Lucru manual - arts & crafts (2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Crili, sunt foarte reusite creatiile tale, mult spor in continuare!

Laura, lungimea siragului verde e cam 40cm, de obicei 'probez' lungimea pe masura ce lucrez si ma opresc atunci cand ajung la marimea dorita, sau atunci cand se termina materia prima

Fetelor, sunt destul de ieftine pietrele pe care le achizitionati voi, nu vreau sa fiu carcotasa, dar sigur sunt reale? Stiu ca citisem pe undeva ca sunt si pietre de astea 'fake', realizate in laborator. Eu folosesc margele care imi plac, nu am nimic nici cu cele din plastic atat timp cat platesc un pret corespunzator (adica mic hihi) Oricum, eu deabia astept sa ajung pe plaiuri romanesti ca sa achizitionez si eu pietre ieftine

Si acum sa va arat ce am mai facut : un colier la baza gatului cu cristale si rocailles si un set cu perle si rocailles. Sper sa va placa
Multa inspiratie si timp de margelit!!

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crili spune:

Diana, lucrezi minunat. Acum am vazut ca tu nu stai in RO. Nu, ceea ce se gaseste, inca, la noi, chiar sunt pietre semipretioase adevarate, numai ca ajung aici din China si in mod sigur sunt aduse fraudulor si nu au taxele de rigoare platite, in general asa e la marfa chinezeasca de aici. Iar chinezii sunt mari exportatori de pietre, margele de toate felurile. M-am uitat mult pe site-uri din toata lumea si doar in SUA am mai vazut margele la preturi rezonabile, asta cand sunt solduri, margelele amestecate, mix ii zic ei si in cantitati de minim o jumatate de kg. De unde esti de fel?

Mergi la inceput

Crili, e posibil sa fie cum zici tu, normal ca se schimba pretul dupa cateva taxe aplicate De fel sunt din Iasi, tu?
Oricum sunt obisnuita cu diferente mari de pret intre diferiti distribuitori, de exemplu pasta Fimo ( care e aceasi peste tot cred eu) aici se gaseste intre €1,7 -2 pachetul in timp ce unele site-uri romanesti comercializeaza cu 9.5 ron ( asta e cam € 3, si sunt sigura ca magazinele de profil de aici au si ele profit, deci pretul initial e mai mic de € 1,7 )
Mult spor!

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Frumos oras Iasul. Intrebam de unde esti ca sa imi dau seama daca esti destul de aproape de mine si daca pot sa te ajut cumva cu margelute si altele care inca sa mai gasesc ieftine pe aici. Si uite ce am mai facut eu aseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_blue spune:

Foarte frumos Crili, Ppisic! Felicitari! Crili la ultimul colier ai impletit ata(bbc)?
Desi pare ceva stupid... cum prelungesc firul de nylon?
Si inca o noutate, din alt unghi.
Pupici!

Mergi la inceput

Crili, e foarte fain colierul!! Multumesc pentru gandurile binevoitoare, poate mai vorbim cand ajung si eu in Ro (la vara...)!

Just_blue, frumos tablou! Am sa-ti spun cum prelungesc eu firul de nylon : ma opresc din lucrat cand mai am cam 7-10 cm si "tes" putin inapoi, apoi fac un nod (dublu). Pun fir pe ac si trec printr-o margica mai jos/inainte de unde am facut nodul precedent, innod si capatul asta, apoi tes pana ajung la capatul ramas de la firul precedent, innod, tai capetele, apoi tes pana la ultima margica adaugata si continui. Depinde de tipul de pas pe care il realizez cat de mult ma intorc ( si de dimensiunea margelelor) In felul asta am 3 noduri si mie mi se pare destul de rezistent ( inca nu mi s-a desfacut nici o lucrare) Daca vrei poti sa pui si o picatura de lipici ( mai ales daca nylonul e mai gros si nu se innoada bine). Sper sa fi inteles...
Am sa ma risc si cu celalalt raspuns, eu cred ca Crili a folosit tehnica "macarme" si firele sunt innodate. Dar va confirma sau contazice ea. Chiar sunt curioasa daca am dreptate. Daca e macrame, uite www.lacabaneaperles.fr/techniques-de-realisation/43/le_coton_macrame.html" target="_blank">aici un tutorial.

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Da, asta e tehnica folosita. Stiu sa fac o gramada de chestii, nu am mai avut timp de multi ani sa ma ocup de asa ceva, acum am avut niste probleme la job, am demisionat, m-am si imbolnavit si incerc sa fac ceva care imi place foarte mult. Deocamdata nu am reusit sa vand decat un singur colier, nu stiu daca voi reusi ca la un moment dat sa vand serios si ma uitam ce preturi sunt in alte tari si ce preturi de nimic sunt la noi. Si nici asa nu gasesc clienti, fiindca se prefera magazinele de firma, e vorba de mentalitate, de snobism si de faptul ca in momentul asta in Romania, cine croseteaza, tricoteaza, gateste, coase si face toate astea cu placere e un fel de paria, intrucat o femeie adevarata a zilelor noastre nu lucreaza ea insasi, ci cumpara de la magazine de firma. Nu castigi respect daca esti intrebata de unde ai o bluza, sa zice, si spui ca ai facut-o singura, dar castigi daca spui ca ai luat-o de la un magazin cu un nume sonor si despre care se stie ca are preturi ucigatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ca de obicei frumoase lucruri faceti fetelor ! Sunt o sursa adevarata de inspiratie !

Printre torturi, creme, invitati am reusit si eu sa margelesc ceva. Aici aveti pozele.

Va pup ! Sa aveti o saptamana excelenta si cu mult spor la margelit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_blue spune:

Buna!
Multumesc frumos pentru ajutor!
Ai foarte mare dreptate Crili... sunt multe "fitze" in zilele noastre!
Important este insa, zic eu, sa facem ceea ce ne place cu adevarat fara sa tinem cont de ce zic persoanele despre care vorbeai sau cum ne privesc. Fiecare cu hobbyurile lui, unele cu haine si atitudine de atitudine( continutul lasa insa de dorit) si noi... astea mai "invechite", "demodate", care apreciem lucrurile originale, unicat.
Eu inca nu fac lucruri asa complicate si sofisticate ca si voi, dar si asa au fost apreciate, nu stiu poate si pentru faptul ca au fost facute cadou, deci nu dispera, cu siguranta exista persoane care vor aprecia lucrarile tale si vei reusi sa le si vinzi!
Totul e sa-ti faci putina reclama si asa din vorba in vorba sigur vei reusi!
Nu te da batuta, acum ai revenit la vechiul hobby in care pui multa pasiune si munca, asa ca ai incredere in tine si va fii bine!
Va doresc multa bafta in tot ceea ce faceti tuturor!
Traiti totul la maxim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Crili, preturile la margele nu sunt deloc rezpnabile si, pe de alta parte eu nu am gasit nimic care sa imi placa.
Fetelor mai vechi le-am mai zis. Cele mai bune preturi sunt in Brazilia, in Rio, unde sunt sute de magazine de unde poti sa iti iei tot felul de margele, bile, seminte, samburi pt facut bijuterii la preturi extraordinar de mici. Ei traiesc din asa ceva..

In cateva saptamani o sa primesc "materie prima" de acolo si o sa va arat.
Sport la lucru!

PS Eu tot in faza "posete" sunt. Acum am o comanda pt 5 genti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput