All about Constanta (84)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Jo, eu ti-as recomanda masina normala...ca nu se compara cu nimic mirosul rufelor uscate pe sarma...noi aici avem uscatoare si desi pui tot felul de servetele cu mirosuri, nu mai miros asa proaspat...

Mav, facem petrecere in parc...cu colegii lui de la gradi si prietenii lui de aici...Trebuie sa o organizez eu...si cum sunt mai uituca cred ca am sa uit ceva cand mi-o fi lumea mai draga!!!! Si ma apuc si de prajituri...
Roxa ma ajuti cu o reteta de cornulete??? Sau ceva o prajitura care se face rapid si e usor de transportat in parc???

LeeAnn, tare dulci copilasii tai!!!! hihi...

Ege, succes in continuare cu alaptatul...daca poti si ai de unde...cred ca nici nu trebuie sa te gandesti la intarcat deocamdata!!!!

Cristina...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by LeeAnn

Crixia, daca ma intrebi cum e cu doi, inseamna ca te bate gandul?

Liana, Ursuletul si Veveritzoiul din dotare

DA, sunt inscrisa de mult la visul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Sanzi, eu recomand cu maaaare caldura cornuletele astea, de pe culinar. ies super, sunt teribil de fragede, iar efectul artistic e demential (reteta este de pe culinar.ro):
Cornulete in doua culori
1kg.faina, 4 oua,300 ml lapte ,200 ml ulei , 1 praf de copt , drojdie, 5 linguri de zahar ,un strop de sare ,3 linguri cacao si 2 linguri ulei
pt.sirop avem nevoie de 225 ml apa si 450 g zahar
Se pune la dospit drojdia cu putin zahar ,lapte caldut si o lingura de faina,se amesteca bine si se lasa 10 min sa dospeasca,intre timp amestecam ouale cu sarea laptele si uleiul, adaugam praful de copt si zaharul punem drojdia si incepem sa adaugam faina, avem nevoie de un aluat asemanator celui de cozonac,asa ca daca nu trebuie nu punem toata faina, lasam aluatul sa dospeasca dupa ce l-am framantat nitel,dupa care il impartim in doua parti egale, in una punem putina coaja de lamiie iar in cealalta punem cele 3 linguri de cacao amestecate cu cele 2 linguri de ulei, framantam ca sa se amestece totul bine si le lasam din nou la dospit 30 min. Fiecare parte se imparte din nou in 8 parti egale, avand la sfarsit 8 bucati de aluat negre si 8 albe,se ia o bucata de aluat alba se intinde rotunda se lasa de o parte se ia o bucata neagra se intinde de aceasi dimensiune ca cea alba se pun una peste alta cele 2 placinte si se taie pt. a forma cornuletele,se pot umple cu dulceata, nuci, ciocolata, odata facute cornuletele se pun in cuptor, eu le-am facut la 200 grade si in maxim 25 min. erau gata coapte
In timp ce dospeste aluatul se fierbe apa cu zaharul se lasa la racit,iar cand scotem cornuletele calde din cuptor le trecem repede prin sirop. pofta buna.
din toata cantitatea iti ies 64 de cornulete, din jumatate de cantitate 32. acum depinde si de ce mai vrei sa prajituresti.
ti-as mai recomanda o prajitura cu mere si un tort...si cam gata. ca oricum nu prea or sa stea iepurii sa manance, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Sinzi, am mancat si eu la cineva o prajitura facuta special pt copii, f gustoasa, cu blat ca de pandispan, mere rase si bezea pe deasupra. Imi pare rau ca nu mi-am notat reteta (cantitatile)... si mie oricum... nu prea imi iese "pandispanu'".

JO, uscarea rufelor in masina de spalat rufe cu uscator, consta in incalzirea ca in cuptor si rotirea tamburului (exact ca la programele de spalat). Chestia asta e bunicica pt bumbac (mai ales cand te grabesti sau ti-e lene sau ploua), sunt mai multe trepte de uscare (adik poti sa scoti rufele si sa le pui direct in sifonier sau sa le scoti tocmai bune pt calcat), DAR pt alte materiale -inafara bumbacului- temperatura mare cam strica rufele si vorba Sinzianei, nu poti sa neglijezi nici mirosul care nu-i la fel de grozav ca al rufele uscate afara, pe sarma.
O masina de spalat rufe cu uscator are o clasa energetica mai proasta decat o masina fara uscator, deci, consuma mai mult curent electric (am inteles -chiar si pt spalare) si este considerabil mai scumpa la achizitionare.
Concluzia mea personala este ca nu merita.
Mai bine iti cumperi un suport de uscat rufe, pe care sa-l intinzi in casa, pe balcon sau unde vrei si poti tu (sub un acoperis), ... poti sa lasi geamul deschis si nici ploaia nu te va mai supara ....

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici!

Cristina, ma bucur foarte mult sa aud ca Mariuca e bine! Multa sanatate in continuare!

Azi am revenit si noi pe lina de plutire. Ieri i-am facut radiografie, care a evidentiat o afectare pulmonara, dar medicul mi-a zis c ase astept ala asta si nu e grav, e sub control. I-am facut si hemoleucograma, care, mi s-a spus, indica o infectie virala. Pentru potolirea crizelor de tuse, care ma disperasera (ieri plangeam pur si simplu ca nu stiam cum sa o mai linistesc) am recurs la o solutie extrema, zic eu, prednison. Nu sunt impacata suta la suta, dar avand in vedere ca o noapte si o zi Maria a tusit aproape continuu si a varsat, ma gandesc ca a fost totusi o solutie buna.
I-a facut unul injectabil aseara, iar de la 1-2 noaptea, nu a mai tusit deloc! Nu imi vine sa cred. Va lua si azi si maine doua pastilute si sper ca atat.

