
Tu esti aia pe motor??
Pisu e mai mare acum, dar e un dulcik. Merci de complimente. Si ca sa-ti raspund la intrebare, da, eu sunt pe motor . La inceput imi era frica, dar cu timpul m-am obisnuit. Iarna chiar ii duc dorul !
Ce vreau sa te mai intreb: ce culoare e parchetul la tine? E o culoare f reusita. Cred ca se potriveste cu mai mult etipuri de mobila, nu?
Si inca ceva. Daca am inteles bine exista niste reguli de asortare. Usile + parchetul + ferestrele trebuie sa aiba aceeasi nuanta, da? Si tapiteria la canapea + covorul + perdelele sa se asorteze intre ele? Si peretii cu ce se asorteaza?
Miramar spune:
Eu am parchet masiv de stejar - da e o culoare neutra care merge cu multe tipuri de mobila.
Mi-ai pus cam multe intrebari Depinde ce vrei tu sa faci in casa ideea e intr-adevar sa asortezi lucrurile intre ele - Eu in sufragerie am o sg. usa, cea dinspre bucatarie si aia este wenge, inspre hol nu am usa, daca as fi avut usa ar fi fost bicolora - interior wenge exterior bej. Deci iti dau ca exemplu de asortare sufrageria mea: parchet stejar - deci bej, tamplarie maro, usa interior wenge (dar putea f. bine sa fie si bej ca si parchetul), mobilier wenge, canapea cu 2 fotolii verde-kaki, covorase (nu m-am hotarat inca - bej? kaki? bej+kaki? maro inchis???, sa vedem si ce voi gasi prin magazine), tapiteria la scaune la fel din matase groasa verde-kaki cu un model in tesatura, perdele organza la fel- o sa caut un verzui f. f. pal - in general mie nu-mi plac perdelele colorate la sufragerie, dar eu am f. multe ferestre si trebuie sa filtrez putin lumina, peretii sunt o nuanta de bej, iar la nivelul tavanului grinzile si pe margine o scafa ingusta care ascunde un cordon luminos sunt vopsite maro inchis - wenge, tavanul alb, o sa mai pun si niste pernite pe canapea bej si sa vedem ce tablouri gasesc sa se potriveasca.
O alta combinatie pe care am vazut-o si mi-a placut a fost mobila alb cu wenge si rosu (o combinatie de materiale diferite, lucios cu mat, sticla cu lemn), parchet aproape alb (mesteacan), canapea wenge, tamplarie alba au ei - merge si alba, mergea si maro inchis, zugraveli albe.
Alta ar fi tamplarie + parchet + usi interior maro inchis, mobilier bej deschis - frasin, canapele + accesorii - vaze, covoare, pernutze decorative, perdele - portocalii sau verzi.
O prietena de-a mea si-a facut livingul cu dusumea pe jos - lemn antichizat maro inchis de tot, peretii galben aprins cald, tavanul alb, mobila wenge, masa cu scaunele si cu lustrele din fier forjat. Perdele alb-galbui din voal. Mi-a placut f. mult
Un decor foarte la moda dar cam prea rece si prea modern pt. gustul meu este pe alb, negru si argintiu - mult metal si sticla.
Ce sa-ti mai spun ?! Se poarta iarasi combinatii de culori pe pereti - 3 pereti bej, sau albi si unul o culoare tare, rosu aprins sau caramiziu, sau verde intens, etc
Iarasi se poarta ca intr-un decor relativ clasic sa interpui o piesa modernista, de exemplu un fotoliu cu un model floral. Sau la o canapea cu un fotoliu din piele wenghe , adaugi un fotoliu cu forme ciudate din material textil rosu.
Uita-te pe site-uri la IKEA, la Casa Roma de exemplu - au multe combinatii interesante.
Se pot combina si foarte multe culori si nuante ale aceleasi culori in aceeasi camera, ele insa trebuie sa fie complementare si pentru un rezultat omogen iti trebuie un ochi profesionist si un buget care sa-ti permita sa nu faci compromisuri, orice compromis putand duce la prabusirea intregii ambiante. Bineinteles cu cat combinatia este mai indrazneata, varietatea de materiale mai mare, cu atat rezultatul este mai spectaculos - insa la fel si riscul de a gresi este mai mare - iar daca gresesti rezultatul poate fi oribil - de balci.
Ti-am dat multe informatii care desi generale sper sa te ajute.
Miramar spune:
Trin vezi ca la subiectul celalalt a postat cineva un site (vezi ca adrsea are o virgula in plus) unde poti sa te joci cu culorile - foarte bun site-ul.
dj_mama spune:
si eu am lemn startificat la ferestre+geam termopan dar din pacate termopanul desi are certificat la calitatea ceruta este prost si transpira putin (e facut la GEALAN geamul); am luat prin intermediar si nu mai dau de el sa mi le schimbe
atentie lemnul sa fie stratificat, altfel veti avea probleme in timp
exista un lac protector pt baitz, un hidrostop, sa dati de la inceput cu el altfel se ba scoroji la ferestrele catre sud
sa nu luati altceva decat lemna caci nu se compara cu nimic lemnul; doar sa va tina punga