Otet balsamic?!
Raspunsuri - Pagina 2

Mik spune:
O utilizare mai romanesca : o lingurita mica in otetul pentru ardeii copti. O nebunie !
Utilizarea mea favorita : in salata verde amestecata cu frunze de salata italiana (ruquetta).
Cele mai teribile : Tzuni, Dordia, Anca, Mik


petaluda spune:
eu de cand am descoperit otetul balsamic numai din asta folosesc, imi place asa de mult, credeti-ma ca atunci cand pregatesc ceva cu el mai beau si eu o lingurita ( gata cu fraza asta ma credeti cu toate nebuna :)
eu am descoperit ceva si mai si, tot din otet balsamic: crema di modena, care e ca un otet balsamic dar mai cremos, mult mai vascos si mai dulce, cam de consistenta unui sirop gros, e o nebunie!
eu aceasta crema balsamica o folosesc la salata verde amestecata cu roca ( ruquetta de care zice si Mik )si partea verde de la ceapa verde, peste care presar lamele de parmezan, plus ulei de masline, sare si crema balsamica.
si am si o reteta cu piept de pui taiat cubulete, pe care le prajesc un pic in tigaie cu putin ulei de masline, apoi adaug o lingura de miere, 2 lingurite de zahar brun si o lingura de crema balsamica, si susan. amestec totul pe foc pana ce toate bucatile de pui au glazura de sos pe ele. trebuie servit imediat caci daca se raceste sosul se intareste. eu servesc puiul cu cartofi la cuptor.
stiu ca se foloseste crema balsamica pe cartofi fierti, insa nu am incercat inca.
sper sa va dau idei noi si sa fi fost destul de clara in explicatii.


scarmanus spune:
quote:
Originally posted by petaluda
si am si o reteta cu piept de pui taiat cubulete, pe care le prajesc un pic in tigaie cu putin ulei de masline, apoi adaug o lingura de miere, 2 lingurite de zahar brun si o lingura de crema balsamica, si susan. amestec totul pe foc pana ce toate bucatile de pui au glazura de sos pe ele. trebuie servit imediat caci daca se raceste sosul se intareste. eu servesc puiul cu cartofi la cuptor.
Fluturasule

pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty


petaluda spune:
scarmanus, esti sigura ca nu se gasesteasta crema de balsamic si la voi, nu de alta dar eu de la Atena imi fac aprovizionarea din supermarketurile Vasilopulos si tare m-ar mira sa nu se gaseasca si la voi.
nu vreau sa iti spun prostii nu stiu daca ar merge si cu otet balsamic caci nu am incercat niciodata, dupa mine n-ar avea ce sa fie asa de diferit, poate doar trebuie tinut mai mult pe foc pana se ingroasa mai tare sosul, poate incerci tu si imi spui


petaluda spune:
ma tot gandesc daca s-ar putea face reteta mea de pui si cu otet balsamic normal... problema e ca otetul e mai lichid si mai acru decat crema asta. poate daca ai schimba proportiile de miere si cea de otet, adica mai multa miere si mai putin otet...poate iese, dar eu nu am incercat niciodata si nu vreau sa spun prostii.
EDIT : la linkul respectiv am gasit exact produsul pe care il folosesc eu, macar asa vezi dupa ce sa te uiti in magazine:
http://www.ifitw.it/proddetail.php?prod=ss066&cat=7
