Lucru manual - arts & crafts (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Dana, am vazut acum si eu ca a disparut acel set....Ciudat ! Multumesc mult pentru explicatii, asa faceam si eu, dar nu aveau pietrele forma necesare acestui model. Amanam pana gasim ceva adecvat !
Ppisic, buna si ideea ta cu salvatul modelului. Am s-o aplic alta data. Ma bucur ca te-am inspirat; te referi la setul cu agate negre ?
Astept pozele tale.

Si pe mine m-a captivat acest model ( deja am 4 coliere facute cu aceasta tehnica ), dar acesta e cel mai "ochios" si am incercat inca un sodalit, dar pe un singur fir fara spatii intre pietre.
Pentru primul set mi-am stricat o bratara de coral, aveam un set cumparat de anul trecut, acum a ramas incomplet. Nu stiu ce sa fac...setul cu agate negre mi-l oprisem pentru mine, acum imi place mai mult cel cu coral (pietrele sunt si mai mari).....dar daca l-as vinde as lua un pret bun pe el...Vi se intampla sa stati in cumpana ? Sa-l pastrez pentru mine sau sa-l dau ?

Hai ca se vede ca n-am dormit azi noapte, filozofez cu "glas tare" (daca am depasit limita anuntati-ma si ma opresc); fiica mea a facut un rosu in gat care nu ne-a lasat sa dormim.
Va pup. Sa trec si la munca ca de abia am ajuns la birou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Laura, sunt super faine noile seturi! Cat despre statul in cumpana nu stiu ce sa spun, daca mai ai materie prima mai poti sa faci inca unul pentru tine daca iti place foarte mult. Eu nu am vandut nimic, am oferit cateva coliere facute special pentru asta, am dat un colier (din fimo roz) fetitei unei prietene, i-a placut foarte mult iar eu nu cred ca as fi furtat colierul ala oricum si..cam atat. Aha, a vrut cineva sa cumpere un colier dar din cauza ca nu am mai gasit margele de alea nu l-am dat
Am pus poze cu noile mele 'creatii' : un colier alb, unul rosu cu portocaliu, altul rozsi in final un set facut cu agatele negre. Dupa cum vezi eu am facut altceva cu ele, era un colier la baza gatului, nu imi ajungeau sa fac un colier cu tehnica pe care a folosit-o Laura. Dar am niste coliere mai mari din bucatele de pietre semipretioase ( nu stiu cum le chema ) si ma gandesc sa le refac

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaD29 spune:

Diana sunt dementiale colierele tale dece nu incerci sa te "extinzi" ai foarte mult talent ,nu te-ai gandit sa-ti deschizi un mic magazinas cu produse facute doar de tine ? ...si poate in viitor sa-ti ei si pe cineva sa te ajute ....ar fi pacat sa nu iti folosesti talentul si sa tii minunatele creatii doar pt tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crili spune:

Ia sa facem noi o proba din nooooou. Asadar, incerc sa va arat ce am mai facut aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_blue spune:

Salutare fetelor!
Ppisic,scuze pentru intarziere si merci mult pentru sfaturi. Nu stiu daca pasta e pe baza de polimeri, am luat 2 feluri( air-drying ceramic modelling clay si pasta de porcelana), firme diferite(Kera Plast si Milan). Prima e foarte nasoala, se crapa foarte tare, se modeleaza greu, celalalta e ok. Poate ma ajutati cu o traducere:"Amase ligeramente.Permite modelarse con fino espesor y se seca al aire libre.Se consiguer acabados semejantes a la porcelana de finisima calidad el resto de material no utilizado".
Am facut ceva lucrusoare, o sa vin in curand si cu poze.
Ppisic foarte faine noile creatii... imi si inchipui colierul alb la gatul unei mirese... pacat ca nu le vinzi! Cam cat timp "tesi" la un colier?
LauraFlo felicitari si tie si pentru vanzari si pentru noile bijuuri!Pot sa te intreb la ce pret le-ai vandut?
Intreba cineva daca se si poarta propriile creatii? Eu una le port cu mandrie, desi nu sunt modele asa complicate ca ale voastre si vad reactii pozitive!
Am facut si cadouri si fetele au fost foarte incantate... asa ca imi fac in continuare "reclama".
Dati-mi ceva idei, ce as putea face cu margelute de alea mici-mici,de 1mm cred si de alea mai lunguiete, ca am gasit la 500 g foarte faine.
Va pupacesc si va astept cu noi creatii si idei!

Mergi la inceput

Linkul de mai sus nu mai e valabil asa ca, dupa cum m-ati invatat, il pun pe acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_blue spune:

Am gasit un site interesant www.stamperia.com, acum mai trebuie sa ma apuc de italiana!

Mergi la inceput

Fetelor, va multumesc ca existati pe aici..Ppisic...m-ai lasat cu gura cascata. Cata rabdare trebuie sa ai ca sa faci asa ceva? Sau ai cumva un ac special? Fiindca eu am folosit margelute din cele fff mici, dar am transpirat bagand firul cu mana prin fiecare gaurica de la micuta margica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Just_Blue: "Amase ligeramente.Permite modelarse con fino espesor y se seca al aire libre.Se consiguer acabados semejantes a la porcelana de finisima calidad el resto de material no utilizado".

Traducere: "Amestecati usor. Permite modelarea cu grosime mica si se usca la aer liber. Se obtin rezultate asemanatoare portelanului de inalta calitate, restul materialului nefolosit..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Dana, multumesc pentru complimente, si sa stii ca incept sa ma gandesc serios sa mai vand din ele, deja am cam multe

Just_blue, pasta de aia am folosit si eu, mie mi se pare ca seamana cu ghipsul Eu personal nu sunt foarte incantata, se modeleaza mai dificil decat Fimo si nici nu am rabdare pana se intareste. Ma gandesc sa fac altceva din ea, o cutie pt bijuuri sau asa ceva (daca o iesi ceva )
Idei pentru margelute mici cred ca tot ai pe aici, dar 500 gr mi se pare foarte mult, mai ales daca sunt aceasi culoare, pe de alta parte eu mai tot timpul raman in pana de margele cand sunt pe la sfarsitul produsului
Timpul pentru fiecare colier depinde de model, dimensiunea margelelor etc. Nu stiu sa aproximez, de obicei am mai multe incepute si le termin in timp...

Crili, in general folosesc ac, dar nu e special, e doar un ac obisnuit dar care e destul de subtire. Uneori mai folosesc si un cleste pt. ca sa scot acul din margele prea mici prin care trec prea multe fire . In urma acestei operatii, in unele cazuri se rupe acul sau se sparge margica -foarte enervant !!!

-------------------
Diana

Mergi la inceput