doishpe praline belgiene
Raspunsuri - Pagina 25
dama spune:
Buna seara pralinute.
Cred ca m-ati uitat de tot, desi eu va citesc zilnic, dar nu apuc sa mai si poztez ceva. Am niste zile pline, de seara cad pur si simplu lata.
V-am vazut si eu in linkul dat de Oana (ca altfel nu aveam cum) si mi-a placut de grupul de fete frumoase si vesele. Mi-e o ciuda ca nu va pot intalni de nu va spun, dar cine stie poate o veni si-o zi cand sa a alatur voua.
Noutatea la noi e ca in sfarsit dupa 4 luni ne-au dat si noua nr national belge si permisele de sedere (al sotului alb, al meu lila) pe care scrie ca suntem membrii ai EEE. Peste tot ne cereau acest nr, fie pt un credit la banca, fie pt inscrierea lui David la scoala sau alocatie, etc. Deci de la cele 3 saptamani cat spusesera ei, au ajuns sa ni le dea dupa 4 luni...asa ca am vazut cum sta treaba cu administratia belga.
Eu m-am pus pe trimis CV-uri in dreapta si-n stanga ca poate poate...
Ma gandisem si eu sa invat ceva flamanda, dar dupa ce m-am mai documentat, m-am lasat pagubasa, e prea grea...felicitari fetelor care au curaj sa o invete si pt reusita la examene.
Oana sa stii ca si eu am "muncit" vreun an si ceva pana sa-l am pe David si devenisem obsedata de liniute, pozitii si alte aiureli d-astea. Dr. imi spunea mereu sa las natura sa faca, iar eu voiam sa-l duc si pe al meu (la mine era totul ok)...pana la urma cand nu ne-am mai stresat pt ca eram ocupati, eu cu niste examene, sotul cu sustinerea tezei, a aparut si mazarica. Deci ideea e sa incerci pe cat posibil sa nu te mai gandesti numai la asta, sa lasi destinul. Ah, si uitam, mie un ginecolog mi-a zis ca numai dupa 2 ani de incercari trebuie ca ambii parteneri sa consulte. Eu iti doresc sa apara liniutele cat mai curand, poate chiar luna asta (luna indragostitilor) cum a fost in cazul meu. Curaj si rabdare multa!
Va pupic de noapte buna si va doresc un we frumos
Mami de David (18.11.04)
Bepii spune:
Bun gasit fete cucuiete
O zi n-am intrat pe net si vad ca ati si trecut la pag.17!!! Asta ma bucura.
Anamana, bine ca ai dat un semn de viata ca ne intrebam cu toatele ce-o fi cu tine, ne gandeam ca poate ai nascut sau o fi ceva probleme....Dar e bine ca esti bine si vreau de asemenea sa te felicit pt rezultatul stralucit la examen. Avem fete una si una in grupul asta!!!
Nora, va felicit pt obtinerea cetateniei belgiene Si eu mi-am depus actele la primarie si acum astept sa-mi vina aprobarea. Voua dupa cat timp v-a venit?
Sa inteleg ca acum v-ati mutat intr-o localitate flamanda? Cam pe unde, daca nu sunt prea indiscreta? In cazul asta vrei nu vrei trebuie sa le vorbesti limba pt ca-i stiu: chiar daca majoritatea vorbec franceza, nu vor sa-ti vorbeasca decat in limba lor. Asta e, la fel e in zona walona unde aia habar n-au de flamanda si daca nu sti franceza esti pierdut. O spun din proprie experienta pt eu nu am studiat niciodata franceza in scoala deci sunt cam paralela si cand mergem in Ardeni e crunt ca nu pot sa ma inteleg cu cei de acolo care nu stiu nici o limba in afara de-a lor. In tomana mi-am propus sa merg la un curs de franceza pt ca ma simt frustrata cand nu ma pot intelege si comunica cu vorbitorii acestei limbi. Hai ca iar m-am pierdut in amanunte. Si la noi in Mechelen se organizeaza de catre primarie intalniri periodice cu cei care au intrat in comunitatea orasului. Se bea, mananca si se dau cadouri simbolice participantilor. Il consider un gest frumos.
