filmul romanesc ''the grandparents''

filmul romanesc ''the grandparents'' | Autor: aniela23

Link direct la acest mesaj

Salut! Vroiam sa va intreb, si in acelasi timp sa va recomand filmul documentar romanesc ''The Grandparents'' , facut de Ioana Joca, o romancutza de-a noastra din Transilania si care acum locuieste in Irlanda.Am auzit despre acest film de mult timp si asteptam cu sufletul la gura sa fie gata sa-l pot cumpara.E povestea bunicilor ei care locuiesc intr-u satuc de munte izolat de lume...Tocmai ce l-am vazut si sunt super emotionata, mi se pare extraordinar.Am venit in Anglia in urma cu 4 ani si de atunci ma tot chinui sa le explic prietenilor mei englezi cum traiesc taranii romani. Avand in vedere ca le vorbesc despre un mod de viata atat de diferit de tot ceea ce au trait ei m-am facut foarte greu de inteles (si crezut).
Dar uite ca acum am 35 de minute de ''dovada''(din pacate doar atat dureaza filmul), am de gand sa iau filmul si sa-l imprumut la toti prietenii mei, apoi sa-l pun la pastrare pt. atunci cand viitorii mei copii vor fi destul de mari sa vrea sa afle si sa inteleaga unde le sunt originile.
Desi bunicii Ioanei JOCA (autoarea si regizoarea documentarului) locuiesc in Transilvania iar ai mei in Moldova, stilul de viata este aproape identic: aceeasi munca chinuita pe tot parcursul vietii, aceeasi povara grea a batranetii cu bani putini si in ciuda neputintei cu disperata dorinta de a ''tine'' macar o vaca pt a avea ce manca...
Ce credeti despre film, cei care l-ati vazut?Daca nu l-ati vazut si vreti sa il cumparati trimiteti-mi mesaj pe pm si va pot da adresa de email a Ioanei, o sa va trimita ea filmul