dependenta de cumparaturi
Raspunsuri - Pagina 4
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by Lemoni
Cineva zicea ca ar trebui sa mergem pe cash poate ar fi un start.

, ma tem ca-ti pui problema daca sa cheltuiesti bani de plastic sau bani de hartie, nu cum sa te temperezi. Tare simpatica ai fost pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Lemoni spune:
Scarmanusi ma bucur ca te-ai distrat.
Pana a ma tempera e cale lunga , Acum important este ca recunosc am o problema , dar la fel ca si fumatul stiu ca dauneaza sanatati dar crezi ca ma las?
Din discutia voastra am ajuns la concluzia , avem nevoie de:
1 .Vointza multa!
2 . cash
3. daca sunteti foarte organizate o suma de x $ pe luna pe care o puteti cheltui pe extras, si atunci cand numai este sa va opriti.
zic cash sau o suma lunara pt ca stiu ca e boala lunga pana a scapa de acest obicei macar daca putem sa ne abtinem la un lucru doua sau sa avem un buget a ne limitam. Astea sunt inceputurile.
mai adaugati si voi va rog
Ira spune:
As mai adauga, completare la ce s-a scris :
-gasirea unui serviciu ( paradoxu' e ca in general persoanele care nu muncesc, cheltuie, iar cele care muncesc nu au timp si nici nervi sa cheltuie atat de mult). Cand muncesti o ora ca sa-ti cumperi un pull-over...nu-ti mai vine sa-ti achizitionezi vreo 4, 5 si sa le mai si lasi in dulap cu etichetele pe ele, hrana pentru molii.
-gasirea unor hobby, 'telectuale sau nu
(lectura, muzica, jocuri de societate, gym). Chiar si lecturarea cartilor de joc cred ca e mai benefica
.
-petrecerea timpului cu copilul personal, sot, prieteni. Timpul petrecut prin magazine nu este unul de calitate, ci doar o alergatura fara sens, stress si oboseala consistenta acumulata pe ...nimic...![]()
-daca totusi nu putem si nu putem sa renuntam...banii sa fie investiti totusi in bunuri care pot fi revandute (bijuterii, mobila de calitate, electronice, instrumente muzicale, carti, discuri, DVD-uri) si nu in tzoale, care dupa 3 spalari le arunci la cos, sau se demodeaza, sau cosmetice de sute de $.... femeie infrumusetata ca prin minune prin cosmetice de firma sau prin folosirea a 5 sampoane in loc de unul singur nu cred sa existe, in plus cosmeticele multe nu pot fi folosite simultan, se invechesc si nu-si justifica valoarea financiara stand degeaba in baie.
-valorizarea obiectelor personale, sau intretinerea lor cu grija si revinderea lor. Un cuptor cu microunde poate rezista si 10 ani, se poate da la schimb sau poate fi vandut pe e-bay. Nu trebuie neaparat aruncat la cos, ca banii sa fie investiti intr-un altul de ultim racnet.
Edit «; Nu in ultimul rand, stati acilea pe DC, ca nu e pe bani :-). Si uite asa, citind/scriind pe forum, constatati ca ati mai facut neste economii
.
etc
Cricor spune:
Lemoni, eu nu stiu daca tu chiar ai o problema cu cheltuitul, inclin sa cred ca nu, dar orisicum, cum luni si marti am fost bolnava pe moarte m-am holbat la TV ca atat eram capabila. Am vazut 2 emisiuni care despre asta dezbateau si ideea era sa traiesti dintr-o suma fixa pe zi sau saptamana (nu pe luna , pentru ca ai tendinta sa zici "iau asta acum si vad eu pana la sfarsitul lunii cum compensez". Banii astia includeau tot: mancare haine, distractie,etc.. Cartile de credit taiate. Acum ce sa zic era un reality show, e drept, banuiesc ca nuantele sunt mai ingrosate, nu cred ca cineva poate fi atat de inconstient ca fatucile alea, dar un sambure de adevar tot e.
O alta chestie era sa nu cumparam lucuri de firma doar pentru ca sunt de firma, ceea ce eu il sustin cu entuziasm, mai ales pentru copii.
Iar Ira, eu indeplinesc toate conditiile tale, dar ce sa fac daca serviciul meu e langa un super mall si urasc sa stau la serviciu in pauza si sa citesc ziarul??? Asa incat ma duc in Mall, ca astazi, cand am fost sa returnez ceva de la Children's Place si am sfarsit prin a cumpara ceva de la H&M
. Ma consolez ca nu cumpar pentru mine.
Lemoni spune:
Pei servici am avut pana acum si asa cum zice si Cricor ce sa fac daca era in centrul orasului si e plin de magazine ,normal ca exista o mica tentatie, nu am nevoie de bluza aia dar mi-o cumpar ca e asa frumoasa si nu pot sa rezist.
