Lucru manual - arts & crafts (2)
Raspunsuri - Pagina 12
just_blue spune:
Buna fetelor!
Va urmaresc din umbra si ma tot minunez cate lucruri frumoase ati creat!
LauraFlo imi plac mult colierul din fluorit, dar si setul verde si cel mov!
Ppisic sunt super toate, mai ales cerceii turcoaz si colierul din sidef.
Felicia74, bafta cu Fimo! Faina buburuza ta...
Si eu am inceput sa o tot modelez...pasta... acuma sa vedem ce o sa iasa!
Eu am gasit ceva pasta de modelat care se usuca la aer... aveti idee daca o pot colora cu ceva in toata masa? Exista ceva prafuri sau... nu stiu ce ar mai putea fii? Voi ati lucrat cu asa ceva?
Si tot legat de asta, spuneti-mi voi ce lac ati folosit pentru Fimo?
Ca eu ce am gasit era si adeziv si lac si nu stiu daca e bun, mai mult pentru decoupage merge. Cu lac de unghii mi-e frica sa nu puste dupa un timp...si ar trebui sa fie si impermeabil, nu?
Bubamara, bine ai venit! Te asteptam cu multe, multe creatii!
Spirala olandeza iese mai bine cu margelute de alea mici, mici, de 1 mm parca?
Sper ca nu v-am stresat.
Spor la treaba si o saptamana maxima!
catutza spune:
Buna!
Am citit pe un forum, cineva spunea ca a fost in europa si a cumparat margele.Eu cred ca e vorba de samexpo totusi.A mai gasit cineva?
Va urez spor la margelit!
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
felicia74 spune:
Bubamara la fix ti-a iesit colierul! Bravo!
Eu azi am de luat un pachet de la Allex. Abia astept, parca vine Mos Craciun.
Just_blue eu nu am dat cu nimic peste Fimo. Dar cred ca merge cu lac incolor de unghii.
MIe mi se pare ca spirala olandeza iese mai bine cu margele mari, la cele mici te chinui mult si nu s evede lucratura asa bine.
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
ppisic spune:
Bubamara Foarte fain ti-a iesit spirala! La mai multe!!
Just_blue Sunt mai multe feluri de pasta care se usuca in aer, daca e tot cu polimer cred ca o gasesti deja colorata, cum e Fimo, daca e de aia alba care seamana cu ghipsul, se poate colora dupa uscare cu pensonul si culori acrilice. Mai exista o tehnica, daca ai culori sub forma de praf si pasta de aia alba: pui putin praf intr-o punga si adaugi si obiectele deja formate , care sunt inca putin umede dar destul de tari, si le amesteci bine, dupa care le scoti si astepti sa se intareasca. Se lipeste culoare neuniform, ies interesante daca ai destule rabdare si apoi un lac potrivit. Eu am vazut tehnica asta intr-o revista, am incercat si eu dar...pana la urma am vopsit margelele cu pensonul :))) Uite astea sunt incercarile mele, cam nereusite, in realitate arata o idee mai bine dar am sa pun o poza si din revista aia sa vezi ca se poate muult mai bine.
Daca e pasta cu polimer nu stiu cum sa o colorezi, poti incerca cu putina culoare acrilica sau tempera si sa amesteci bine, eu am incercat cu fimo alb in care am pus niste tempera rosie, m-am colorat si eu dar s-a colorat si pasta aia...roz Uite care a fost rezultatul ... inainte de uscare era alta nuanta...Dar daca tu nu pui in cuptor poate merge, dar cel mai bine iese cand cumperi culorile deja colorate
In privinta lacului, se gaseste ceva special pt. Fimo, dar cum am mai spus, din experienta mea, merge f. bine si lac transparent pt unghii. Incearca pe o margica si vezi cum arata Am mai incercat si lac pentru picturi in acril, si nu a fost o idee buna In schimb pe ghips ( pasta de aia alba) merge bine orice, nu are cu ce sa intre in reactie Am sa fac poze cu incercarile mele, sa vezi cam cum arata ...
M-am intins cat o zi de post, sper ca nu v-am plictisit
Succes si inspiratie!
-------------------
Diana
Claudelu spune:
BUna fetelor, va urmaresc de vreo 3 zile si am ramas socata de realizarile voastre. Va felicit!
Aseara, m-am apucat si eu de lucru. Materie prima sa zic am (niste margelute primite de la sora mea - 3 culori) dar din pacate nu mi-a iesit nimic Am incercat spirala si nimic. Eu am facut-o cu atza de pescuit si ma gandesc ca e prea tare si asta sa fie motivul pentru care margelutele nu s-au asezat frumos sau pentru ca desi sunt in set au dimensiuni diferite. Imi pare rau ca nu le-am facut poza sa va arat si voua.
Laura iti multumesc pentru mail-uri
PS: mai incerc, nu ma dau batuta sa stiti
LauraFlo spune:
Felicia, ai luat pachetul ???? Cum ti se pare ? Te-ai si apucat de lucru ?
Clau, bine ai venit sau mai bine sa iti urez "ce bine ca te-ai virusat si tu ?" Asteptam poze ca sa ne dam cu parerea ! Adica fetele ca eu si spirala nu ne-am imprietenit (inca ).
felicia74 spune:
Laura am luat pachetul si sunt cam asa si asa. Atentie, pietrele pot diferi fata de poza de pe site. Mult! Eu am luat sardonyx, pe care voiam sa-l asortez cu un medalion din Fimo portocaliu. Ei bine, pietrele pe care le-am primit sunt aproape maro Dar lasa, vad eu ce fac cu ele. Deci daca dati comanda, cereti mai intai poze, ca mi s-a spus ca difera poate diferi aspectul. Nu e vina lor, acest lucru apare pe site, trebuia sa citesc eu toate amanuntele
Insa mi-au venit niste accesorii necesare pentru a termina un set de agate: bratara si colierul.
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
LauraFlo spune:
Nu se pot vedea pozele, yahoo e in maintenance, Felicia. Abia astept sa le vad ! Sa stii ca si eu am cate ceva de reprosat comenzii de la allex, dar per total e bine. Eu am primit de la Monica poze cu toate pietrele si accesoriile. Daca le vreti dati-mi adresele voastre si vi le trimit.
Pentru mine a fost o seara tare inspirata; am terminat toate pietrele pe care le am de la allex (mi-au ramas doar cele mici); pozele cu ultimele "creatii" acum se incarca in album; dar cea mai mare realizare : AM REUSIT SA FAC O BUCATA DE TUB PEYOTE.
Acum vreau sa modific ce am lucrat pana acum (zilele trecute); colierele trebuie putin scurtate, cerceii trebuie sa fie putin mai ...bogati. Si bineinteles trebuie terminat tubul Peyote !
ppisic spune:
Waw, ai avut ceva spor!!! Super, imi plac toate si pe primul loc e setul cu sticla de murano albastra...dar si ala mov...si cel verde...ce mai, toate imi plac!!!
Tubul iti iese super fain, mult spor sa-l termini!!
-------------------
Diana