Lucru manual - arts & crafts (2)
Raspunsuri - Pagina 11
Bubamara spune:
Neata, fetele!
Cata, am luat margelele si pasta fimo dintr-un magazin din Brasov. Nu stiu cum s-a nimerit, dar singurul magazin din Brasov cu chestii d-astea, era in drumul meu .
Feli, e super buburuza ta! Daca nu esti incantata de cum a iesit, fac eu un buburuz si ti-l dau la schimb.
LauraFlo spune:
Wow, ce frumuseti am vazut !!!!! Sper sa nu va mai incurc.
Felicia buburuza ta e splendida, esti atat de atenta la detalii !
Diana (ppisic) sunt absolut bestiale noile tale bijuuri ! Bineinteles ca imi place colierul verde cu portocaliu !!!! Ufff, poate o sa reusesc si eu sa fac un tub Peyote si o spirala olandeza...candva in viata asta !
Evident ca eu una o sa ma inspir..... Deja am facut-o . Am reusit ieri sa fac si eu un colier inspirat dupa setul tau cu perle roz (bratara si colier)...tutorialul mi-a fost de mare ajutor. Eu am folosit fluorit; nu a iesit atat de fin si spectaculoas ca setul tau, dar n-am mai avut rabdare pana gasesc perle. Pozele poate le pun diseara de acasa.
Raluca, foarte frumoase si creatiile tale. Spor si cu fimo !
Catutza, si eu m-am speriat la inceput...nu-mi iesea nimic. Dar acum parca, parca incep sa-mi iasa si mie niste modele demne de scos in lume. Curaj ! Fetele o sa te ajute si pe tine !
Va pup.
catutza spune:
Raluca , eu speram ca din carier te-ai aprovizionat, offf unde gasesc eu margele care sa-mi placa ca nu stiu nicio mercerie
Felicia , nu am stiut ca in piata gasesc clestisor, chiar ieri am fost .Sper sa gasesc si la noi in piata. Daca ai timp pune o poza sa vad cum arata al tau sa nu-mi vanda aia altceva.
Spuneti-mi si mie mai multe de pasta fimo. De unde o cumpar? Cat costa? Rezista bijuteriile din fimo? (scuze, cred ca a-ti mai discutat dar nu am timp sa citesc din urma). Am vazut ca Feli le-a bagat la cuptor, dupa modelare trebuiesc date gauri si apoi coapte?
Spor la creatie si la munca!
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
LauraFlo spune:
Am reusit sa descarc pozele cu colierul din fluorit; sunt facute prost, in ceata si tremurate. Sorry.
Aseara am incercat din nou sa fac bilele acelea din margele mici; nu mi-a iesit nimic....Poate in weekend o sa fiu mai odihnita si cu mintea mai limpede...si o sa reusesc.
Bubamara spune:
Neata, fetele!
Laura, imi place combinatia de culori tare mult si medalionul arata traznet.
Exact cu aceeasi nuanta de verde m-am apucat ieri sa fac un colier "spirala olandeza". Imi place modelul de nu mai pot. Mai nasol ca nu-mi ajunge si de o bratara, dupa cate vad.
Bafta la margelit!
ppisic spune:
Super fain setul asta Laura!!!
De ce nu-ti iese spirala olandeza? Ce se intampla? Incearca sa faci o bucatica mai mare chiar daca la inceput ti se pare ca arata ciudat.
-------------------
Diana
LauraFlo spune:
Diana, am prins sistemul, dar...nu-mi iese acelasi diametru...daca folosesc un pix asa cum m-ati sfatuit merge al naibii de greu....Probabil necesita mai multa rabdare decat am eu...Eu ajung acasa de la serviciu in jur de 19; pana mancam pana strang, pana mobilizez copilul sa faca ceva singura ...se face 20 , si la ora aia sunt deja prea "plina" . La margele mai mari faptul ca lucrarea "creste" vazand cu ochii ma mobilizeaza si chiar o termin chit ca trece de ora mea de somn , a Dariei...
Adevarul este ca si eu am pretentii cam mari de la mine, abia am inceput "margelitul " si vreau sa mi iasa ...avioane.
Sa pui pozele cu "bile" te rog cand ai timp...Am incercat si eu aseara dar dupa primul rand gresesc undeva, asa ca am stricat tot, am incercat si sa tes ceva (de genul colierului mov) si iarasi nu mi-a iesit...E clar nu eram pe val !
ppisic spune:
Laura, incearca sa tii tensiunea in fir egala, adica sa tragi bine de ata de fiecare data inainte/dupa ce adugi noi margele. Eu nu folosesc pix sau altceva, imi vine mai usor sa tensionez ata ( care e guta)
Uite aici bilutele mele, nu am mai avut timp sa fac altele...poate in weekend. Observi ca la prima am gresit pe undeva si nici nu am tensionat bine si a iesit mai putin sferica decat a doua Am folosit niste margelute destul de mari, cred ca daca folosesti de alea mai fine ies mai frumoase !
-------------------
Diana
Bubamara spune:
Gata! Am terminat un colier la baza gatului, marca "spirala olandeza", datorita tutorialului mura-n gura by Ppisic.
A iesit cam deselata biata spirala, nu am tensionat bine guta.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucabuzoianu/detail?.dir=3a69re2&.dnm=23fcscd.jpg