** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (19)
Raspunsuri - Pagina 28
ELTEKA spune:
Vreau sa va zic ca eu sint panicata total...abia astept maine si parca mi-e frica!
Am control obisnuit si ceva eco special, poate e morfologica de care vorbiti voi. Sper sa fie prima data cind nu mai ies plingind de la doctor.
Mie imi fac control/lama in fiecare luna, dar nu mi-au zis niciodata nimic...sper sa insemne ca e ok...Dar pe de alta parte doctorita mea zice, daca vrei si alte teste decit de rutina, zi-mi...Sa intreb si eu de chestia aia cu urea...Am o lista cit China pentru maine! (sfat de la DidiAlex
) Sper sa apuc sa mi-o recit, ca aici e timp limitat pe pacient 20 minute.
Elteka
mica0307 spune:
Liviana Adela Dinu se numeste dr. Intra pe site-ul CMU (e cu .ro) si vezi ca la clinici ai orarul medicilor.
Mica
23
Poze
dianalaura spune:
Mica, 340.000 de mii o cutie cu 30 de pastile, iti ajunge pt o luna. E destul de scump, dar daca ma gandesc ca sotul meu de 50 de mii pe un pachet de tigari zilnic, si mie 340 de mii imi ajung o luna...nu mi se mai pare scump...
Acum ies, sunt baby sitter pt cateva ore, stau cu fetita vecinei ...
dia 22 +
Stefan
bebe
poze
eimotto spune:
Buna burticute gravidute
Liviana - un milion de
, eu cred ca totul este bine. Daca era grav iti mai recomanda si alte analize/controale sau iti spunea sa te duci de urgenta cu rezultatele la dr. Eu am o prietena care tot asa suparata e pe dr. Iosup ca iti arunca niste fraze pe care nu le explica, daca e de bine sau de rau, si te lasa in ceata. Cum ti s-a herniat operatia? (intreb deoarece si eu am cezariana si parca sint niste galme in stanga dar nu ma doare inca)
Andrap - eu iau 2 nospa pe zi (dimineata si seara) si eventual la nevoie. Cel mai bine suna dr. si vb cu el
Acum vestile despre noi, de la ecografia morfologica de aseara (la Diagnosis la dr. Pop). BB este normal cu tot ce trebe putzica a ramas la locul ei. Din pacate placenta mea are grad de maturitate II cu "mici zone de necroze vilozitare ischiemice" IR uterine usor crescute cu "notchi protodiastolici" (dar IR-urile au scazut fata de acum o luna). Retard de crestere intrauterina 1%
. Normal ca la final am intrebat si raspunsurile au fost asa:
- retardul este absolut nesemnificativ (pai atunci de ce l-a trecut?)
- placenta este destul de imbatranita pentru varsta sarcinii iar acele necrozari probabil ca vor duce la nastere inainte de termen
- tratament nu are ce sa imi dea dar imi recomanda sa stau in pat (pai eu ce fac de o luna si ceva
, ca daca mai aud pe cineva sa im recomande asta ii sar la gat)
Na ce sa mai zic, ca de aseara bantui pe net si am suferit pe rand de preeclampsie, sindromul antifosfolipidic iar acum ma documentez despre prematuri
.
Si mai e o treaba nu mi-a trecut greutatea estimata a cupilului...n-am si eu cu ce sa ma laud...
Va pup pe toate si mai vorbim
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
24+
mica0307 spune:
Dianalaura eu am dat 360.000 pe Elevit. Asa ca de luna viitoare trec si eu pe Centru Materna.
Mica
23
Poze
blc_lia spune:
Buna seara,
Sunt singura acasa si am intrat sa vad ce ati scris, asa nu o sa mai stau asa mult miine dimi la lucru pe net, ca deja parca mi-e jena, ca stau prea mult in timpul serviciului.
Vad ca voi scrieti despre tot felul de teste si analize. Aici mie mi-au facut analizele la 12 saptamini cind mi-ai facut primul Eco, si mi-au zis ca daca nu ma suna nimeni inseamna ca totul e ok. Iar la al doilea Eco asistenta care facea ECO nu avea voie sa zica nimic, a zis ca un doctor se va uita peste si tot asa daca sunt probleme ma va contacta. E foarte ciudat dar m-am obisnuit nu am ce face. Aici nu se mai face alt ECO (doar la 12 si 20 sapt), o sa mai imi faca analize la 28 saptamini sa vada cum stau cu vitaminele. De cite ori intreb ceva zice ca daca nu sunt dureri sau singerari inseamna ca e bine, si mie imi vine sa ii string de git. Adica as vrea mai multe informatii dar nu prea ai cu cine. de fapt de ce ma mir ca doar stiu bine lozinca lor "don't worry" si "take it easy".