Miri, da' ce ambitie pe capul tau! esti de admirat! Vrei sa faci naveta pana la Antwerpen numai pt a invata flamanda bine si intensiv. Iti doresc multa bafta si sunt sigura ca vei reusi ca in scurt timp sa vorbesti asa cum iti doresti.
Dama, nu esti uitata dar trebuie sa mai dai cate un salut. Mare pacat ca esti departe de noi ca daca ne cunosteam personal, alta era relatia dintre noi. Tu parca stai in Liege, nu? Totusi nu-i departe rau si mai spre vara poate vi la o intalnire cu noi in Brussel.
Iti doresc multa bafta in gasirea unui loc de munca!
Fetele veterane si cucuiete, mi-e dor de voi mah! Hai ca mai e putin pana pe 9 martie. Ce ziceti, unde vom petrece? Presupun ca si cu sotii, nu? Dar pana atunci poate ne mai vedem la o cafea prin Brussel, Antwerp sau Mechelen. Hotarati-va odata!
Acu va pup pe mandoi obrajorii si va doresc o duminica placuta
dama spune:
Buna!
Bepii , da ai dreptate...numai ca atunci cand am mai dat o salutare a trecut neobservata, dar imi dau seama ca pt ca inca nu ne cunoastem nici nu poate fi altfel...deci nu a fost sub forma de repros, ci asa ca intro.
Liège-ul nu e foarte departe de capitala, dar din pacate eu sunt inca dependenta (sau mai bine zis invers) de fiu-meu. Dar poate, cum bine spui, la vara ajung si eu pe la capitala si s-o brodi cumva sa ne si vedem.
Ana sa ai parte de nastere usoara, ca vad ca mai e putin pana la marea intalnire .
O duminica frumoasa si pupici la toate
Mami de David (18.11.04)
ardeiash spune:
deci nu v-a palcut ivitatia mea la film! atunci haideti la pizza..sau ceva grecesc ... o clatita ceva ... ce ziceti? propun sa ne vedem vinerea asta ce vine... cade 16 martie cumva???
nora: noi am locuit anul trecut in woluwe st lambert si primaria de-acolo a facut o petrecere cu mare fast pentru cei noi veniti in cartier.. si carteru e imens..e uam crezut ca -i o chestie electorala. .ca era inante de votare.. a fost cu tartine super si sampanela.. bineinteles ca ne-am imbracat numai eu si cu barbate-miu ca de receptie.. ceilalti nu aveau nici-i treaba... ! dar a fost dragutel.. servetelele si vinul aveau 3 culori: culorile drapelului belgiei.. ne-a placut1
s-auzim numai de bine! si
miri_mik spune:
dama, vino cu tt cu baietelul tau la brux. eu il car pe bruno dupa mine, si nina la fel. ce zici, te incumeti?
deci, vineri 16 fe"bruarie, ca sa fim intelese, pizza sau ce? aaaaaaaaa, ia aruncati un ochi pe "ladies night out", oferta la kinepolis in heysel numai pt gagici. cautati pe net ca io n-am linku si nici nu scap de bruno ca sa poci sa-l caut. poate va tenteaza! de nu, astept propunerea de 9 martie, unde? karaoke sau la vreuna din noi?
bepii, daca tot e musais a invat limba, macar sa dau un ban da sa stiu ca se trage pielea de pemine. aialalti profi erau profesionisti, scoteam limba d eun cot, si poate ca de fapt de asta am nevoie. deci daca nu merge treaba la brux, ma mut la anvers.si felicitari pentur decizia de a invata franceza. o sa-ti mearga mult mai simplu ca flamanda:)
deci... ce s eintampla pe 16 februarie sau 9 martie?
