Mamici de martie - aprilie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Salut fetele,

Venim si noi la raport. Ieri m-am speriat f. tare. Eram intinsa pe canapea pe partea stanga si mi-a amortit mana stanga, si cand am incercat sa ma ridic, sa imi schimb pozitia, m-a injunghiat intern sub sanul stang foarte tare si nu ma puteam misca. Asa o durere puternica interna nu am simtit niciodata. Dupa vreo 10 secunde m-a lasat si am reusit sa ma ridic in sezut si mi-a luat vreo 30 de min. sa imi revin, pt. ca imi ramasase ca o nevralgie in zona aia. Oare ce-o fi? Voi ati avut asa ceva? Programare la dr. am de-abia pe 26 ian. Chestia e ca acum ma doare sanul stang la baza, s-a intarit si ma doare la palpare. Nu stiu daca are vreo legatura, pt ca durerea de ieri era undeva mult mai adanc.

In rest, vad ca vorbeati de pozitia lui bebe... Deci se poate sti cum sta bebe, dupa cum loveste? Pe mine de vreo 3 saptamani ma loveste puternic f. jos, in vezica e cel mai nasol ca doare parca ma curenteaza cateodata, ma gandesc ca o fi cu piciorusele acolo. Mai simt lovituri, dar mult mai gingase (poate da cu manutele) si sub coaste. Pe la cate saptamani ar trebui sa se intoarca cu capul in jos?

Krissy, nasoala treaba cu concediu de maternitate de 3 luni la voi in State. Dupa aia ce faci? Ai pe cineva sa stea cu bebe? Te intorci la servici? La noi e 1 an (52 de sapt. parca) concediu de maternitate, platit de guvern 55% din salariu.

Rebiana27, intrebai tu cine ajuta cu bebe? Pe noi, nimeni pt ca parintii mei lucreaza, asa ca eu si sotul o sa ne descurcam, desi si el se intoarce la servici la vreo saptamana dupa nastere si eu o sa raman singura cu bebe, ca n-am ce face. Chestia buna e ca sotul mai poate lucra si de acasa si daca am nevoie de el, mai poate sta din cand in cand sa ma ajute.

Andreea20, foarta faina mobila de bebe! Sa fie intr-un ceas bun!

Cam atat. Pupici la burtici si o saptamana buna.

Sori 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Ciao, fetelor
venim si noi cu noutati.
Sambata am avut controlul cu nenea doctorul.A fost bine, mi-a dat o lista cu analize de facut. Chiar ma gandeam saptamana trecuta ca mie nu mi-a dat de facut decit albumina si zaharul din urina pana acum. La sange n-am mai facut luna trecuta. Ei, mi-a dat acum!
Bebe sta in fund! In decembrie era cu capul in jos, se pare ca nu i-a mai placut si s-a intors. Si la mine il simt lovind jos de tot, la vezica.Si in dreptul buricului face valuri, banuiesc ca atunci se misca cu totul si jos da cu piciorusele. Dr. a zis sa nu-mi fac probleme ca mai are timp. Acum o sa vedem la ecografia de 32 de saptamani , adica pe 5 februarie.
Am avut si intalnirea cu anestezistul, e obligatorie aici chiar daca nu vrei peridurala. I-m zis ca in principiu nu vreau, dar ca, in cazul in care nu mai pot suporta durerea, atunci recurg la ea. Mi-a zis ca pot sa-mi schimb parerea in orice secunda, deci e ok. El zice ca singurele efecte secundare sunt durerile de cap din zilele urmatoare, da' eu nu cred.Asa ca Aliona astept si eu detalii.
Roxanici nu ne spui si noua ce exercitii faceti la curs? Macar ce fel( pilates, yoga), ca banuiesc ca nu poti sa le descrii pe toate. Doua , trei. Apropos cum va simtiti dupa curs si de cite ori pe saptamana mergeti? Multzam.
La durerile osului pubian ma inscriu si eu, dar cred ca am mai spus. dupa ce merg mult atunci ma doare.
Rebianna, Sori nici pe noi n-o sa ne ajute nimeni cu copilul, si al meu sot are o saptamana concediu. Restul doar din mai incolo poate sa si-l ea. Asa ca , ma rog la Dumnezeu sa fiu in stare de bebe.
Sori, cica pe la 30 ar trebui sa se intoarca, sa se pregateasca. eu asa tin minte, dar doctorul mi-a zis sa nu-mi fac probleme. Asa ca-l cred, stau linistita inca.
Saptaman asta o sa fiu iar la cursuri, in fiecare zi am, apoi termin.
Nemtzoiacele, voi nu ati inceput? Banuiesc ca nu le faceti in ordinea ( idioata, de altfel)in care le fac eu. Nu mai povesteste nimeni?
Anamana123, cum e la gimnastica?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Andreea,....frumoasa mobila...sa dea DD sa le foloseasca bebele sanatos!
Te-ai scapat de o grija...

