Piatra Neamt - Perla Moldovei (13)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasacarmen spune:

buna fetelor...
Ares e mai bine
azi noapte se incalzea- se racea in 5 min- dar nu febra mare
in schimb a fost foarte agitat si mofturos...nu sunt invatata cu el asa...el e un baietel tare vesel
eu nu prea am dormit ca am sta cu grija si l-am controlat intr-una
de mancat nu mananca dar ma bucur ca bea sucuri de fructe
e mai vesel...dar daca nu-i convine ceva se "mataie"
va tin la curent in legatura cu el

azi am plecat mai repede de la servici sa rezolv cu actele apartamentului si m-am cam suparat pentru ca abia acum am vazut ca sotul soacrei mele s-a straduit tare mult sa nu apar in nici un act al apartamentului...
cine e jurist...sa vad daca e adevarat sau nu? nu ca as avea nevoie de apartamen...eu am 2 apartamente de la parintii mei + casa la tara...dar stiti cum e...gestul conteaza
sunt doar curioasa ca nu m-am implicat in chestiunea actelor pentru ca nu m-a interesat decat sa fie pe numele lui radu sa nu mai apelez la ei pentru diferite pb (abonamente, plati, imbunatatiri apartament etc)
dar azi mi-a atras cineva atentia la Directia de taxe si as vrea sa vad daca intr-adevar e asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Carmen, nu are absolut nici o relevanta ca apari sau nu in acte, aveti oricum aceleasi drepturi, adica egale in ceea ce priveste apartamentul. Doar ca titularul trebuie sa umble in caz de vreun contract (de ex. renel, gaz, inchiriere etc.) Nu-ti fa griji, ca nu are vreo importanta asta.

Dana, da, se stricase, dar o reparase cat sa o vanda.

Lora

Mergi la inceput

merci pentru raspuns
dar actele sunt de DONATIE nu de vanzare - cumparare ca erau mai ieftine si s-a omis ca Radu este casatorit

Mergi la inceput

A, donatie. Aici mai sunt unele exceptii.... De regula, un bun imobil provenit dintr-o donatie facuta dupa casatorie tot bun comun e considerat a fi. Deci tot atatea drepturi ai avea si tu ca si sotul care a primit donatia. Doar daca nu cumva au specificat in actul de donatie ca bunul donat este doar pentru fiul lor si atat, iar in cazul in care intervine vreo situatie neprevazuta (precum un divort, Doamne fereste!) bunul ii revine in totalitate doar lui si nu si tie. Daca e specificat asta, nu ai dreptul la nimic din apartament.
Daca nu e specificat strict ca doar lui i se doneaza dar nu reiese de nicaieri ca ar fi casatorit, deci ca ai exista si tu....tot cam pe acolo se situeaza, din pacate...in caz de partaj bunul imobil e considerat al lui si nu si al tau. Ar fi trebuit ca notarul sa aiba grija sa fie lamurita clar chestia asta in actul de donatie. Nu a facut-o?

Lora

Mergi la inceput

Intr-adevar, nu e un gest prea frumos din partea lor...

Lora

Mergi la inceput

scuzati-ma fetelor ...dar chiar m-am suparat azi si as vrea sa ma lamuresc. Radu si el s-a dus doar si a semnat
Nici unul nici altul nu a citit pana azi actul pentru ca nu am crezut ca e necesar. Lora esti jusrist asa ca te stresez:
in act scrie:
- subsemnatii: T.Ana si T.Costin, cu acelasi domiciliu, declaram ca donam sub rezerva dreptului de uzufruct viager pentru noii donatori, fiului meu respectiv fiului sotiei mele, Radu, fiul lui Dumitru si Ana,apartamentul[....], precum si dreptul de coproprietate fortata si perpetua asupra tuturor partilor din imobil, care prin natura si destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor coproprietarilor din imobil.

Mergi la inceput

ce mi-a atras atentia ...astazi cand am citit si eu actul...ca pana acum nu m-am deranjat e ca apare mentionat de nu stiu cate ori sotul soacrei mele care nu are nici o treaba cu apartamentul asta- apartamentul luindu-l soacra-mea inainte de casatoria cu el(e a 2a casnicie la amandoi)
Radu a zis cand m-a vazut asa suparata sa vad ce poate face el sa apar si eu undeva scrisa- ca as exista si eu si Ares...

Nu va suparati fetelor ca v-am stresat...dar chiar m-am enervat
Daca stiam chestia asta insistam sa stam in apartamentul parintilor mei, dar Radu a insistat sa stam aici ca oricum el statea in apartament singur, socrii mei avand alt apartament.

Mergi la inceput

Carmen, nu ma stresezi deloc. E clar ca au avut intentia de a-l mentiona doar pe el in actul de donatie...dar asta eu cred ca pana la urma nu are vreo importanta. Voi sa fiti sanatosi! Ca dupa ce ei n-or mai fi oricum al vostru o sa fie sau a lui Ares, nu? Ce imp. are daca te-a trecut sau nu in act? Lasa, tu sa fii sanatoasa. Oricum, vad ca si-au pastrat dreptul de uzufruct, de asta au avut grija...adica ei pot veni sa stea oricand vor acolo, voi nu aveti ce zice, ca al vostru e doar dupa ce n-or mai fi ei...
Lasa, nu mai fi necajita! Fii fericita ca aveti unde sta!

Lora

Mergi la inceput

Eu o alta chestie nu inteleg...mai apare un fiu sau sunt 3 donatori?
T.Ana si T.Costin / fiului meu respectiv fiului sotiei mele, Radu, fiul lui Dumitru si Ana,

Lora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ianusca spune:

Multumesc pentru urari!Sper sa pot sa invat, pentru ca este foarte mult!

Danna cand te muti langa mine?

Carmen sunt urate tare problemele astea, mai tot timpul apar discutii de la mosteniri si donatii, mai ales intre soacre si nurori.Nu fi necajita, principalul lucru este ca vi doi sa va iubiti si Ares sa creasca fericit si sa se bucure de amandoi? Rares cum se mai simte?

Sa va spun ce mi-a facut Ian:

A scos toata plinta de la parchet.
Se suie pe punga de pampersi si imi trage florile de pe pervaz!La un an si 3 luni.Il duce capul la prostioare dar de vorbit nu vrea si pace...Uf ce ma streseaza ca nu vorbeste!

Mergi la inceput