Numai bine
Liana, 21+
UM=30/08/06
DPN=06/06/07
andradap spune:
Liviana
, eu iti recomand pe Dr. Pop Adrian (de la Clinica DIAGNOSIS). Si ti-l recomand din doua motive:
1.) E cel mai bun dr. pe eco morfo fetala din tara!!! (Sau cel putin asa se aude in lumea medicala... si o afirma destui ecografisti)
2.) El mi-a dat vestea cea buna ca copilul meu e sanatos (dupa ce alte doua ecografiste imi zisesera ca are hidrocefalie si buza de iepure)!
Aici e Burtik mea
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
23+ cu
Antonio
andradap spune:
Alyna24, multumesc pt. raspunsuri si pt. aprecieri!!! 
Eimotto, si mie mi-a zis ca am grd. II la placenta de cand eram in sapt. 20... adik pe 29 dec. 2006. Ba mai mulot mi-a zis si sa nu ma mai agit, sa ma relaxez mai mult... si sa iau NO-SPA (si nu am luat ink
, pentru ca am uitat sa intreb cat sa iau
... plus de-asta scapand de stresul ca e copilul cu nu stiu ce malformatii
, am sperat ca scap si de contractii... ).
Daca mai afli ceva legat de grd. II sau mai bine zis daca gasesti vreun link cu ce grd de maturit. tre' sa aibe placenta si la ce varsta de sarcina...sa-mi trimiti si mie!!! mersi!
Aici e Burtik mea
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
23+ cu
Antonio
Alyna24 spune:
I belciug, dc vrei sa mergi prin zona Bran iti recomand pensiunea Sorina din Moeciu de Sus unde am stat de revelion si cazarea este 60 ron pe zi camera.
Referitor la CM, eu am CM din 28 Decd pana pe 26 Ian cu 100% (am avut 9 zile de internare si 21 zile de medeical).
Acum dupa internarea din 13-17, nu mi-au dat medical ca deja aveam insa imi vor face internare pe 27 si imi vor da la fel 30 zile CM cu 100%.
Si dc eu n-am lucrat in 2007 nici o zi fiind in CM nu pot sa0mi iau CO pe 2007?(oricum cred ca-l pot lua abia din 5 Martie ca atunci fac 11 luni de cand lucrez la ei , asa e stipulat in contractul de munca ca am dreptul)!
Si nu stiu ce sa mai cred:eco morfologica fetala nu e=3D iar cu 4D nici atat!Am fost dezamagita ieri!Eu asa credeam insa era o eco nomrala doar ca a masurat toate cele pititcului!Unde pot face 4 D?Si cat costa?Ca morfologica a fost 280ron!
Mersik!
23+
Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl
ELTEKA spune:
Voiam sa mai zic niste chestii, dar nu mai tin minte.
Una clar era legata de Japonia. E amuzant ce mi se intimpla mie, fiindca nu rup o boaba de japoneza, si nici ei de engleza. Totul e pe semne: ma duc la supermarket, dar nu ma prin ce e...Sint si unele cu mai multe produse din vest, insa cam departe...Ieri de exemplu am gasit unul cu varza acra importata din Germania, compot de visine din Ungaria...
Am inceput sa car borcanele cu 2 maini de pe raft, se uita sotul meu la mine...Cica, tu glumesti, nu? Dar n-am glumit, a trebuit sa se care cu toate plasele prin toate metrourile
Azi ma infrupt cu compot - uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, de 6 luni astept!
Pe de alta parte, nu vreau sa transmit o imagine negativa despre tara asta - n-ar fi adevarat si se si supara bebe a lui Ralucami pe mine, ca el/ea e jumatate japonez!!
E o tara fantastica, foarte dezvoltata si foarte interesanta! Stau doar pina in septembrie aici, dar ma bucur ca am ocazia sa experimentez asa ceva si sa invat din ce vad in jur!
Japonia are cea mai inalta rata de supravietuire la copii, de exemplu.
Sau, ceva foarte diferit: toaletele, apropape peste tot (dar nici nu se discuta sa nu aiba in restaurante, spitaluri etc) au un capac special, care e in priza.
1. E cald si placut cind te asezi pe el.
2. Are un panou de control (si ala e tot pe japoneza...) cu:
- zgomot/gilgiiala de apa (aici nimeni nu face nimic in toaleta fara sa puna zgomotul, pai ce, sa se auda la vecinul??? Ar fi nepoliticos)
- parfum foarte puternic (apesi si...faci aromaterapie)
- un butonel roz (apesi si...vine un jet placut de apa direct in ..partea roz)
- un butonel verde (apesi, si vine un jet de apa calda care te spala direct la popou; aici nu merge doar cu stersul!!!)
Mai are si alte butoane, dar n-am indraznit sa le apas. O data a venit asistenta de garda (cica am apasat pe ala care ii semnaliza ei ca mi-e rau). Pe urma n-am mai avut curajul...daca venea politia si eu n-am dibuit cum se trage apa???????
Pupici
Elteka