** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (19)
Raspunsuri - Pagina 29
lbelciug spune:
eimotto, operatia mea (am fost de 2 ori taiata in acelasi loc) nu este cezariana, este una de 20 de cm in partea superiora abdominala. Din cauza efortului de a-l ridica pe M si sub presiunea noii sarcini a inceput sa se hernieze in zona imediat sub stern. La cezariana nu e musai sa se hernieze. Cunosc o mamica care a nascut prin cezariana a 4-a oara si cusatura a rezistat f bine. La mine nu sunt galme, daca palpez, sub taietura e gol. Of, imi pare rau pt problemele cu placenta. Tu fumezi cumva? Ai grija de tine.
Mica, merci, ma uit, insa cred ca pana la urma Badiu va decide la ce eco sa ma duc. Cica mai nou in CMU nu te mai poti duce decat cu bilet de trimitere de alt dr. si deci nu prea mai poti sa-ti alegi tu un doctor anume. Am retinut totusi numele dr. Dinu, merci. Ti-am trimis email.
Andradap, multumesc pt recomandare. Daca va fi cazul, voi merge si la un dr. eco din afara CMU. Deocamdata ma intereseaza sa merg la cei din CMU caci colaboreaza/comunica mai bine intre ei. Iti doresc numai sanatate si puiului de asemeni!
Alyna24, merci pt info. Imi e cunoscut numele vilei Sorina, probabil am trecut pe langa ea cand am mai stat la Moeciu. Prea curand nu ajung in zona, dar am intrebat ca sa nu mai bajbaim dupa vile ca data trecuta. Cu CM-ul ma interesa partea fara internare, am uitat sa specific. Cineva imi spusese ca se da, dar pt max 5 zile. Sanatate si ai grija de tine si de burtica!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
20s cu BB2
Forum despre Flori Presate (3)
mihamora spune:
Buna fetelor!
Eu am auzit, cat am stat in spital, ca daca mananci sarat mult, condimentat si multe muraturi se maturizeaza placenta repede, imbatraneste inainte de vreme, nu stiu cat e de adevarat dar am auzit de la multe femei insarcinate.
No-spa se ia un maxim de 4 pe zi cand e vorba de ceva sever, de obicei se recomanda cate o pastila cand e nevoie, ca e antispastic, ca si scobutilul. Mie mi-a recomandat medicul 3 pe zi, dar acum nu mai am dureri de burta si incerc sa reduc sa iau 2/zi.
Concediul medical de urgenta se plateste 100%
21+ 
ancamari spune:
Poate cineva care administreaza site-ul sa remedieze chestia asta din cauza careia am tot pierdut mesaje catre voi in momentul transmiterii? Daca uiti sa te inregistrezi inainte, pierzi tot ce ai scris daca vrei s-o faci inainte sa trimiti mesajul.
Ibelciug, in ce sapt erai cand a zis Iosup ca ai fetita? La mine Radoi a zis la sapt 15 ca e fata 80%, mi-a pus sotul in cap si uite ca Iosup a zis sigur ca e baiat la 21s. Eu cred ca Iosup a vazut bine acum la amandoua, ca bebeii sunt destul de maricei.
Ce ti-a zis de gradul de maturitate al placentei? Eu am 2 la 21s, nu fumez, nu mi-a tras Iosup nici un semnal de larma.
Fetelor, sunteti mai documentate in subiectul asta, ca pana acum nu mi-am pus problema ca nu ar fi bine.
Alyna, ce ti-a zis ecografistul de IR-uri? Astea desemneaza tensiunea in arterele uterine. Eu am crescuta IR artera uterina dreapta=0.62, si ok dreapta=0.46. Iosup a zis ca e din cauza oboselii, sa stau mai linistita si o sa revina la valori normale fara tratament. Chiar eu l-am intrebat pt ca abia dupa 3 sapt ma duceam la dr meu (adica mai am inca 2 sapt pana vede dr meu rezultatul ecografiei) si am fost curioasa daca sa-mi sun dr sau nu.
Stie cineva care sunt valorile normale ale gradului de maturitate a placentei pentru semestrul 2 de sarcina?
Eu am gasit pe un site strain, dar nu mai stiu exact care, ca in perioada 30-35 sapt e normal sa ai gradul 3.
