** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (19)
Raspunsuri - Pagina 20
corap spune:
didi, la mine previziunile sunt la "feeling".... poate nu functioneaza feelingu pana in germania. or fi ceva interferente :) deci iti dau o bere/cafea
andradap, da, sigur... si marmota... fiecare se ingrasa diferit. la andrei am pus pe mine 1 kg in primele 3 luni, 4 kg in urmatoarele 4 luni si... 5 kg in luna a opta si... 10 kg in ultima luna
asa ca nu te baza pe ce se zice, ca nu-i valabil la toata lumea...
dideip, o o sa nasc la giulesti... dar cred ca o sa nasc mai tarziu decat dpn, din cauza de ovulatie tarzie... bb are cu vreo 10 zile mai putin in realitate. la eco morfo am fosta cum o luna, asa ca bb a mai crescut mult de-atunci. oricum, burta si marimea lui bb nu sunt neaparat proportionale.
si un sfat: nu mai asculta parerile tuturor ... ca sa vezi dupa ce nasti cu ce sfaturi ai sa te pricopsesti. fii ferma si raspunde-le ca tu esti singura in masura sa-si dea cu parerea in ceea ce priveste sarcina si copilul. iar chestia cu caratul cu roaba... asta era atunci si e gresit sa consideri ca situatia de atunci e la fel cu situatia de acum. ca daca, doamne fereste, ti se intampla ceva tie sau copilului, nu are nimeni puterea sa repare ce a facut cu cateva vorbe... (nu stiu daca am fost coerenta, dar sunt spumata rau pe "binevoitorii" astia)
miniuta, nu te mai enerva, ca-i faci rau lui bb. lasa, voi sa fiti sanatosi. poate doctorul e mai intelegator si rezolvi asa.
si o parere personala: mie mi-a facut bine sa nu merg la serviciu inainte de a naste - am fost mult mai relaxata si mai focusata pe copil si nu pe alte tampenii. si din experienta persoanelor cunoscute, mamicile care au stat acasa cel putin o luna inainte de a naste au avut o legatura mult mai buna cu bb si s-au simtit psihic mult mai bine dupa ce au nascut. in general, cine a mers la serviciu pana in ultima clipa a nascut cu cateva saptamani mai devreme (nu e o statistica corecta, e un sondaj printre cunoscuti)
acum, daca aveti chef sa-l vedeti pe andrei crescand www.onetruemedia.com/shared?p=1f1c69ced4636346bfd641&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> e aici
pupici multi la burtici
c & andrei-ardei
14 noiembrie 2005 & cireshik anais
dpn 05.05.07
andradap spune:
Corap, mersi de raspuns!!!
Eu am crezut ca te ingrasi mai putin in trim. III, pt. ca eu deja mananc din ce in ce mai putin...ca nu mai are loc... Si ma gandeam ca in ultimele 2-3 luni... o sa ajung sa beau apa cu pipeta
. Dar ai dreptate fiecare femeie cu metabolismul ei, fiecare sarcina cu evolutia ei...
Fetelor... mai bine nu intrebam de Gina!!! M-a intristat destul de tare vestea...
Eu care o cautam la alte DPN-uri...
Ooof. Sa-i dea D-zeu sanatate si un BEBE sanatos cat mai curand!!!
Dar eu nu inteleg ceva, Vas... cum de se gandea dinainte ca va pierde sarcina... oare era o premonitie sau avusese niste semne?
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
23+ cu
Antonio
ancamari spune:
Vas, eu stiam ca iei 85% din salariu (de fapt din media pe ultimele 6 luni) in prenatal-postnatal (mai exact in cele 126 zile, indiferent de distributia lor inainte sau dupa nastere). Pentru concediu medical iei 75% din salariu. Mie imi convine sa-mi pastrez cele 126 zile dupa nastere pt ca in cazul meu sunt cateva milioane diferenta intre 85% din salariu si cele 8 milioane de la stat, dupa care am inteles ca va trebui sa alergam ceva (depus acte in 2 parti), nu stiu sigur dar nu vreau sa alerg cu copilul de cateva sapt in brate prin autobuz si pe la cozi. Ideea e ca atatia bani dam la doctori si pt. analize incat 2-3 milioane pe luna inseamna totusi ceva.
