Combinatie culori la mobiler-canapea
Raspunsuri - Pagina 2
lauravoinicu spune:
Codruta , eu tot portocaliu am livingul , sa nu pui mobila deschisa , eu am canapele maro inchis si mobila wenge si vine super , nu inchide cu nimic camera din contra , pe canapele am aruncat niste pernute portocali.... Si este mai bine daca prin casa ai mobila cam in aceleasi nuante (ma refer mai mult la bucatarie) ca sa vina totul cam la fel sa nu te ia ameteala prin casa..... eu acum o sa imi schimb si bucataria , ca este albastra si nu imi mai place deloc si s-a si stricat si as vrea sa fie toata casa un intreg ....
Acuma am eu o intrebare pt voi , vreau sa pun parchet in toata casa inclusiv in living si nu stiu ce nuanta sa aleg
Ce ziceti de parchetul de mai jos , prima imagine stejar antic
cum ar veni parchetul asta in living ?
http://www.parchetdecalitate.ro/parchet-laminat/kronotex/dinamic.php
codruta_grg spune:
Am pus poze cu lampile aici: http://new.photos.yahoo.com/cpgrigoras/album/576460762317665619
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
codruta_grg spune:
Laura, multumesc . Eu parchetul l-am pus la fel in toata casa si e fag, deci cam deschis, dar ma gandesc ca merge cu portocaliul de pe pereti si astfel se va vedea si covorul mai bine (covor inchis la culoare)....De parchetul stejar antic nu stiu ce sa zic, sa vedem ce zic fetele
asa crestem noi
Miramar spune:
Laura - m-am uitat pe site-ul dat de tine - e frumos stejarul ala antic si e f. la moda dar tare mi-e ca nu se potriveste la tine. Si-ti spun de ce - ca si culoare in combinatie cu peretii portocalii si mobila wenge va inchide camera. In plus presupun ca mobila ta este tot moderna si-atunci tipul asta de parchet "antic" ca model nu prea se potriveste - el e mai bun pentru un ambient cel mult clasic si si mai bine cu tenta rustica.
Iti recomand mai degraba artar mueritz, fag constanza sau stejar cognac.
Si ca fapt divers va spun desi eu sunt adepta lucrurilor la moda si totusi clasice, apropos de parchet am vazut o combinatie f. moderna care mi-a placut tare mult - mobila wenge cu parchet aproape alb - cum e fag alb, in site-ul Laurei - bine nu se potriveste la voi cu peretii portocalii (ca sa dea bine trebuie sa fie o nuanta neutra pe pereti- alb, unt, bej cel mult), spuneam doar asa ca fapt divers.
Codruta - da aceea este mobila la care am banuit ca te referi - repet este ok, si poti sa faci biroul si biblioteca la comanda adaptat spatiului. Cu riscul de a te supara scaunul acela portocaliu ma cam incurca. Ma deranjeaza ca e alta culoare decat canapeaua, cred ca ar fi dat mai bine unul pe nuante metalice, gri +metal - si l-ai fi asortat cu metalul de la mobila, dar nu-i bai si-asa un astfel de scaun e si greu de gasit si ar fi fost si scump rau (nejustificat de scump - am vazut unul la Mobexpert cam asa - era 3400 lei - enorm). Sau sa fi fost canapeaua maro inchis, si-atunci nu ma deranja scaunul, ba dimpotriva. Impreuna scaunul cu canapeaua insa nu le vad prea bine. Poate in viitor chiar peste ani si ani reusesti sa schimbi ori pe una ori pe cealalta si cred ca mai degraba canapeaua - caci scaunul pare exact nuanta peretilor, pe cand canapeaua mi se pare mie ca difera, asa e?. Sau poate poti pune canapeaua in alt loc in casa. Acuma - daca tot le ai asa - sub nici o forma sa nu mai adaugi portocaliu camerei - este deja din plin. Si nici cumva alte culori, retine regula cu 3 culori! Nu-mi dau seama de dimensiunea si formele camerei - ar fi frumos daca ai putea delimita functiunile un pic - aici sufrageria, aici zona de lucru. Si daca s-ar putea ar fi frumos ca zona de lucru sa fie in partea unde peretii sunt portocaliu deschis - ca sa existe contrast intre scaun si perete, dar e drept nici nu-mi dau seama culoarea de la canapea cu care nuanta de portocaliu ar merge mai bine. Poate faci si o poza cu canapeaua.
