Lucru manual - arts & crafts (2)
Raspunsuri - Pagina 24
Otilia spune:
quote:Hai sa vedem daca ghicesc ce-i acolo: cipsuri de ametist, quartz roz, cristal de roche, corali... Alea verzi sa fie oare agate?... Alea galbene nu stiu, poate citrine?
Originally posted by LauraFlo
Cea mai mare realizare insa a fost achizitionarea de materie prima. Am gasit ieri un nene cu o taraba plina de pietre semipretioase, l-am uimit cate am putut sa cumpar.
Asa ca am ce face in weekend.
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Dianami spune:
Otilia, asa e, cel roz e quart roz. Insa cel galben de care zici tu eu il vad verde . Colierul meu e un verde galbui, seamana cu aventurinul dar parca nu e asa de verde...si nici asa galben ca citrinul...mare dilema .
In cautarea mea de poze am gasit site-ul asta:
http://www.kristale.ro/
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
DanaD29 spune:
imi dau si eu cu parerea cu toata ca e cam dificil sa ne pronuntam pt ca poza este cam neclara ....cristal de cuart sigur,cuart roz,coral probabil ca ceva ametist in fundal (este prea intunecat acolo ca sa descifrez)pietrele rotunde trabuiesc privite in spatele unei lumini ,daca au mici particole de metal probabil ca e un aragonit sau daca au mici parti translucide e posibil sa fie un most-agat,iar cipsurile galben-verzui s-ar putea sa fie un jad galben -jadeit
felicia74 spune:
am terminat si eu un set din sardonyx si rhodonite
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
LauraFlo spune:
Buna dimineata harnicutelor ! La multi ani ! Sa aveti o primavara frumoasa si spor si inspiratie la margelit !
Vad ca ati fost foarte harnice !
Just blue, martisoarele tale sunt superbe. Si mie imi displace sa nu gasesc cele necesare pentru finalizarea lucrarilor, dar poate se deschid acele magazine repede.
Ppisic, imi plac la nebunie ultimele tale lucrari, ca de obicei. Ma bucur ca te-am inspirat, pe perle arata super tehnica asta. Am s-o incerc si eu.
Apsara, bratara ti-a iesit superba ! Sper sa am si eu rabdare s-o incerc.
Felicia, imi plac la nebunie acele separatoare ondulate. Le-ai pus in valoare foarte bine. Si eu mai am dar momentan n-am avut pietre rotunde, pe cipsuri parca nu merg.
Nu stiu cum se numesc pietrele acelea verzi (sunt un verde lime-lamaie verde), iar pietrele acelea rotunde mai mari (le-a primit mama cadou) seamana cu chihlimbarul (pe alocuri sunt transparente si au ceva prin ele ). Sorry pentru calitatea pozelor, aparatul meu nu e foarte performant !
Am transformat si eu materia prima, dar am sa incarc pozele mai tarziu. Va pup ! Sa aveti o saptamana excelenta !
LauraFlo spune:
Am reusit sa incarc pozele si sa aflu cum se numesc pietrele: cele verzi sunt Lemon stone, cele portocalii sunt Red aventurin, cele verzi rotunde inca nu am aflat.
Edit: am cumparat si niste pietre negru-violet care au un sclipici in ele, ceva gen cum e piatra soarelui, din cate am gasit eu se numesc piatra lunii, dar piatra lunii nu era alba ??? Mai caut.
DanaD29 spune:
sunt tot piatara soarelui varietate albastra ,chiar nu are nici o treaba cu piatra luni
microx spune:
Buna.. Am gasit in bucuresti un magazin foarte dragut cu tot felul de materiale pentru decoratiuni (cred k singurul din bucuresti)au si pasta de modelat fimo (6,5 lei) , magazinul e pe la victoriei, au si un site, da ink nu e gata www.casaretro.ro
LauraFlo spune:
Microx, bine ai venit in club. Vad ca primul tau mesaj l-ai postat la noi ! Ce onoare ! Asteptam terminarea site-ului, pare a fi interesant !
Felicia, am facut si eu aseara doua coliere cu separatoare ondulate (coral si agate negre, speckle stone si agate negre), dar mi-au fost "saltate " rapid si nu am apucat sa le fac poza. M-ai inspirat !
Dana29, ai dreptate. Acum mi-am adus aminte ca am vazut la voi piatra soarelui albastra.
Noutati ?
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by microx
Buna.. Am gasit in bucuresti un magazin foarte dragut cu tot felul de materiale pentru decoratiuni (cred k singurul din bucuresti)au si pasta de modelat fimo (6,5 lei) , magazinul e pe la victoriei, au si un site, da ink nu e gata www.casaretro.ro
Stiu magazinul de la expo sala Dalles, am luat jucarii ptr Ilinca de la ei, insa nu stiam ca au si Fimo. Multumesc, voi face o vizita cand voi termina proviziile
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)