Roxana, e ok? Ca farmacista mi-a facut o teorie, ca nu imi da pt. copil asa de mic si ca se abtine sa comenteze deciziile doctorului!!! Adica eu paream o mama iresponsabila care isi indoapa copilul cu cortizon.

In momentul asta sunt multumita ca am depasit criza, dar ma ingrozesc daca e ceva de natura alergica. Plus ca nu m-as increde intr-un diagnostic pripit de astm etc., avand in vedere si experienta lui David si a altora.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

cornelia pupa si din partea nostra pe maria si pe stefan.

eu am terminat tratamentul cu antibiotice.asta asha imi trebuie...daca luam 5 sau 7 zile de la inceput nu cred ca o pateam.
dar tot mai se infunda un pic urechea cand dau de rece.:(
si continui cu picaturile.

aveti dreptate cu mirosul rufelor...dar credeti-ma dupa cateva zile de chin cu scoate-le afara baga-le in casa, am si uscator din acela mobil...ele numai au nici un fel de miros.poate de ciment ca e casa noua.
am incercat spalatul fara balsam cu balsam din belsug...ele nu mai miros a aer curat.
in fine.
o sa caut sa vad cum sunt cele care usuca prin condensatie.

cristina (crixia) - tu ce masina de spalat ti-ai luat pana la urma?

pupici si cornelia tine-ne la curent cu starea mariei

jo si alexandra
recomandari,
home sweet home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Crig,Cornelia,ma bucur ca sunteti bine!Doamne-Doamne sa v-ajute mereu!
Jo,nici eu nu sunt pro-masina de spalat cu uscator.Am avut si,crede-ma c-am folosit uscatorul o singura data,plecam la munte si n-aveam blugii uscati,am consumat o gramada de curent si tot n-au iesit perfect uscati.plus ca rufele-si pierd din mirosul acela de proaspat.
Roxana,multumesc ptr.gandurile bune,insa totul s-a sfarsit,s-a dus,spre bucuria tuturor,iti vine sa crezi,ma bucur ptr.ca stiu ca n-o sa-l mai vad chinuindu-se!Un singur lucru n-a stiut,unde sa-si puna Sufletul!Asta a zis mereu!Si ptr.ca viata asta iti poate oferi si lucruri imprevizibile,le-am luat locuri de veci si parintilor mei,i-am speriat!

Sunt racita,Ege,ma gandeam la tine,la ameteala ta,cel putin la mine mama si soacra pot deocamdata sa m-ajute,ele nefiind virusate!

Va pup,July

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki81 spune:

Buna seara la mamici si la copii!
Aura imi pare rau ca ai avut o astfel de experienta cu Zaher. Pana acum nu am avut motive sa ma plang de el. Oricum la nastere o sa merg la Medgidia si sper ca pana atunci sa nu am nevoie de internari. Pupici

Mi-au placut f mult ingerasii tai blonzi Liana. Sa ne mai arati poze cu ele.
Cristina ma bucur ca Mariuca e bine si va doresc numai sanatate!
Cami mi-au placut chestiile haioase mai ales bb care dansa din buric si mrs pt sfaturi
Tania sper ca Anduta sa fie bine si sa nu aiba ce crezi. pupici
Numai sanatate Mariei si lui Stefan!Nu te descuraja Cornelia ca totul o sa fie bine
Adinutza va pupam pe toti si feriti-va si voi de viroze! Bafta la ex!
Multumesc pt urari! va pup

Mami si bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Cornelia, urata faza cu tuse pe fond alergic! Nu trebuie sa regreti ca i-ai administrat Mariei Prednison, mai ales ca tusea pana varsa. CUm ii vei da pastilute zilee urmatoare, ca au un gust oribil! Stie sa inghita pastilele?

Jone, si eu am fost tentata sa imi iau cu uscator, dar pana la urma am luat una cu clasa energetica AA, al 6-lea simt cu 1000 rotatii. E eficienta, iar acum, la casa, uneori le scot aproape uscate. Uneori le pun direct pe umeras, sunt doar jilave. Afara nu am loc suficient. Aseara am luat lenjeria de afar, si referitor la miros, m-am comportat ca la reclamele detergentilor, nu ma mai saturam sa le miros.

July, wow! Hai nu incepe cu pregatiri pt viata de DUPA! Cum au acceptat parintii tai?

Rox, ai cuptor electric?

Mav, am incercat reteta de pandispan pe care ne-o facea mama mea acasa, la care am adaugat un pic de praf de copt, si a iesit bun chiar, adica s-a lasat doar un pic.
Chiar, Rox, dc se lasa pandispanul? Creste frumos, nu umblu la cuptor, iar dupa ce opresc cuptorul se lasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Crix,la musulmani lucrurile decurg intr-un ritm f.rapid,daca moare dimineata inmormantarea are loc in aceeasi zi,mori seara,te-ngroapa ziua urmatoare la pranz.In zapaceala si tristetea ce te cuprinde nu mai gandesti,il duci oriunde.M-am gandit sa fie alaturi de cineva drag,cel putin ptr.maica-mea este o alinare s-o pun langa fratele ei,iar lui taica-miu i-am zis ca se scumpesc si nu se stie niciodata ce-ti rezerva viata,daca peste ani imi voi mai permite sa le cumpar loc de veci.Suna macabru,dar asta-i realitatea!Bleah!!!!!
Nu mi-ai spus ce vrei sa stii in privinta botezului.Iti spun ce i-am spus si sora-mii.Viitoarea mireasa este sigura ca vrea sa treaca in alta religie?O face ptr.ea sau sotul ei?

July

Mergi la inceput