Mamici de iulie-august 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Anto, dar nu vor sa iti faca doctorii aia cerclaj? Stiu ca s-ar impune tot repaus la pat dar parca e mai in siguranta.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Jadi, am discutat aseara cu dr, nu prea se recomanda cerlaj pt ca la mine colul nu se deschide ci se scurteaza din cauza contractiilor. Cerclajul ar pune mai multa presiune pe col cand sunt contractii si ar putea face mai mult rau decat bine, e o situatie naspa, si eu preferam asa daca se putea, dar ca de obicei, bafta mea, nu e un caz tipic.

Anto 15 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Ioana, colul sigur nu mai creste, important e sa nu mai scada. Iar cu fetita nu e sigur, inca nu-mi fac planuri, astept confirmarea, apoi sa vezi planuri de shoping .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Salutare gagici!
Bun venit noilor fete, imi place ca suntem tot mai multe...

Am citit si eu azi in ziare de 'nasterea secolului' - penibil titlul-se pare ca nu au dat pe post momentul in care bebele a iesit.Fetita e draguta si nu are saraca nici o vina ca are parinti dusi cu pluta...
A nascut usor pentru ca e foarte tanara ( are 20 impliniti?) si si-a facut epidurala.
Voi ce parere aveti despre asta? Stiu ca e cam devreme sa discutam subiectul asta dar voi stiti cum veti naste???
Azi ma simt obosta, cand termin, iau un taxi si ma arunc direct in pat la somn.
Va pup Mioara

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Anto, mi-e mi-a explicat doctorita ca eu sunt un pic defecta, nu din cauza contractiilor dar daca privesti uterul cu colul la un loc ai o viziune de palnie si cu cat uterul se mareste, trage si de col si ca atare asa mi se scurteaza... m-a cerclat ca sa nu se mai duca colul in sus. Nasol daca nici asta nu se poate dar stiu eu ca nu vor fi probleme la tine, simt asta . Sa nu mai ridici copilul in brate este una din chestiile importante, sa vezi ce strategii aplic am ca sa nu il iau in brate.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Daca tot o sa stau acasa cred ca o sa va asasinez cu mesaje.
Sper sa nu va sperii cu ce va voi spune, scuze anticipat.
De cand ma stiu mi-a fost frica de nastere. Unica mea mangaiere era epidurala, dar nu am avut parte de ea ca eram dilatata aproape 6 cm cand am ajuns la spital. Am nascut cam in 4 ore, mie mi s-au parut incredibil de lungi si dureroase. Apoi m-a durut cand a cusut epiziotomia, in ciuda a doua aneztezii locale.
Dupa aceea am vorbit cu dr si i-am zis ca sunt traumatizata. Mi-a spus ca la o adica, putem programa o eventuala (pe atunci nu visam ca o s-o luam de la capat asa de repede) a doua nastere ca sa fiu sigura ca o sa am anestezia. Dar eu stiu ca el e adeptul nasterii cat mai naturale si nu contez pe asta.
La ora asta, daca ma intrebi as prefera o cezariana cu anestezie totala (aici se face cu epidurala) urmata de legarea tuburilor, ca sa rezolvam si problema contraceptiei for ever.
Insa cine stie ca va fi, important e sa ajungem cu bine la sapt 36 cel putin, acesta e primul hop.
Am divagat destul, ma opresc

Mergi la inceput

Da Jadi, la tine e un caz clasic unde cerclajul e solutia cea mai buna.
Mersi de incurajari, back to you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo la toate si pupici ........

NIKOLE - eu nu mi-as face ganduri, pentru ca nu e asa de mult alcool acolo, intr-un pahar de bere, si daca ai facut-o din cauza poftei doar o data, sa zicem ca a trecut prin rinichi si nu prin placenta. Desigur ca alcoolul nu e bun, nici eu nu beau nimic de fel, dar daca mi-ar fi asa de mare pofta ca tie nici eu nu as fi rezistat. Cred ca ai ales mai bine asa decat sa fi lesinat si atunci erau probleme si mai mari...... impaca-te cu gandul ca nu s-a intamplat nimic si totul e okay. Fiecare are pofte si daca tie ti s-a lasat la o bere, acum nimeni nu te va judeca pentru asta.