Corpurile de iluminat imi plac f. f. mult - sunt f. potrivite si ca model si ca functiune si adaptate spatiului. Daca ai gasi ceva in acelai gen pentru sufragerie ar fi super. Si ai grija sa le asortezi pe toate intre ele - plafoniera cu aplica si cu veioza de pe masa de lucru, poate un lampadar cu picior langa canapea - vezi tu ce se potriveste - poate gasesti chiar in aceeasi gama. Intotdeauna m-a deranjat cand am vazut corpuri de iluminat f. sofisticate si supradimensionate intr-un apartament de bloc. Pur si simplu nu se potrivesc - e nevoie de camere mari si inalte pentru asta. In plus nu-mi place cand vad lampi colorate - astea se potrivesc in baruri, cluburi si in casele noastre doar in dormitoare. Intr-o sufragerie ai nevoie de lumina normala si destula de aceea iti spuneam de globuri albe. La fel si cu perdelele - cele colorate sunt bune in dormitoare. Lumina filtrata in sufragerie , NU, nu e nevoie, doar daca este vorba de o camera mult prea luminoasa, dar rar se intampla sa fie asa! Inca o data BRAVO pentru corpurile de iluminat!
Bucataria - imi place este frumoasa, utila, destule spatii afectate tuturor functiunilor necesare intr-o bucatarie, culori asortate. Iti sugerez pentru a o mai inveseli si pentru a crea o legatura cu restul casei sa cumperi ceva obiecte decorative pe nuante de portocaliu - ceas de perete, canutze, manusa si stergar etc.
Sfaturi privind magazinele insa, din pacate nu stiu sa-ti dau decat pt. Bucuresti - dar poti sa incerci pentru corpuri de iluminat, perdele, covoare si alte decoratiuni interioare la Mobexpert (desi stiu din pacate ca sunt cam scumpe), iarasi corpuri de iluminat sunt si la Bricostore. Ambient pe care l-ai mentionat este super ok de altfel se vede in ceea ce ai achizitionat deja.
Va pup - weekend placut!
codruta_grg spune:
Din pacate scaun ca si culoarea canapelei nu am gasit. Canapeaua inca nu am cumparat-o, dar am fixatie pe ea de cativa ani, si pe aia o vreau
La bucatarie am mai adaugat decoratiuni, ceas pe perete din aluminiu, stergare..:). Dar, cum eu am copil mic, abia apuc sa strang ca iara e la loc (lucruri imprastiate-si fac cu nervii ca nu apuc sa strang mare lucru) si caut acum 3 tablouri sa le pun pe peretele de deasupra mesei. N-am gasit si nici nu am apucat inca sa caut mai amanuntit. Poate am sa schimb scaunul, pe care il voi pune la Petra in camera, ca se potriveste la ea (ca am sa fac si acolo modicifari: pat de copil, un birou..:)).
Cand am zugravit am mers cu paletarul langa canapea si am vazut cum merg, mie mi-a placut. Oricum vreau sa pun deasupra canapelei un tablou (l-am okit eu..., e unul lat, cat canapeaua)
asa crestem noi
Ramona J spune:
Codruta, era o piesa pe hol - dintr-un lemn mai inchis la culoare, cu o oglinda. Cred ca ala era hol...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Miramar spune:
Codruta daca tie iti place asa mult canapeaua aia atunci pe aia cumpar-o. Pana la urma e casa voastra, voi stati in ea nu designer-ul. Dar daca poti asa cum ai spus sa muti scaunul in camera copilei ar fi bine. Din pacate cel putin la Mobexpert nu am vazut scaune de piele wenge. Ca si eu am vrut sa imi cumpar din ala. Dar la mine se potrivea si negru, chiar mai bine asa incat eu negru am cumparat pentru birou. Tie insa ti-as recomanda, mai ales ca functiunea birou va fi parte din living sa renunti la scaunul de birou clasic cu rotile, etc, si sa cumperi altul de birou, cu tapiterie din material, si picioare metalice, dar fixe. E un pic mai elegant si cred ca ai gasi cu tapiterie wenge. O sa incerc pe site la Mob sa caut un model asemanator cu ce am eu in cap ca sa-ti dai seama.
