Cand(se fac inscrieri) Cu ce (acte) Cat -gradinita
De la scutece si parinti intreaba am ajuns la gradinitze... ce trece timpul.
Intrebare 1: Cand se fac inscrierile la gradinitele de stat ? ... neoficial, cand sa ma duc sa vorbesc cu cine trebuie.
Intrebare 2: Cu ce acte trebuie sa ma duc ? Buletine, ceferticate, aviz epidemiologic, coproparazitologic s.a.m.d. ..si de unde se iau astea ca oricum nu vor mai fi valabile pana in sept. 2007
Intrebare 3: Cat ? .. asa din prima ?
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Raspunsuri
capcaunul spune:
quote:
Intrebare 1: Cand se fac inscrierile la gradinitele de stat ? ... neoficial, cand sa ma duc sa vorbesc cu cine trebuie.
Oficial, in perioada de inscriere, dar fara sanse.

Neoficial, oricand in afara perioadei de inscriere, dar pe bune.
quote:
Intrebare 2: Cu ce acte trebuie sa ma duc ? Buletine, ceferticate, aviz epidemiologic, coproparazitologic s.a.m.d. ..si de unde se iau astea ca oricum nu vor mai fi valabile pana in sept. 2007
Buletine, certificate, adeverinte de salariu la inscriere.
Aviz epidemiologic, coproparazitologic s.a.m.d, in prima zi de gradinita. De la medicul de familie.
quote:
Intrebare 3: Cat ? .. asa din prima ?
Oricat, numai sa nu contrasteze cu adeverinta de salariu.
PS. Nu incurajez deloc o asemenea abordare dar imi este teama ca intre cinstea multor parinti si coruptia din multe gradinite copiii sunt prinsi la mijloc fara voia lor. In fata acestei dileme cei cinstiti cedeaza spre binele copiilor lor ...
Andreea_k spune:
te interesezi la cateva gradinite din zona cand se fac inscrierile si mai duci pe acolo in perioada aia ca afiseaza pe usa.
Cand vezi afisate zilele de inscriere te duci cu cateva zile inainte fata de ce scrie acolo si o cauti pe directoare.De aici inainte te descurci cum poti dar oricum nu cu o strangere de mana (goala) sau cu o simpla rugaminte.
Ideal ar fi sa cunostri un parinte care copilul inscris acolo si sa te "introduca" pt ca se feresc si ele , iti dai seama ca poti sa fii o capcana trimisa de careva .
In principiu inscrierile se fac aproape de inchiderea anului scolar , inainte de vacanta de vara.
In ce zona stai ?
liliac1 spune:
Eu ma raportez la ceea ce am facut noi.
1. Inscrierile neoficiale s-au terminat la inceputul lui martie
2. copie dupa buletine, dupa certificatul de nastere, adeverinta ca sunteti salariati (noi am precizat sa ni se elibereze fara sa fie mentionat salariul) si o cerere de inscriere. Bineinteles, inevitabilul dosar ![]()
3. Initial...o atentie.
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
dulcetica spune:
Si pe mine ma intereseaza subiectul,mai ales ca am auzit ca acum ar fi momentul.Cit costa la gradinita de stat?
claujro spune:
Sper sa reusesc si eu sa-l inscriu pe Matei... Va citesc cu interes sa mai aflu pareri. Dar mi-e o asa "sila" de mers cu cadouri la directoare si de a ma ruga sa-l inscrie...![]()
Claudia
aramona spune:
Va urmaresc si eu...MAysa este inca la cresa, e un program mai lejer si inca n-o fortzez sa stea la program mai "fix:, insa de la toamna o dau si eu la gradi!
Raspund si eu la intrebari:
1. Neoficial..cam pana in martie e ideal de discutat cu directoarea, se poate si fara "recomandare", insa, cum s-a mai spus, unora le este teama...de "flagranturi"...
2. Actele de obicei se duc la inscriere, si se specifica din timp cele necesare (de principiu cele mentionate). Ideea cu adeverinta de salariat fara suma trecuta pe ea este foarte buna...asha ar trebui sa se procedeze, s-ar evita "asteptarile" si discriminarile...
3. Atentia initiala trebuie sa fie de bun simt...ma gandesc pana in 100RON...Pot urma apoi si altele...asha ca nu va aruncati din prima!
Nu agreez ideea de "atentie", insa pe pielea noastra am simtit ce inseamna sa incerci sa fii cinstit. In fata lumea iti zambeste, insa copilul nu e poate cel mai bine ingrijit, pentru ca alti parinti sunt mai "atenti"...iar in final ajungi sa intri in "turma" si sa te aliniezi "obiceiurilor" casei...
Si uite cum incercam sa eliminam "coruptia"...
Va urmaresc in continuare si va pup!