Mamici de ianuarie-februarie 2007 (54)
Raspunsuri - Pagina 29
sraluca spune:
Fetelor pt alocatii unde ma duc. Si ce alocatii se dau. Ziceati ceva de niste bani pt nastere? Si aia 2mil pt copil incepand de cand se dau? Unde ma duc si cu cine ma cert?
Destupati-ma si pe mine ca tare proasta sunt!
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006
sraluca spune:
Si eu sunt curioasa ce calcule or sa faca astea la mine la servici ca sunt cam abramburici. Ultima oara vazusem la o colega de servici care e in concediu de mat si ea, ca nu i-au scazut f mult salariul. Dar ramane sa vedem. Oricum cica taxele pt stat se platesc la nivelul salariului minim parca. Dar cine mai stie ca le modifica astia de la o zi la alta.
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006
rali spune:
quote:
Originally posted by sraluca
Fetelor pt alocatii unde ma duc. Si ce alocatii se dau. Ziceati ceva de niste bani pt nastere? Si aia 2mil pt copil incepand de cand se dau? Unde ma duc si cu cine ma cert?
Destupati-ma si pe mine ca tare proasta sunt!
sralucaMihai Alexandru 25.12.2006
ACTE NECESARE pentru alocatie 200lei/luna.
Drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 148/2005, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, se acorda, la cerere, in baza urmatoarelor documente, dupa caz:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
d) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de angajator, dupa caz, din care sa rezulte faptul ca au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit;
e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate, in situatia in care drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 148/2005 se platesc incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate, in situatia in care drepturile prevazute de ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
g) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, un alt beneficiar din cei prevazuti de ordonanta de urgenta nu beneficiaza de drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 148/2005;
h) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
i) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului – pentru acordarea drepturilor indemnizatiei si a stimulentului;
j) dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, pentru acordarea stimulentului in cuantum lunar de 100 lei (RON);
k) dovada eliberata de autoritatile competente sau de angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea in situatiile prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 148/2005 cu privire la calculul celor 12 luni in care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit;
l) alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor acestei ordonante de urgenta.
PROCEDURA. Cererile pentru acordarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului sau a stimulentelor, precum si documentele se depun la primaria pe raza careia solicitantul isi are domiciliul. Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documente justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie Bucuresti. Toate cererile se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare, iar decizia se comunica solicitantului in termen de cinci zile lucratoare.
Drepturile reprezentand indemnizatia si stimulentul se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza: a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data; b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii; c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului; d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute de lege.
Plata drepturilor reprezentand indemnizatie pentru cresterea copilului si stimulentul inceteaza cu ziua urmatoare celei in care: a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) a avut loc decesul copilului.
Plata drepturilor prevazute de Ordontanta de urgenta nr. 148/2005 se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care: a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti; b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei; c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie; d) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament; e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate; f) copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire; g) beneficiarul a decedat.
sursa http://www.jurnalul.ro/print.php?id=43939
Raluca 38 fix
wannajo spune:
Ola burtici, bebici si mamici!!!
Nu am mai reusit sa scriu pe forum (pt ca am examen la master vineri), dar am incercat sa citesc cat mai mult.
FELICITARI PROASPETELOR MAMICI CU BEBICI!!!
SI NASTERE USOARA ACELORA CARE SE PREGATESC DE MAREA INTALNIRE!!!
Noi suntem bine, dar abea asteptam sa treaca cele 26 de zile care au ramas pana la termen...Noaptea am reusit sa dorm mai bine, cred ca oboseala isi spune cuvantul. In rest dureri de spate, mai o apasare pe vezica, mai un junghi..dar cred ca e normal. Abea astept urmatoarea vizita la dr. pe 25 ianuarie sa vedem ce ne mai spune si cum voi programa cezariana.
pupici,
wanna & bebe din burtika_ 36 w & 2 d
biadamin spune:
buna fetelor. in prmul rand FELICITARI TUTUROR MAMICILOR SI MULT CURAJ CELOR CARE MAI SUNT IN ASTEPTARE.