Apropos vorbesc numai de Mobexpert pt. ca mi-e la indemna, pt. ca au site si pt. ca stiu ca sunt si la Cluj, asta nu inseamna ca le fac reclama si te trimit sa cumperi de la ei, chiar dimpotriva.
Te sarut.
Uite aici link-ul pt. scaunul la care m-am gandit
http://www.mobexpert.ro/office/ro/scaune/vizitatoare/bugetstofa_viz.htm
Daca nu merge link-ul intri pe site la mob, la office, apoi scaune, apoi vizitatoare si acolo alegi modelul maro "ecos stofa"
codruta_grg spune:
Miramar, multumesc. Scaun din acela cum mi-ai recomandat nu-mi place din cauza ca la fostul birou aveam si sunt satula de genul acesta . Mai degraba ceva de genul asta: http://www.mobexpert.ro/office/ro/scaune/vizitatoare/samba_viz.htm. Ar merge cu liniile canapelei si s-ar potrivi cu nuantele perdelelor....zic io
In alta ordine de idei am primit un sfat, de genu ca pot combina toate nuantele de portocaliu intr-o camera.
asa crestem noi
Miramar spune:
Scaunul samba este foarte frumos dar nu se potriveste cu nimic din ce am vorbit pana acum, ca si culori (perdelele sunt o chestie neutra in fata luminii nu un etalon de asortare - in plus mai ai si fagul ala pe brate care nu merge cu nimic). Oricum este cam acelasi stil cu ce ti-am aratat eu, doar un pic mai dichisit (ceea ce inseamna mai scump), alte materiale (ceea ce iar inseamna mai scump) si alte culori. Eu nu iti spuneam sa cumperi acel scaun neaparat - ti l-am dat doar ca exemplu de materiale, stil si culori. Si mai ales vroiam sa subliniez ideea de a lua un scaun fara rotile si cu material textil in loc de piele si spun asta - pentru ca daca nu il asortezi cu canapeaua arata mai bine sa fie complet diferit de ea din toate pct. de vedere, in plus materialele textile la tapiterii sunt acum foarte la moda. Si am ales culoarea maro inchis pentru a nu aduce un element nou care sa atraga atentia - sa pastrez in camera doar nuantele de portocaliu de la pereti si de la canapea, wenge de la mobila si bejul parchetului.
Ca sa combini nuante diferite ale aceleasi culori iti trebuie ceva experienta, un ochi format si multa imaginatie, mai ales cand este vorba de o culoare puternica asa cum este portocaliul - eu una la asa ceva nu ma bag. Nu ma pricep si mi se pare mult prea complicat, riscant si mult prea inovator pentru gusturile mele. Si mai e ceva sa combini nuante ale aceleasi culori doar intensitati diferite - asa cum ai facut tu cu peretii (sau eu la mine, doar ca eu am nuante de bej) tot mai e cum mai e, dar sa combini genuri de culoare diferite, vii cu stinse, reci cu calde etc e foarte complicat pentru a avea un rezultat omogen.
lauravoinicu spune:
Miramar , asa este ai dreptate legat de parchet , stateam in dubii si am vrut si parerea voastra , imi place mult parchetul ala , dar cum la mine nu merge o sa imi iau ceva mai simplu ..... ma mai uit prin magazine si va tin la curent cu ce m-am hotarat.
Apropo si eu o sa imi pun biroul in living , si nu am gasit scaun asortat la mobila , scaunul acela din linkul lui Miramar nu ar merge la mine? , chiar daca am canapele wenge , sunt din acelea 3,2,1 patratoase simple din perne..... Ca daca nu m-am gandit ce fel de scaun sa iau ..... nici nu am spatiu prea mult pt scaun si asta ar intra la fix
Maine o sa imi fac timp sa fac niste poze sa va arat.....ca acu daca am ajuns la scaun de birou sa ne facem si eu si Codruta livingul in trend..cu ajutorul tau Miramar