Mihaela29+

Poze-Concediu cu burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gore78 spune:

Salutare la fete,
Semnam si noi condica pe ziua de azi lool
Rebiana si eu stiu ca e bine sa speli rufele noi. E fac asta si cu rufele noastre, cu atat mai mult ale bb-lusului.
Absoluta m`a lovit si pe mine raceala pe la inceputul sarcinii, si pot sa`ti spun ca in afara de ceai, miere, citrice, dr. mi`a dat voie sa iau max. 3 eferalgane pe zi, iar cand am facut febra si am trecut de 38 - am luat o fiola de algocamin. Dar acum sti cum e, fiecare dr. e altfel. Cel mai bine e sa iei ce`ti recomanda el
Cria (sper sa nu gresesc) dureri de cap am avut si inainte de sarcina, am si acum. Chiar sambata seara, dupa cursuri, am avut niste dureri groaznice, si pana n`am luat un eferalgan nu mi`a trecut. Am zis ca poate nu i`a placut la scoala. Mi se intampla sa ma trezesc din somn din cauza durerii, imi fac o cafea mica si un sandvis si adorm la loc, cu cafeau pe noptiera
Andreea frumos dormitor
In rest bb misca de zori la cursuri, cred ca nu i`a convenit pozitia... atatea ore, dar a trecut.Azi am fost harnicuti, am facut de toate inclusiv schimbat lenjerii, curat, spalat, am iesit si la o mica plimbare, ca prea a fost frumos. Maine vom umbla de dimi pana seara cred, tb sa mergem sa luam medicalul, apoi la comisie, iar la spital, sper sa fie vremea la fel de frumoasa ca si azi.
Am vazut ca multe a`ti inceput sa va pregatiti pt. bb.
Noi abia in martie ne apucam, am zis sa termin cu sesiunea, dupa care ma mut la mama, iar soatza mea se apuca de zugraveli. Apropo, Eliana sa`mi spui cum e sa lasi treaba pe mana barbatului lool

pupici la toata lumea

cri, 27+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Intru putin, doar sa va zic seara buna. Astazi ma simt...down, nu stiu ce am. Ar trebui sa ma bucur, de maine nu mai merg la munca. Poate si pentru ca sotul meu e putin suparat si i-am preluat starea.
Sper ca maine sa fie mai bine.

