Lucru manual - arts & crafts (2)
Raspunsuri - Pagina 9
felicia74 spune:
Raportez primele margele din Fimo arse Din pacate nu am termometru la cuptor, asa ca l-am incalzit la maxim si din portocalii au iesit maro
Asa ca va cer sfatul:
- ce inseamna 110 grade? Incalzit la jumatate?
- cum pot face sa nu se turteasca margelele si sa-si pastreze forma? Ale mele erau ovale... dar s-au tesit pe partea care a venit in contact cu vasul se ticla.
- in ce le puneti sa se coaca?
- cum le gauriti? Am citit ca ppisic are o bormasina... eu nu am, sa vad cum o rezolv.
Laura frumoase bijuuri!
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
ppisic spune:
Felicia, nu plange, ca asa am patit si eu cu prima tura!! Ai grija ca e toxic mirosul ala de Fimo ars!!!
Incalzeste cuptorul la MINIM, daca ai cuptor pe gaz asta inseamna treapta 1-2, adica cat mai putin! Gaurile le faci inainte sa coci pasta , pur si simplu infingi margelele pe o andrea, scobitoare sau ce ai si tu la indemana Eu folosesc bete pentru frigarui!
Inainte sa pui la cuptor , poti astepta un timp sa se mai intareasca putin pasta, ca sa nu se aplatizeze, dar daca le lasi infipte pe ceva poti aseza batul pe ceva astfel incat sa nu se atinga o suprafata plata!
Daca vrei sa le pui pe o suprafata plata incearca o bucata de carton sau folie de aluminiu...pentru ca, repet, e toxica pasta aia. Ai grija ce faci acum cu vasul in care le-ai prajit pe astea! Am mai citit ca le poti coace si pe pudra de talc, dar eu nu am incercat...
Inca ceva, unele culori se mai inchid dupa ce le coci, poate nu sunt chiar asa arse margelele...
Cat despre bormasina mea sa stii ca nu e asa vitala, e o chestie micuta si nu prea are putere, plus ca acul (?) ala pt gaurit e scurt, asa ca nu pot gauri margele mai mari, de baza sunt betele pt frigarui! Sa mai mentionez si numarul de margele care l-am gaurit aiurea? E cam greu sa faci gaura aia la mijloc, cu bormasina (fara sa-ti gauresti si unghiile (degete nu perforeaza, norocul meu!! )) Pe scobitoare/andrea/bat ies mai bine mai ales ca daca gresesti directia poti remodela!
Laura, am facut o margica de aia!!! A iesit interesant, vreau sa mai fac cateva si apoi pun poze!!
-------------------
Diana
DanaD29 spune:
Laura pana sa iti raspund si eu uite ca te-au lamurit fetele:)) la fel ca si ele si eu la cercelusi care ii fac cu nailon sau fir metalic la capat pun o agatatoare care se pune si la coliere si bratari si apoi se prinde cheita ,in oferta de la allex e notata cu xz029 si zic ca arata destul de bine pt ca altfel nu prea vad cum am putea agata nailonul ala de tortita cercelului
DanaD29 spune:
Felicia hai sa vedem si noi "cocaturile" eu zic sa nu le arunci ci sa le folosesti in combinatie cu alte margele mai reusite sau mai viu colorate ,trebuie sa iasa ceva pana la urma .Pupici pt toate si spor la margelit.Eu intru mai rar si de margelit nu prea am mai avut timp ....acum fac prima mea coliva pt bunica mea D-zeu s-o odihneasca ..sa-mi tine-ti pumni sa iasa bine
Otilia spune:
Fetelor, felicitari pentru tot!
Trec si eu pe aici in viteza mare sa va intreb: cam cite margelute (cite grame) intra intr-o spirala olandeza de vreo 40cm? As vrea sa-mi fac una pe care s-o folosesc ca "tour de cou" cu ce vreau eu, se poate s-o fac mai finuta, nu? Dar mai intii vrea sa fiu sigura ca-mi ajung margelutele pin' la sfirsit.
Merci pentru linkuri si toate schemele, mai ales alea-n franceza! Sunt super!
Va pup, multa inspiratie si spor la lucru!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
ppisic spune:
Dana, condoleante...
Otilia, eu cred ca aprox. 20 gr. pentru culoarea principala si inca vre-o 10gr pentru culoarea contrast ar trebui sa-ti ajunga...dar daca nu sa nu ma bati La spiralele care le-am facut am folosit niste margele in plicuri fara gramaj asa ca nu stiu exact...
-------------------
Diana
felicia74 spune:
Fetelor, nu pot sa pun poze acum ca tocmai s-au descarcat bateriile, dar arata fix cam ca niste boabe de cafea mai neprajite (cafenii). Nu-i bai, ca le lipesc eu undeva - pe o rama foto, vad eu. Insa voiam sa stiu pentru data viitoare, sa nu mai stric bunatate de Fimo (si rara si scumpa, comparativ cu pretul din Vest).
Am retinut sfaturile tale ppisic multam. Si eu am dat gauri inainte de a le baga in cuptor dar cand s-au umflat de la atata caldura s-au astupat si gauri si tot Mai, si facusem niste mandrete de margele ovale portocalii... Ei riscul meseriei
Bine ca mi-ai zis ca e f.toxic fumul de Fimo, ca am si aruncat vasul de sticla... Sa nu-mi mai dea prin cap sa-l folosesc (ca au ramas urma de Fimo, nu mai stiam cum sa le scot).
Dana Dumnezeu s-o odihneasca pe bunica ta!
felicia74 spune:
Hello!
Gata am reusit, gratie sfaturilor date de ppisic. Am facut o bratare portocalie. Margelele au o forma mai neregulata, dar mie asa imi place, are un farmec aparte.
Dana uite si cocaturile.
apsara spune:
Felicia, cred ca daca le dai cu lac (fie el si lac transparent pt unghii- nu are el tare multa rezistenta da´e ok pt o vreme)le poti salva.
DanaD29 spune:
Felicia intradevar cocaturile nu sunt tocmai ce iti doreai tu,nu se compara cu a doua tura de margele :)) care au iesit portocalii dar ,tot raul e spre bine ,era imposibil sa iasa perfect de prima data,si cand m-am uitat la ele mi-a venit brusc ideia ca ar merge pictate,eu am un lac de unghii auriu care se foloseste la facut desene pe unghii pt ca are o pensula foarte subtire si ma gandeam ca s-ar vedea super cateva desene abstracte ,linii neregulate cu auriu pe maronul acela in degrade:)...oricum sunt multe variante de recuperare ,in nici un caz sa nu le arunci ,chiar daca le tii doar ca amintire a inceputurilor tale in arta margelitului