Tot acolo am gasit si valorile normale ale arterelor uterine:
20s: 0.36-0.71 (media 0.53)
28s: 0.35-0.63 (media 0.49)
34s: 0.31-0.59 (media 0.45)
si valorile normale ale arterei ombilicale:
20s: 0.61-0.85; S/D 2.39-5.35
28s: 0.56-0.82; S/D 2.19-4.95
34s: 0.47-0.81; S/D 1.65-4.65
Anca, 22+
andradap spune:
Asta am gasit eu pe net:
Stadiile de imbatranire sau maturare ale placentei sunt definite ecografic, adica aspectul ecourilor returnate de placenta in cadrul acestei investigatii este cel ce contureaza un anumit grad al maturitatii placentare. Exista 4 astfel de stadii, notate de la 0 la 3. Stadiul 3 este caracteristic perioadei termenului si semnifica iminenta acestuia, stadiul 2 apare putin inaintea termenului si anunta apropierea lui, iar stadiile 0 si 1 se intalnesc in restul sarcinii (stadiul 1 numai in cea de-a doua jumatate a sarcinii).
La 24-25 saptamani placenta ar trebui sa se gaseasca in stadiul 0, cel mult 1 de maturare. Prezenta unor stadii ecografice avansate evidentiaza o imbatranire precoce a placentei, cu formare de mici trombi care eventual sufera si un proces de calcifiere (care dealtfel sunt responsabili de aparitia ecourilor specifice vazute la ecografie). Aceasta presupune o reducere a schimburilor transplacentare intre mama si fat, si deci la un anumit grad de suferinta fetala in utero.
Tinand cont de explicatiile sumare de mai sus, putem concluziona totusi ca daca nu exista semne de suferinta fetala, este vorba probabil de o interpretare eronata a gradului de maturare al placentei. Acest lucru este perfect posibil, dat fiind faptul ca diferentele intre aspectele ecografice ale celor 4 stadii de maturare sunt relativ mici si deci pot fi usor confundate. Este drept, diferenta intre stadiul 3 si stadiul 1 este semnificativa, dar erori date de artefacte ecografice apar relativ frecvent.
Pe de-alta parte... 2 medici mi-au zis ca grd. de maturare 2 la 20 sapt. nu e nimik grav!!!
Aici e Burtik mea
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
23+ cu
Antonio
ancamari spune:
Ibelciug, ai dreptate sexul masculin a fost selectat eronat cand am completat profilul si nu mai stiu cum sa-l schimb acum. Poate vede mesajul vreun moderator si ma ajuta! Si as mai vrea si cont pt album daca se poate! Multumesc mult.
Anca, 22+
lbelciug spune:
Fetele, am vesti tare imbucuratoare. Tocmai m-a sunat dr medical advisor de la noi cu care am vorbit aseara in leg cu lichidul amniotic. Mi-a zis ca a cerut parerea si altor dr gineco din CMU si ei considera ca neaparat trebuie repetata ecografia. E posibil ca in mom respectiv BB sa fi eliminat recent lichidul si de aceea sa fi fost stomacul gol. M-am bucurat enorm ca mi-a facut o progr la eco 4D, la o dr din CMU Arcul de Triumf, luni de la ora 13:45. Abia astept, mai ales ca Mica mi-a spus lucruri bune de aceasta d-na dr (Dinu Adela) si in plus ecograful il arata mai clar pe BB, in relief si colorat. 
A doua veste buna: am intrebat la HR apropo de zilele de CO. Raspunsul a fost:
Cat timp esti angajata la noi, beneficiezi de toate zilele de concediu aferente acestui an: 21.Concediul de maternitate se calculeaza separate si nu afecteaza concediul de odihna. Super, nu? In 2005 stiu ca se dadeau exact pt zilele lucrate din an, nu tot CO-ul.
ELTEKA, foarte interesante aspectele relatate din Japonia. Sa ne mai povestesti, imi place si ma destinde ceea ce ne spui.
ancamari, eram in sapt 12 cand Iosup mi-a zis ca e fetita. Am fost mirata ca mi-a spus asa devreme si la intrebarea mea daca e sigur fetita, raspunsul lui a fost "100%". Despre placenta am uitat ce-a zis, dar ma uit acasa pe hartie si iti spun. Eu cred ca gradul 2 e ok pt varsta asta a sarcinii.
Ca sa schimbi sexul masculin, trebuie sa te loghezi pe forum cu userul si parola ta si sa-ti editezi profilul din meniul din stanga (alegi sexul Feminin). Pe urma te duci in Albume foto si dai click pe Editeaza/Adauga poze in album. Eu una am preferat sa pun linkul catre albumele create extern pe alte site-uri.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
20s cu BB2
Forum despre Flori Presate (3)