Parfumul !!! Otrava care duce la diferite boli
Raspunsuri - Pagina 3
Donia spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Ia te uite ce desteapta mi-s!!
Eu una nu folosesc deloc parfum; doar din an in paste un strop de Magie Noir. Restul sticlutzelor stau frumos in colectie. Si deodorantul incerc pe cat se poate sa-l evit, dar uneori trebuie. In rest, traiasca apa+sapunul. Si mirosul meu propriu si personal.
Tot asa nu folosesc deloc balsam pt rufe, odorizante de camera/masina/etc. Nu le suport!
Si stiu ca ma deranjeaza rau mirosul unor produse de curatat, de exemplu cele folosite de femeile de servici de la job.
Are mama doi flacai.. Matei (5) siGrigore
Si eu cam tot asa. Ba de cand am fost gravida nu mai suport nici detergentul de rufe parfumat, asa ca folosesc doar detergent fara parfum si fara coloranti. Sapunul e tot fara parfum. Nu imi plac nici lumanarile parfumate.
Ma mai gandesc :)
A, la prima sarcina sotul a trebuit sa renunte la aftershave... prea parfumat!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Siminaf spune:
Daca ar fi doar parfumurile, ce simplu ar fi sa le excludem si sa fim toti o mare de oameni ne-alergici!!!
Eu mi-s alergica pentru ca: 1- provin dintr-o familie cu teren atopic si 2- am crescut pina la 18 ani intr-un oras foaaarte poluat. Deci pe linga factorul genetic, determinant, am avut si factori favorizanti, care au declansat alergiile mele. Fara acesti factori determinanti poate ca nu as fi devenit niciodata alergica-manifest. Si cum de pe linia mamei mele terenul atopic se tot transmite de vreo 3 generatii incoace, ma indoiesc ca e de la parfumuri. In oraselul in care am locuit primii 18 ani de viata aproape toata populatia are cel putin cite o alergie. Si sigur nu de la parfumuri, ci de la toxicele eliminate in atmosfera in mod regulat.
Asa alergica cum sint (de la acarieni la pisici si gazele de esapament), de nici macar un rimel nu pot folosi, totusi nu am facut niciodata alergie la vreun parfum. Deci pentru mine nu-s alergice. M-am linistit.
O mica observatie privind socul anafilactic care ar aparea doar la untul de arahide. Socul anafilactic reprezinta reactia suprema, depasita, de raspuns la un alergen extrem pentru organismul respectiv. Poate fi orice, nu numai untul de arahide. Dar absolut orice. Iar cine povesteste ca stie pe cineva care a murit de soc anafilactic pentru ca doar s-a atins de miinile murdare de un alergen, cam exagereaza un pic. Da, se poate face reactie alergica prin absorbtie cutanata, dar mai redusa, nu se ajunge din atita lucru la soc anafilactic.
In fine, asta este alta discutie. Imi cer scuze ca m-am lansat in discutii colaterale ("prin balarii").
Asadar eu voi continua sa ma dau cu parfum(uri) bune, evident, nu orice ciuruc, pentru ca nu-s alergica la ele (pina acum).
fannna2003 spune:
quote:la Amway gasesti produse Bio...detergenti,produse de tretare a petelor,de curatenie,de igiena personala,gama Nutrilite,cosmetice profesionale etc...sper sa nu fie considerat reclama
Originally posted by diana11
Primul lucru care mi-a venit acum in minte este perioada cand am fost insarcinata, atunci cand nu suportam nici un fel de parfum, sampon, gel de dus, miros de mezeluri..De ce oare? Organismul nostru se apara de factorii nocivi sa nu-i faca rau micutei vieti? Toata sarcina am folosit produse din plante, si le suportam f. bine.
Pe mine acum ma omoara produsele de curatat. Trebuie sa am nasul si gura acoperite cand le folosesc. Se gasesc produse de curatenie BIO?
Hormonii din alimente si dezvoltare timpurie am auzit-o si la o emisiune TV, unde era invitat un medic nutritionist, care mai spunea ca si trairile copiilor sunt altele, ei nu mai viseaza la papusi ci la feti frumosi si Cosanzene. El ne indemna sa consumam numai legume si fructe
pentru copii mei:
“Te voi iubi mereu,
te voi indragi pentru totdeauna
Atit cit voi trai,
Copilul meu vei fi."
cu dragoste,
mama
caro spune:
mda... parfumul este de vina in mod sigur! ..... ma intreb daca s-a facut vreodata un studiu care sa spuna cat la suta din populatia unui oras ca Bucuresti sau Frankfurt sau Paris sau Londra foloseste PARFUM zilnic.
Dar toate chimicalele pe care le bagam in noi sau cu care ne saturam mediul.... alea nu au nici o vina? Chimicale in mancare, chimicale in toate produsele care le folosimla curatat casa, hainele, vasele din care mancam, deodorantele de camera, chimicalele cu care este impregnata mobila din casa, chimicalele cu care sunt impregnate hainele pe care le purtam,aerul pe care-l respiram, pasta de dinti, sapunul cu care ne spalam.... sunt orase in lume unde apa de la robinet pe langa clor, contine si fluor..... si tot asa. Pretty scary, eh? Si noi dam vina pe un amarat de parfum........ ca este SI parfumul (intr-o oarcare masura) vinovat in povestea asta.... sunt de acord... da' de ce sa nu semnam o petitie sa se interzica hormonii de crestere si antibioticele in fermele de crestere a animalelor, sa se interzica plantele modificate genetic, sa se interzica chimicalele in hrana ..... si daca ramane parfumul ultimul pe lista atunci ma alatur si eu.
PS: eu imi dau cu parfum de 5 ori pe an.... si uite acu' am scos sticluta din sertar simi-am dat cu parfum... Eau d'Issey... na!
PPS: in Canada este interzisa comercializarea laptelui nepasteurizat si omogenizat, pe motiv ca este toxic!

Grigore