31+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

buna seara
revenim si noi la raport, am mai cumparat niste hainute bebitei, ca de sunt frumoase si mamaie nu se poate abtine, si cred ca si cu astea e cam gata bagajul de maternitate, pt bb, inca nu ma apuc sa il si fac, cred ca mai astept pana in februarie , cu intratul in priza, ar mai fi pampersul, vata si mici detalii de cumparat, dar trebuie sa le spal, calc, asez la plasuta

Alexa30+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor !
Am venit si noi la raport .Azi am fost la medicul de familie sa-mi dea prenatalul si am stat vreo 2 ore pe acolo iar maine m-a chemat pt analize.Bebe nu s-a intors nici acum ii simt piciorusele jos si capul in partea dreapta sus.
Se pare ca m-am pricopsit cu hemoroizi ,daca aveti probleme spuneti-mi si mie ce tratament folositi , medicul de fam mi-a zis sa intreb ginecologul daca poate sa-mi dea pastile ,in rest bai de sezut cu pelin si galbenele.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

venim si noi la apel.suntem bine si crestem de zor.bebe loveste de zor cum si pe unde apuca.aseara am avut si eu ceva arsuri si le-am stins cu apa minerala.

Rebiana27..............pe noi nu are cine sa ne ajute.deja intru in panica cand ma gandesc ca trebuie sa ne descurcam singuri,mai ales ca nu stiu nimic despre cum sa-i fac baie,cum sa-l hranesc....e primul nostru bebe.

hainutele inca nu am inceput sa le spal,iar bebele va sta cu noi in dormitor la inceput,deci nu ne-am apucat nici de camera lui.

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna seara si de la mine!

Ati fost f. harnicute, nu am reusit sa citesc decit f. putin, am muuult de recuperat din urma. Vad ca se discuta subiecte noi, foarte bine!

Sunt curioasa ce ati scris mai inainte despre pozitia lui bebe. Si al meu statea ultima data cu funduletul in jos si nu cred ca s-a mutat. El sta in partea dreapta si intr-adevar loveste cu pociorusele in stinga si jos. Face si valurele la burtica, probabil cu minutele. Mai loveste si in extrema dreapta, probabil tot cu miinile, dar asta numai noaptea cind stau pe partea dreapta.

Si eu voi spala hainele lui bebe chiar daca sunt noi, e cel mai bine asa. Inca nu m-am lamurit daca trebuie detergent special sau nu... mai studiez problema.

Eu am mai spus-o si mai demult, pe noi ne vor ajuta parintii care vor veni aici. Dar daca bebe se hotaraste sa vina mai devreme, atunci va trebui sa ne descurcam singuri.

Amma23 sau Annamaria23... scuze ca nu imi mai aduc aminte cine a scris si nici nu mai stiu unde sa caut acum. Ai obtinut reteta ptr centura, ti-ai dedus costurile de undeva?? Eu una n-am auzit de asa ceva, drept urmare nici nu am cerut. Eu am cumparat-o la recomandarea unei prietene de la un magazin specializat in articole de gravide. E drept ca m-am codit de vreo 2 ori pina sa scot banii din buzunar, dar cind am vazut ca incep sa merg ca melcul si imi pierd burtica pe drum... n-am mai ezitat.

Sori, da si eu am simtit zilele trecute un junghi puternic, undeva sub sin dar adinc in burtica. S-a intimplat la o miscare mai brusca a capului cind stateam intinsa in pat. Mi-a trecut si mie in citeva secunde si de atunci nu am mai simtit nimic si nici nu s-a mai intimplat. Totul pare sa fie ok... deci sper ca n-a fost nimic.

Cam atit deocamdata... fug sa prepar ceva de mincare. E o perioada putin aglomerata ptr mine... sper in februarie cind intru in prenatal sa fiu mai libera.

Pupici pe burtici

31+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

venim si noi la raport ptr ziua de astaz.
in general suntem bine bb este si el bine il simt si in somn cand misca, saptamana trecuta cand am fost la eco era cu capul in jos funduletul in dreapta mainele si piciorusele la stanga.
despre hainele eu care le am cumparat le am spalat cu detergentul are folosesc eu ptr masina de spalat dar pe ele le am spalat cu mana.
andreea super mobilia sa foloseasca sanatoasa bb tau si sa va bucurati de ea(adica de bb).
roxanici unde esti ca am vazut ca nu ai fost prezenta toata ziua.
va pup

matilda29+

Mergi la inceput