KARLIGUTZA - gimnastica se face in orice caz in care nu ai riscuri de o nastere prematura si in cazul in care nu ai contractii, de ex. cazul lu Antoanela23, sau al meu, la prima sarcina, in care eu m-am inscris pentru gimnastica dar a trebuit sa renunt pentru ca aveam contractii din luna a 6-a si cum zicea ANTOANELA fiecare zi castigata..... iti tin pumnii ANTOANELA si imi dau seama ca nu e usor pentru tine mai ales avand un copil acasa, daca as avea si eu contractii as fi tot ca tine, dar sper sa nu fie si tu incearca sa nu te stresezi si stai cat mai mult in pat, nu cara nimic, nici un fel de greutate..... e periculos. Ai grija de tine si iti tin pumnii sa treci peste toate cu bine.

Pe mine ma doare capul, de azi dimineata, si cu toate ca m-am odihnit tot parca somnul nu a fost indeajuns. Nu vreau sa iau nici un medicament asa ca am de indurat durerea..... Merg sa ma intind putin.

Va pup.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutze,

Maine merg la control la dr mea. Sa o salut pe Monica din partea voastra?! Apropo de nasterea ei, normal ca a nascut usor la 19 ani ai ei si la conformatia ei(am inteles ca a luat doar 7 kg in sarcina pe care presupun ca le-a si pierdut odata cu nasterea...) Draguta intr-adevar mititica, si exagerat subiectul cu Nasterea secolului - au nascut zeci de VIP-uri autentice de la noi si nu le-au popularizat atat.

Eu voi naste tot cu cezariana, pentru ca deja am operatia de la Stefi(eu recunosc ca sunt o mare fricoasa si am optat de buna voie pentru cezariana).Dupa ce am nascut mi-a spus doctora mea ca oricum nu as fi putut naste normal pentru ca Stefi era cu caputul flectat (nu mai avea loc in uter) si nu s-ar fi angajat pentru iesire, asa ca...ce inseamna presimtirile astea...

Cand am spus ca am scapat de greturi... Au revenit parca si mai in forta...Aseara n-am fost buna de nimik, atat de rau mi-a fost...

La Stefi am terminat cu greturile pe la 12 saptamani. Dar nici nu au fost asa de puternice ca acum. Daca e sa ma iau dupa babe cica tin pana misca copilu' apai innebunesc inca o luna juma-doua de acu incolo.

Voi care ati terminat cu greturile, prin ce saptamana v-au lasat?

Pupicim,
Carmen11+ si Stefi(3 ani)

http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Nu cred ca asi fi in stare sa nasc prin cezariana, mi se pare barbar felul in care iti taie toata burta , bineinteles ca daca trebuie sa o fac am sa o fac, dar asta ma ingrozeste pur si simplu. Eu am nascut la 27 de ani primul copil (pe Paul), nu zic ca nu am avut dureri, am avut dar nu au fost insuportabile. Contractiile mele au inceput la 10 fara ceva am, dar nu am vrut sa merg la spital ca speram sa fie false contractiile. Pana la urma sotul m-a rugat sa mergem la spital. Am ajuns la spital dilatata complet si am aflat ca am ajuns prea tarziu pentru a avea epidural. Am ajuns la 10:30pm la 11:04 am avut copilul. Dupa ce l-am avut m-am simtit atat de bine ca puteam sa merg si la sapat. A fost o nastere usora zic eu. Nu m-am rupt de loc, m-au taiat ei foarte putin.
Sincer eu recomad din suflet la toate nasteri naturale. Chiar daca dureaza ceva timp pana ai copilul dar dupa ce il ai te simti minunat. Cea mai buna prietena a mea de aici a cerut sa i se faca cezariana. Dupa ce a avut copilul nici nu se putea scula din pat, nici nu il putea tine in brate. Eu am schimbat-o pe fetita prima data iar mama ei a inceput sa planga. Nu stiu cum e sa iti vezi copilul stand acolo langa patul tau si sa nu poti sa te intinzi sa il iei in brate.
Aici camerele de spital exact ca camerele de hotel. O camera pentru mama si copil. E fain daca poti sa te atingi de copil, dar daca copilul pange si tu nici nu poti sa il iei in brate e ingrozitor... Apoi dupa o zi sau doua de la nastere sa te chinuesti sa mergi in picioare si de fiecare data cand faci un pas sa plangi de durere. Eu personal asi da 12 de dureri (care nu te fac sa plangi) pe 3 zile de dureri si o operatie cat toata burta...

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Bebe Paul al meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

12+

Mergi la inceput