Endometru,monitorizari,ovulatie,TB - 149
Raspunsuri - Pagina 20
noela_carmen spune:
aaaa, utasem
galuscuta, felicia are dreptate, duphastonul provoaca orice altceva numai ovulatie nu, de fapt acesta se prescrie dupa ovulatie.
dj_mama spune:
galuscuta, am ajuns sa gandesc la fel cu cateva fete de pe forum
exact asta voiam sa-ti zic ca ai patit ca Avalon ca tot nu-i venea menstra dupa fiv, ba mai mult intrase la idei ca nu i se pozitivau testele de ovulatie; dar, sa nu te sperii ca luna urmatoare i s-au pozitivat 6 zile la rand
deci a luat intr-adevar iar duphaston sau alt progesteron si dupa cateva zile i-a venit si prima oara in viata ei s-a bucurat ca-i vine menstra
bafta
teomaria spune:
Multumesc de raspuns...cat de cat satisfacator
Intr-adevar ceea ce curge e din abundenta si destul de gros(vascos) vreo 4 zile, apoi mai picura vreo 2 zile.Luna asta fac mai multe analize sa vad cum stau cu hormonii, daca ovulez cum cred eu ca da, si fac si o HSG pe 1feb.
http://tt.lilypie.com/vUQWp2.png
felicia_ spune:
Noela, si eu stiam cam la fel... si totusi nu ma pot nicicum lamuri: daca "endomteru gros da automat sangerari mari" (si mi se pare logic ce spui!), cum s-ar putea explica faptul ca eu am endo suficientde gros (10 -11 mm la ovulatie, exceptie luna asta ), valoarea progesteronului in z 21 e ok, si totusi, sangerarea la CM e minima? Io nu mai pricep... scade dupa ovulatie (se "usuca"? )
Teomaria, nici mie nu mi se pare endo gros in z 14, intrebarea e cat o fi crescut pana la ovulatie?
noela_carmen spune:
felicia, sa-ti zic ce am patit io.
endometrul gros, sangerare relativ mica dar totusi nu asa mica), mult mai mica decat de obicei...rezultatul...endometrul nu s-a curatat asa cum trebuie, si au rezultat in final polipi. la histeroscopie medicul s-a crucit, " uite, ti-au crescut munti aicea"
asa ca pentru mine, daca endo este gros si sangerarea mica e nashpa.
insa tu nu trebuie sa te compari cu mine.eu am si dihaniile alea de fibroame...iar la mine e hiperplazie glandulochistica dovedita, nu banuita, deci e clar , ceva nu functioneshte cum trebuie acolo...
si ce spui tu acolo de endo 10-11, la ovulatie, pai nu asa trebuie sa fie?
dupa ovulatie mai creshte fro 3-4 mm si e perfect! eu ajunsesem la 18 mm in perioada ovulatiei!!!
felicia_ spune:
Noela, eu zic ca endometrul meu e perfect... dar nu inteleg pe unde se elimina... ca la mine CM tine 3 zile, din care in prima putin, a doua- putin mai mult, a 3-a aproape deloc... nu inteleg unde-i hiba...
noela_carmen spune:
Felicia, , asa trebuie sa fie!!! nu-ti mai face ganduri inutile!
ai grija sa nu prinzi "viteza"...ce vrei sa ma ajungi din urma, eu sunt dusa tare "cu capul"?!
va pupa mama dulce, plec la treaba, poate ne mai vedem "diseara"
galuscuta spune:
DJ mama - stai stai ca n-am intalesca-s mai grea de cap ...deci ar fi bine sa-l iau ? Ca eu am patit data trecuta , la primul FIV , si la eco mi-a zis : (eram in Z 40si ceva , nu mai tin minte)endo de 8 si folicul de 14???? mi-a zis sa iau duphaston si dupa 10 zile mi-a venit...ufffa ce nervi...
i-am scris prof.ului din austria dar stiu ca ma trimite la eco si iaca ca intre una si alta trece luna februarie fara nici o rezolvare....i-mi vine chiar sa
galuscuta
dj_mama spune:
eu iti spun ce-a facut avalon care de obicei stie ce face, cred ca s-a saturat si ea sa astepte ovulatia si aluat duphaston
chiar daca ai de gand sa ovulezi dupa zi 40 progest. inhiba ovulatia