povestea mea incepe in 04 01 cand au inceput contractiile pe la 15.00 dupa amiaza. la inceput au fost contractii suportabile, pe la 19.30 au inceput din ce in ce mai tare. pe la 22.00 am plecat spre spital care este la 30 km de unde locuiesc eu. cum m-au controlat si m-au internat rapid eram doar 2 cm dilatata, dar contractii din 3 in 3 min. si asa toata noaptea pana la ora 3 cand mi s-a rupt apa si au inceput durerile insuportabile. pe la ora 4 am cerut epidurala pe care mai bine nu o ceream ca de la aceasta injectie mi s-au tras toate dupa aceea.
de abi ape la ora 8.30 m-am dus pe masa de nasteri pt ca deja nu mai aveam lichid si pana atuci m-au tinut pt ca copilu vedea cu fata in sus nu si-a intors caputul sa iasa.
la ora 9 am nascut un baietel voinic si frumos de 4.120 gr care arata superb nu era vanat avea o culoare foaret frumoasa de se mirau si medici.
mi l-au luat ca aici in spania toti copii care depasesc 4 kg sunt supravegheati 24 de ore pt diabet. al meu a stat 48 ore pt ca facut si icter.
eu in schimb au fost foarte rau am ramas cu durere de cap mai bine zis de cervicale de nesuportat nu ma putea scula deloc pt ca nu imi puteam tine capul drept si lesinam cum incercam sa ma scol.
asa am dus-o 5 zile iar apoi a cedat durerea.
acum suntem bine acasa papam si dormim mai avem si nopti albe cand ne doare buritca.. dar asta e.
asta e pov mea in cateva cuvinte asa ca fetelor curaj si sa stiti ca merita toata durerea si efortul cand il simti prima dat ain brate uiti de toate si ai o senzatie care nu se poate descrie.
va pup si curaj
bia
mihacarm2002 spune:
megbeng, daca te vei intoarce la serviciu dupa perioada de concediu post natal, vei avea program scurt timp de 1 an de zile (parca). Nora unei colege care locuieste tot in Buc, bugetara (parca lucra la guvern) a trebuit sa se intoarca la serviciu (rata la casa, de) si a avea program scut pentru alaptare. Acum nu stiu cum e in sistemul medical, ca voi lucrati in ture.
Laptele matern, din cate mi-a spus mie o mamica, rezista 8 luni in congelator (dar cred ca tu stii mai bine).
Mihaela 36+ 
megbeng spune:
vaaaai, cat ati scris!
aelita, asistentelor de la noi nu le convine faza cu taticii in preajma, ca in felul asta lor nu le mai intra nimic in buzunar;)
eu mi-am intrebat doctorita daca o sa am invete asistentele de la neonat cum sa alaptez si sa spal copilul si ce mai e, si aa zis ca da, daca cotizez :D..macar bine ca mi-a zis-o direct, sa stiu cum stam..
mihacarm, medicii nu lucreaza in ture, dar au garzi..de care, e adevarat, o sa fiu scutita la inceput! macar atat..
despre burta: de vreo 3 zile cine ma vede ma tot intreaba:"inca putin si nasti, nu? ce ti s-a mai lasat burta!!!"..inclusiv vanzatoarea de la magazinul din colt a remarcat asta azi!!! bre, eu am abia 35+, ce sa nasc?! mai am o luna, fratilor!!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Daconst spune:
Hai ca mai deschid un capitol nou...pioate acum sa vrea si al meu asta mic sa vina.![]()
Dana 41 fix,fix 
Liuda spune:
fetelor scuze - eu azi cam tarziu la apel... am avut si treaba!
dimineata o ora am cautat cheia de la masina... ca daca sant gravida... deja chemasem soferul sa ma ia cand am dat de cheie! Apoi dute tu la pedichiura, manichiura, era si dr. mea acolo am mai stat la barfa, apoi hai sa cumpar prosoape pentru moase, hai si la asociatie sa platesc intretinerea... abia acum am aterizat!!! Am citit de dimineata ce era scris dar nu am mai scris nimic!
MEG - fata eu o sa fiu o mama iresponsabila (sigur asa o sa ma faca lumea din jur) si o sa ies la munca cat de repede o sa fie posibil! Depinde de copil, insa eu vreau cat mai repede sa ies la munca, - daca o sa am lapte si sper sa am o sa ma duc acasa la 3 ore sa-l alaptez, adevarul e ca in 10 minute sant acasa si masina la fund am - asa ca nu e mare treaba! Poate o sa mulg lapte si o sa las... nu stiu, vedem pe parcurs, insa copilul sigur va ramane cu bona, ca nu am alt ajutor! Nu o sa stau nici 8 ore la program, ci o sa incep cu 2-3 ore si apoi vedem ... totul depinde de copil!
Daconst tu ma acuzi de somn? Da de unde fata? Tu nu vezi ca am treaba!!! Tu maine te duci sa te nasti? Hai fata ca daca nu, chiar ca ma bag fara rand in fata ta la nascut!
deci ... auleu e 5 - mama s-a terminat programul... acum, na ca trebuie sa plec acasa! doamne cat am muncit !!!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 39 sapt si 2 zile
AMR 3 zile!