Din curiozitate am intrat si pe alte forumuri: la mamici de noiembrie-decembrie si la mamici de ianuarie-februarie. Am vazut ca au fost destui copii nascuti prematur (incepand cu sapt 28, apoi 30, 32, 35, 36 si 37). In saptamanile 41+42 raman foarte putini copii de nascut (5 din 97 la cap. noiembrie-decembrie si deocamdata 3 la cap. ianuarie-februarie, dar asta este curs). Cei mai multi s-au nascut in sapt. 38+39+40 (cam 80%) din cei de la cap. noiembrie-decembrie.
In concluzie eu inteleg ca in practica termenul de 40s este relativ si oarecum maximal. De fapt incepand cu sfarsitul saptamanii 37, maxim 38, ar cam trebui sa stam linistite si sa ne scurtam deplasarile, mai ales daca mergem singure la serviciu, la cumparaturi, etc. Nu cred ca mi-ar conveni sa ma apuce contractiile in tramvaiul 41 la 8 dimineata, ca nici nu mai pot sa cobor de acolo.
Si din ce am numarat eu la proaspetele mamici, nu are nici o relevanta daca sunt fetite sau baietei in ceea ce priveste vorba aia ca "fetitele sunt mai grabite, baieteii sunt mai lenesi". Mie nu mi s-a parut deloc asa.
Anca, 23+
cristinamaria spune:
Petit ange ma bucur ca ai vesti bune!! 
Fetelor eu am luat pana acum 9 kg dar din ce am citit pana acum mi-e groaza de ce urmeaza! 10kg in ultima luna????
Eimotto bata la eco!
cristina
24+
DidiAlex spune:
Corap, te-am asteptat cu un raspuns.dar imi aduc aminte cat de bine prevedeai.
Nu ca ar fi contat, ca asteptam pt ca l-am asteptat mult pe bb2. si il asteptam cu drag.
Ma intreb cum faci fatza la Andrei si nervii de sarcina? Pe mine nu partea fizica, aici am noroc ca nu am cine stie ce probleme si psihicul imi ordona numai optimism, ci stressu a fi cu okii in paispe pe pui care e in toate directiile.
Robert al meu pana la 1 an si 7 luni ne-a tinut numai pe jar. apoi s-au mai relaxat lucrurile si acum suntem chiar buni amici.
Flavia - Pepsi io am credinta ca va fi bine cu bb 2 dar altul numai fac. Cand ai vorbit de urmatoru, care sigur ar fi tot baietel, mi-am adus aminte ca asta e mai mult o curent american cu familia perfecta in 2+3. Eh, cine altii decat cercetatorii americani, nu?....dezbatut de mine la un curs de sociologia familiei
.
cat despre vergeturi, pe mine m-au acolit de tot la prima sarcina, dar nu am avut cresteri mari in perioade scurte.
Am mai scris pe aici. am plecat de la 60 am ajunns pe la 17 s la 55 kg le-am recuperat pana pe la 24 saptamani si pana la 38 de saptamani cand am nascut, am ajuns la 69. Dr la ultimul consult m-a felicitat ca nu am luat prea mult. Nu am inteles de ce. La mine nu a fost vreo vointa indreptata intr-un sens. Era vara, mancam pepeni si fructe la greu si de regula nu mananc mezeluri si carne.
In schimb gasca de gravidutze in care eram au luat si 6 kg si 25 si la un an aratau fetele alea fara nici un gram in plus de la sarcina.In schimb am ramas cu vre 2-3 dar nu m-am sinchisit de ele pt ca oricum il asteptam pe bb2.
Acu am 66. am luat cam 3. asa ca nu exista o statistica concludenta.
EDIT: Bravooo ma Cornelia-Corap, mai ca mi-au dat lacrimile, noroc ca-s singura pe acasa, cand ti-am vazut Ardeiul buclucas. Foarte frumos, foarte frumos.
dideip spune:
Buna, gravidutele ce mai faceti?Noi suntem stresati cu delegatia asta care nu mai pleaca odata.
dianalaura te pup dulce esti pe sufletul meu
.
