cat trebuie sa doarma?//pata pe fata

cat trebuie sa doarma?//pata pe fata | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

sunt cam nedumerita si va intreb pe voi,mamici cu experienta,cat trebuie sa doarma copilul de 6 luni?pana acum Marc dormea bine..de la 11 seara pana dimineata la 9 si ziua vreo 3-4 ore dar aseara a dormit de la 6 seara pana azi dimineata la 9 ,i.am dat prin somn doua sticle de lapte deoarece a fost imposibil sa il trezesc pt cina-si acum..e 5 dupa amiaza dar el doarme dus de vreo 2 ore...
nu e bolnavior mananca bine..numai ca saptamana trecuta i.am facut vaccinul de 6 luni..dar totusi a trecut o saptamana si abia acum doarme dus..
to timpul a dormit bine-asta e mostenire de la mama luidar acum se cam intrece cu somnicul...
voi ce ziceti?

ca sa nu mananc spatiul vital pe forumadaug tot aici o alta intrbare..de cateva zile lui Marc i.a aparut pe un obrajor o pata..eczema..nu stiu cum sa.i zic,e rosie si nu trece nicicum de la sine.pana acum nu a avut asa ceva si nici nu se extinde..pana acum
stie cineva ce poate fi?sau cu ce sa dau sa treaca?ceaiuri,creme...nu cred ca e grav de dus la doctor dar e destul de inestetic ..dar daca nu trece repede ma duc la doctor!!!
poate ma ajutati voi ca aici pana ffac o programare mi se face rau

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

eu cred totusi ca ceva nu e in regula cu el. E un pic cam mult pentru varsta lui,mai ales ca pana acum,dupa cum zici nu a dormit asa. Dupa parerea mea,mergi sa il vada un medic. Nu pot sa imi dau seama ce ar putea fi dar eu as merge urgent la medic.
(Carina are 7 luni si doarme de la 10.30-11.00 pana la 08.00-08.30, iar in timpul zilei 11.30-13.00; 16.30-17.00-18.30-19.00).

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Daca vrei sa te linistesti poti suna la dr., dar daca vremea e asa ca la noi, adica ploioasa, pot sa-ti spun ca si Andra face la fel. Ea doarme de la 9 seara pana la 8 dimineata si are perioade cand mai trage si cate un somn de 4 ore la pranz (de regula doar 2 ore). Nu mi-am pus niciodata problema ca e ceva in neregula cu ea, doar si noi avem perioade mai... somnoroase, nu? Ia-i temperatura, eventual. Sanatate multa! pa.pa.

PS: nu mai tin minte exact, dar la 6 luni andra se culca in mod normal pe la 7,30-8 seara si dormea pana la 7,30-8 dimineata, plus somnicul de pranz aferent.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Si la Bucuresti vremea a fost schimbatoare si a bagat BB Dinu niste soamne... Mai nasol ca este si meteosensibil si cand sunt variatii de presiune atmosferica este cam bazait dar in rest... somn la greu. Asta e! Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.

Q (Gabriela si BB Dinu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

in cateva zile si.a schimbat total programul de somn de timp de mult luni de zile manca fix la ora 10.20 seara si la 11.15 adormea bustean,ziua pe la 1.2 vreo 2 ceasuri si apoi seara pe la 6.7 tot vreo doua..
acum nici nu am apucat sa.i mai dau sa pape seara ca doarme dus si nici chip sa.l trezesc ca doarme in fund..dupa ce aseara a facut figura cu dormitul de la 6 ..azi la 8 a adormit si asta doar pt ca am fost la cumparaturi si tare.i place la supermarketsi sigur pana maine dimineata la 7 cand vrea sa bea ceva nu se intoarce macarmeu..si apoi cu sticla la nas mai doarme doua.trei ceasuri.
nu are temperatura,nu e bolnavior..dar asa extenuat mai e....

acum ce sa zic...in primele 5 luni eu eram ca un cosmar umblator din cauza harjoanei de noaptea si acu ca s.a linistit mai fac si figuri????
pupici multi multi de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Poate e bine sa te consulti si cu un medic. In principiu, daca in perioadele cand e treaza se comporta normal, daca nu are febra, are pofta de mancare normala si nu da semne ca ar avea o suferinta, nu e anormal sa aiba perioade cand doarme mai mult ca de obicei - cu totii avem. Cand avea Tudor 3 luni, avand in vedere ca el nu dormea atunci niciodata mai mult de 2 ore - legat, mi-a dormit intr-o dupa-amiaza 6 ore fara sa se trezeasca. Am incercat sa-l trezesc sa suga, l-am luat din patut, l-am ciupit de nasuc si barbita, cu nici un chip nu l-am putut trezi. Am crezut ca mor, nu stiam ce e cu el, am sunat-o pe doctorita care il vedea la vremea aceea care in loc sa ma linisteasca sau sa vina sa-l vada mi-a impuiat capul cu tot felul de cazuri despre care a auzit sau citit (cu mentiunea ulterioara: "dar nu cred ca e cazul sa te gandesti asa departe") - motiv pentru care a si fost ultima oara cand am apelat la ea. Si dupa ce era sa ma omoare cu zile, dupa 6 ore de somn, Tudor s-a trezit si si-a reluat programul zilnic normal. Si acum mai am zile cand regret somnul ala profund de 6 ore fara sa se trezeasca...
Cu pata de pe obraz - asta chiar ca ar trebui sa o vada un medic. Poti sa ii speli obrazul, pana atunci cu ceai de galbenele sau trei frati patati (infuzie 4 linguri de planta maruntita la o cana de apa clocotita - se lasa acoperit 30 min.). Ca unguent - nidoflorul este antibacterian, antifungic etc, dar mai bine intreaba un medic inainte sa folosesti medicamente. Sunt probleme ale pielii la care unguentele sunt contraindicare fiind recomandate pudrele cu acelasi continut.

Mergi la inceput