miri_mik, fericit mamik si bebe bruno, pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b1.lilypie.com/uPtup1.png
ardeiash spune:
pai io zic sa se-ntample pe amnadoua datele... pe 16 feb dimineata.. la o pizza.. asa usor.. si karaoke pe 9 martie .. ca doar e ziua noastra..
daca nu.. sa lasam numa pe 9 martie .. ori sarbtorim femeia ori ce?!
s-auzim numai de bine! si
morgane spune:
Despe, uite cursuri de performanta inalta:
http://www.kubrussel.ac.be/onderwijs/onderzoekscentra/talencentrum/talencentrum.htm
Fetelor, cautati cursuri de invatarea a unei limbi pe la univ din apropiere: Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Kortrijk ...
Bucurestencelor, v-am intrebat si eu ceva. Unde se pot urma cursuri intensive de engleza prin Buc? La ce institutie?
Pupici,
ninaM spune:
Salutare gaska!Ce mai faceti?Mah...mi-e dor de voi...sunt stresata si obosita si tare bine mi-ar prinde o intilneala cu voi..numa ca luna asta nu pot,din motive de soacraAterizeaza joi si nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa pling...acum oi vedea eu...sper sa nu ma streseze prea tare.
Miri,maine promit ca-i fac poza lu` Boboo(broscuta,asa a botezat-o Reina)si am sa -ti trimit pozica.
Ana,bine ca ai dat un semn ca ne faceam griji...sanatate multa si nastere cit mai usoara...si sa ne dai de veste cind se naste bebelina.
Dama si celelalte fete noi,bine ati venit sau revenit,dupa caz...Poate la vara o sa ajungem sa ne si cunoastem...
Fete,va pup pe toate si fug sa culc terorista ca ma tot striga din camera...pupici!
Nora spune:
quote:Beepii, locuim in Machelen. Cam la fel ca tine, doar o litera e diferita. Noi am vrut casa cat mai aproape de Bxl, dar comunele francofone de la periferia marii capitale () erau prea scumpe pentru bugetul nostru, asa ca ne-am orientat spre cele flamande (si am gasit casa in Machelen, cam la 15km de cenbtrul Bxl). Asta a fost singurul motiv, altfel limba nu ma atrage deloc. Am facut ceva cursuri, pot purta niste discutii simple dar cam atat. Prefer sa ma focalizez pe franceza si engleza.
Originally posted by Bepii
Nora, va felicit pt obtinerea cetateniei belgiene Si eu mi-am depus actele la primarie si acum astept sa-mi vina aprobarea. Voua dupa cat timp v-a venit?
Sa inteleg ca acum v-ati mutat intr-o localitate flamanda? Cam pe unde, daca nu sunt prea indiscreta? In cazul asta vrei nu vrei trebuie sa le vorbesti limba pt ca-i stiu: chiar daca majoritatea vorbec franceza, nu vor sa-ti vorbeasca decat in limba lor. Asta e, la fel e in zona walona unde aia habar n-au de flamanda si daca nu sti franceza esti pierdut. O spun din proprie experienta pt eu nu am studiat niciodata franceza in scoala deci sunt cam paralela si cand mergem in Ardeni e crunt ca nu pot sa ma inteleg cu cei de acolo care nu stiu nici o limba in afara de-a lor. In tomana mi-am propus sa merg la un curs de franceza pt ca ma simt frustrata cand nu ma pot intelege si comunica cu vorbitorii acestei limbi. Hai ca iar m-am pierdut in amanunte. Si la noi in Mechelen se organizeaza de catre primarie intalniri periodice cu cei care au intrat in comunitatea orasului. Se bea, mananca si se dau cadouri simbolice participantilor. Il consider un gest frumos.
In schimb, imi doresc tare mult ca Andrei si Victor sa fie trilingvi (fara sa pun si romana in calcul). Deocamdata stapanesc bine doar franceza si romana, dar stiu deja multe in engleza (au multi colegi anglofoni) si din clasa a 3-a vor incepe si flamanda intensiv. Sa vedem cum se vor descurca, faptul ca sunt bilingvi de foarte mici ii va ajuta cu siguranta.
