Mamici de ianuarie-februarie 2007 (54)
Raspunsuri - Pagina 28
sraluca spune:
LAURA nu a-ti trecut prin faza de kk verde si imputit. Intradevar scrie in carti ca daca e hranit cu lapte de mama bebe nu prea face kk ca asimileaza cam tot. Dar dupa faza 1 meconiu(maro) e faza 2 kk verde de era sa mor eu de inima la 2 noaptea in spital ca ce kk e ala. noroc ca dormeam cu "mama si copilul" la cap.
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006
rali spune:

pentru Criss si Natydea- curaj fetelor! si pentru Daconst poate poate...
Stiati ca din decembrie 2006 concediul pre si postnatal nu se mai calculeaza ca 85% din medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare? Conform ordonantei Ordonanta de urgenta Nr. 91 din 22 noiembrie 2006
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Din asta eu inteleg ca salariu va fi de max 620 RON - daca salariu minim este 370RON -(daca ai un salariu brut de la 700RON in sus). Nu este corect.... 

.
Fetele care va pricepeti spuneti-mi ca nu am inteles corect... desi nu cred mai ales ca unele dintre voi v-ati plans de salariile primite
Raluca 38 fix
lulu75 spune:
dana, eu eram deja la spital sa nasc. Mi-au dat ulei de ricin, mi-au facut calciu si in final mi-au rupt membranele pt ca fiul meu drag vroia sa iasa din burtica la gradinita. Eu am nascut la 39 saptamani si 5 zile.
Am inteles (dar dupa ce am nascut) ca ananasul provoaca nasterea. Ii spunea un medic unei paciente cu risc de nastere prematura sa nu cumva sa manance ananas.
Nu te speria de inducerea nasterii pt ca nu doare. Sa ai o nastere usoara si un bb sanatos!
Luminita, Gabi si
Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)
Album Andrei
Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774
Messa spune:
Ce-o face Salina? Asa ocupata sa fie cu pui mic si pui mare incat nu mai da deloc pe aici?
Fetelor, mai am fix o saptamana si nasc, deci peste fix o saptamana pe vremea asta am sa fiu cu burta golita, taiata si cusuta, la reanimare, pe spate, amortita ca dracu', cu greutati pe burta ca "sa se traga" uterul intins de 1000 de ori dimensiunea lui normala, si am sa dau telefoane in draci, evident de plictiseala, caci cel mai probabil ploada o sa fie dusa in salonul de plozi si am s-o vad numai cand or sa mi-o aduca sa incercam sa-i bagam in gura pe Milka si pe Fulga ("ugerele" din dotare) sau cu putin noroc am sa am laptopul la mine si cu Zapp-ul am sa ma conectez la net si am sa stau pe forum, sa va acresc pe toate cu nascutul meu, sa ma vait ca am amortit si ca mi-e foame si aia nu-mi dau voie sa mananc pana la prima bashina si sa ma laud ca am facut cea mai frumoasa maimutza ridata si cu ochi de culoare nedefinita din lume.
Amaya spune:
Rali, din ceea ce ai postat tu eu inteleg ca, pe langa faptul ca in principal calculul ramane acelasi, indemnizatia in pre si post natal nu poate fi mai mare de 4.440 Ron (respectiv peste 44 milioane lei...calculat la un sal. minim de 370 ron) pe luna, adica maxim de 12 ori salariul minim/luna. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca nu poate fi mai mare de 620 Ron.
Eu cred ca te afecteaza decat daca ai salariul peste aceasta limita de 44 de milioane.
Oana
36+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
lizzy spune:
Da, mey aelita, scriam culoarea la kk... io eram nebuna...
si-l schimbam de 10 ori pe zi, indiferent daca avea sau nu nevoie...
Intre timp m-am mai potolit, dar tot mai e loc de invataminte noi. Ca aia cu ceaiul medicament. La faza asta iti dau dreptate.![]()
La aia cu "lasati taticii in sala de nastere"... am inteles ca nu ai nascut in ro. Ei bine, in Romanica noastra nu prea stiu unde se poate! Al meu a fost smecher si tupeist. Poate functioneaza si la voi. S-a imbracat in alb, arata fix ca un angajat de spital si statea la usa salii de operatie. In momentul in care a auzit ca tipa bb (cand l-au scos) hop a intrat in sala cu aparatul de fotografiat in mana si cu tupeu a stat langa alea de la neonatologie si a zis ca e tata si el sta cu bb. S-a tinut dupa ele pana la incubator unde l-au intubat pe pitic, s-a asigurat ca starea lui e stabila si apoi s-a intors la usa salii de operatie. N-a stat efectiv langa mine. De mana nu m-ar fi putut tine ca nu avea loc printre perfuzii si aparate. Dar il vedeam la cativa metri de mine si-mi era deajuns.
Rali, si pe mine ma intereseaza mult de tot faza cu 85% pt pre/post-natal. Nu ma speria, te rog!
Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
roandre spune:
Felicitari MONU...de abia astept sa vad poze cu mandruta mica si grabita!
Eu am fost astazi la dr de familie pt concediul medical si m-a si cantarit...69 gk, adica 15 kg in plus.
In continuare mi-e rau si vomit si de cateva ore ma doare cam tare burta. oare s-o gandi bb sa vina in seara asta? Am luat un no-spa ca deja durea cam tare si s-a mai estompat durerea dar nu in totalitate. Mai asteptam sa vedem ce se intampla.
Astazi am de "intervievat" 2 posibile bone si poate-poate gasesc ce caut.
Criss, si eu ma trezesc cu pantalonii umezi intre picioare cand stau in pat...dar e de la transpiratie. Dc e totusi sa vina bb, iti doresc nastere usoara!
Marinar, ma gandesc si la tine si sper sa reuseasca astazi inducerea!
Nadiuta, curaj...maie putin si iti vezi bebele!
Utile pt burtici, viitoare mamici
rali spune:
Eu am inteles ca baza de calcul se considera 12 salarii minime brute, daca veniturile lunare din ultimele 6 luni depasesc 12*370=4440RON.
Iar la topicul Probleme legislative/ S-a modificat OU 148/2005/ pag.11 a fost postat urmatorul mesaj
quote:Originally posted by spetzyao
sunt noua pe forum si as vrea un raspuns la urmatoare aproblema: am un salar de incadrare de 814 ron si un brut care oscileaza intre 1000-1100 ron.Am intrat in concediu prenatal in 9 dec si am luat pe luna dec un slar de 500ron. Spuneti-mi si mie cum se calculeaza aceasta indemnizatie de concediu prenatal? Am intrebat contabilele si au zis ca nu merge cu 85% din media brutului pe ultimele 6 luni ca depasesc nu stiu ce prag si ca legea s-a modificat si pot lua maxim 550ron! E adevarat? (mentionez:lucrez in invtamant)
Da e adevarat.
Marius Pernes
Sper sa ma insel eu de abia luna viitoare voi vedea.
Raluca 38 fix

HAI NATYDEA