Sora mea cand a nascut acum 1an si jumatate, tot asa veneau femei mai invarsta inclusiv soacra ei si isi dadea cu parerea si sfaturi nu-ti mai spun, pana sora mea sa luat de ele si le-a spus ca ea isi creste copilul cum stie ea nu cum sau crescut copii inainte si asa le-a inchis gura.
corap mare dreptate ai si tu,sunt multi care se dau prea mari dar la fapte dau inapoi, asa ca eu imi voi creste copilasul cum stiu si sper sa ne intareasca D-zeu sa facem fata la tot ce ne asteapta.Frumos videoclip, m-am uitat cu drag si ma luat o melancolie blegoasa si deja ma gandeam cand voi merge eu cu bebe in parc si il voi admira cand doarme,ufffff de abia astept.
Pupici la toata lumea

Paula
24+
poze
poze bebe
mihamora spune:
Multumesc din suflet pentru urarile de bine Pepsi, Cris 27, Pauly siMica0307, va dores si voua multa sanatate.
Cris 27- sigur ca a fost f greu in spital, dar cand iti doresti f mult un copil si stii pentru ce faci sacrificiul, nu mai conteaza nimic. Cu gandul la bebe, sa fie el bine si sanatos esti in stare sa faci orice.
Felicitari celor care au facut TT si a iesit bine. Cand am intrebat-o eu pe Dr. daca nu ar trebui sa fac acest test era deja prea tarziu, eram in sapt. 20
As vrea sa stiu si eu ce e aia ureaplasma va rog, daca puteti sa-mi explicat, se manifesta cumva, si la ce analize se poate vedea? multumesc.
Pupici tuturor
21+ 
tamaraspt spune:
Helloo burticutze!
Imi puneti si mie un carucior albastru. Ieri am avut morfologia de trim II si ne-a spus si sexul - masculin
. Inca negociem la nume. Si inca o veste buna, placenta s-a ridicat, nu mai apasa pe col.
Referitor la concedii, vad ca toata lumea vorbeste de prenatal si nimeni nu zice de concediu de odihna. Eu am fost la contabilitate sa intreb cite zile de concediu imi revin pe anul 2007 inainte de a naste si mi s-a raspuns: cite zile de concediu as avea in mod normal in anul 2007, adica 28. Pe care daca nu vreau sa le pierd sa le iau inainte de prenatal. Asa ca eu deja mi-am luat 5 zile de concediu din anul 2007. La inceput mi se pareau asa mult, dar acum ca am probleme mari cu umflatul picioarelor - in zilele in care vin la serviciu ajung acasa cu niste picioare f. umflate, iar daca stau acasa se umfla in limite "rezonabile" - probabil ca voi termina concediul de odihna mult mai repede.
Si eu probleme cu somnul, mai ales ca am schimbat locul cu sotul meu, ca sa dorm pe stinga. Cind ma intorc pe dreapta imi amortesc si mina si piciorul, asa ca incerc sa dorm pe stanga. Dar ma trezesc destul de des pe spate. Incerc sa corectez si asta.
Legat de TT, eu stiu ca in general il fac cele cu antecedente in familie si cele cu virsta de peste 35. Eu l-am facut la recomandarea dr, pt ca anul acesta implinesc 35.
Tamara
22+ (sau 23???)
DidiAlex spune:
Legat de Concediu de odihna daca nu l-ati luat pe tot in 2007 pana a naste il puteti luat dupa postnatal si intrarea in CIC.
Dar, incercati sa va odihniti, va spune o patita ca a mers la servici si joi si duminica nastea. Dom'le parca nu s-ar fi descurcat si fara mine..iar sambata face piata angro ca trebuia pe langa N feluri de mancare sa termin zacusca aia, apropo asta vb cu dr cand nasteam, daca am terminat zacusca.
Si am fost obosita varza...da..las ca ma odihnesc acu. Citesc romane ![]()
Ne auzim maine ca plec la pui.
mihamora spune:
eimotto - multumesc mult pentru sfaturi, nu o sa fac nimic ,decat ce a zis doctorul, nu vreau sa risc tocmai acum.
tu ce problema ai de trebuie sa stai in pat?
21+