Aa, cu cetatenia: la noi barbate-miu a aplicat primul si a primit acceptul in aproape 2 ani. Eu am cerut naturalizarea ca sotie de cetatean belgian () si a durat 6 luni. Doar ca m-a ofticat foarte tare ca mi-au retinut certificatul de nastere si cel de casatorie (romanesti) la nu stiu ce institutie nationala de-a lor. Daca am nevoie de ele, trebuie sa le cer copie legalizata. Ma rog...
Iar cu petrecerea sa vedem cum facem, poate ma duc doar eu, ca nici sotul meu si nici copiii nu vorbesc flamada. Baietii mei sunt tare simpatici si cine ii cunoaste ii iubeste dar credeti ca va observa cineva asta din cauza barierei lingvistice?
Nora
Bepii spune:
Fetele, cu parere de rau da' eu nu pot veni pe 16 feb in cazul in care organizati ceva. Motivul este acelasi pt care nu puteam veni la acel karaoke care s-a amanat. Adica in acel weekend suntem pe baricade ca avem info-wekend la firma si suntem ocupati de dimineata pana seara iar vineri trebuie sa fiu la birou ca am multe de facut pt urmatoarele 2 zile. Disponibila sunt doar de luni adica azi da' deja e prea tarziu, pana joi. Dar asta nu inseamna ca voi nu puteti sa va intalniti. Daca toata lumea poate veni vineri, atunci puneti-va pe treaba. Ia vedeti ce timp frumos e azi, ti-e mai mare dragu'!!! Tocmai bine de-o plimbare prin Brussel.
Nora, esti foarte aproape de mine! Cam la jumatatea drumului dintre Mechelen si Brussel. Sa sti ca si mie mi-au retinut certificatul de nastere la primarie dar de cate ori am avut nevoie de el mi-au eliberat o copie legalizata care este valabila in Belgia. Cand am depus actele pt cetatenie am depus copia si n-au fost probleme dar cand am mers in Romania anul trecut sa-mi schimb pasaportul cei de acolo nu mi-au primit copia asa ca a trebuit sa merg la localitatea unde m-am nascut pt un alt certificat de nastere.
Iar baietii tai sunt sigura ca se vor descurca cu flamanda, copii sunt f receptivi si asimileaza in asa in scurt timp ca nici ei nu-si dau seama ce si cum. Asta pt ca aud tot timpul in jurul lor vorbindu-se aceeasi limba. Imi amintesc pozele cu baietii tai si sunt intr-adevar f simpatici iar daca ei pot vorbi doar in franceza deocamdata, sigur nimeni nu-i va acuza de asta ca doar sunteti nou veniti in localitate si nici nu ma indoiesc ca nu vor atrage simpatii in jur
Nina, pai eu credeam ca daca vine soacra la tine vei fi mai libera. Sa inteleg ca luna asta nu esti libera ca o ai pe soacra la tine? Lamureste-ma
Mah fete, ia spuneti voi ce faceti de 14 feb Valentine day? Eu l-am susprins ieri pe al meu sot uitandu-se pe internet la restaurante si-si trecea nr de telefon in mobil. M-am facut ca nu ma prind dar cred ca planuieste sa faca vreo rezervare la restaurant. Ma gandeam si eu sa-i fac un mic cadou dar nu stiu ce anume. Maine o sa merg prin oras sa vad. Anul trecut i-am cumparat o carte ce tocmai aparuse si l-am auzit ca ar vrea s-o aiba iar cana i-am dat-o a facut o figura surprinsa......Nu se astepta! Asa imi place sa fac susrprize.....
Gata acum trebuie sa plec ca se apropie ora pranzului si vine sotul acasa.
Va pup pe toate si va doresc o saptamana super de super.