Acum sa nu crezi ca stau toata ziua in magazine dar cum am zis am nevoie sa merg sa iau paine dar crezi ca ma limitez numai la atit?
Plec cu caruciorul plin ca intre timp imi face cu ochiul inghetata aia de ciocolata, sau tare as manca o acreala, ala mic vrea ciocolata, taicasu are pofta de o placinta cu mere si pot continua.
Te admir pe tine Ira ca poti sa fi asa calculata eu nu pot si nu cred ca sunt de condamnat .
Ira spune:
Nu ieream
nici eu calculata, dar nevoia m-a invatat. La cati bani am pierdut aiurea, ma apuca dracii numai cand ma gandesc
. Am daruit tone de haine, machiaje, creme...in loc sa fi investit banii in lucruri serioase, sau sa fi pus banii deoparte pentru copilul meu. Am aruncat in strada cuptor cu microunde, imprimanta, scaner, mobila f buna, toate functionabile....am avut si eu nebuniile mele. Acum m-am invatat minte si pretuiesc fiecare dolar, ca doar il muncesc din greu.
Eu nu cred ca e rau sa cheltui pe mancare, in mancare si in sanatatea corpului si a mintii...e chiar indicat (dupa mine) sa investesti.
Ar mai exista solutia...sa-ti impui sa te duci doar 1 data pe saptamana la cumparaturi.
Corina, fa o cerere la guvern sa mute mall-ul ca sa nu mai distraga angajatii, sau fa-ti pauze mici si dese
.
Lemoni spune:
Deci omul din greseli invatza.
Cum zicea si Corina nu stiu daca e chiar dependentza , ca pot sa merg la cumparaturi si fara sa cumpar nimic nu sunt obsedata . Dar in Canada tare greu gasesc ceva care sa imi placa si daca imi place la nebunie numai stau pe ganduri.
Nu pot sa maninc aceasi paine o saptamina si atunci trebuie sa merg la cumparaturi mai des cel putin la 2 zile, si normal ca sti cum sunt magazinele aiciunul langa altul, intru si acolo si acolo si imposibil sa nu gasesc ceva ,daca nu pt mine pt fimiu ,sau pt sot .
marimar spune:
ha, m-am distrat de voi ca cam asa sint si eu
solutia mea: am re-inceput serviciul si nu m-am mai plimbat toata ziua ( ca atunci cind nu lucram si eram acasa cu copiii ieseam toata ziua si era imposibil sa nu intru in cite-un magazin si sa nu ies cu ceva "imposibil de ratat").
de la servici nu mai ies la magazine decit sa ma relaxez in parc cu o carte in brate 
la cumparaturi merg 1 data pe sapt sa cumpar cu listuta
si pur si simplu nu ies la alte cumparaturi decit cind e neaparata nevoie: sa iau vreun cadou sau altceva.
INSA, am dat iama in cumparaturi de Craciun, nu mai mai puteam opri 
si am facut o gaura in buget 

-------
Life's a journey, enjoy the trip !
giulia71 spune:
Salutare fetelor,
Ce ispravi am mai facut zilele astea?
Pai de miercuri au incepu soldurile si cum fetele mele se pregateau sa se intoarca acasa nu le puteam da drumu cu mana goala, asa ca ieri si alaltaieri am fost colindat toata ziua prin magazine si am cumparat la greu! Ce, tzoale si pantofi!
Acum nu ma simt foarte vinovata, caci e perioada soldurilor si ca , cumpar aceste haine la jumatate de pret.
Bucuria mare a fost ca nu mi-am cumparat numai mie , ci si lor o gramada de chstii dragutze, care cu siguranta nu le gasesc in tara la acest pret?calitate.
Mama are inradevar probleme cu imbracamintea pentru ca e grasa si in afara de turcisme, altceva nu gaseste la ea in oras, iar cu sora-mea a fost si mai easy ca fiind slabuta i-am cumparat mai mult de la adolescente unde preturile nu-s asa mari.
Totusi sa nu mint, cheltuielile s-au cam adunat si am cheltuit o suma frumusica.
Ah , si normal ca nu l-am sarit pe fii-mio, i-am cumparat ghetutze din piele pentru la anu si adidasi tot din piele pentru acum.
Pentru Calin , baiatul meu, o sa-i mai cumpar pentru ca nu fac rabat cand e vorba de el si culmea, nu am nici sentimente de vinovatie ca, cheltui prea mult.
Ei, cam asta au fost nazbatiile mele, sper ca dupa solduri a revin la obiceiul pe care mi l-am impus inainte de sarbatori si care am vazut ca functioneaza.
Ce am facut atunci?
Am scos cash dupa card, o suma ok care sa-mi ajunga pentru o saptamana de mancare, motorina samd, in care am facut tot posibilul sa ma incadrez si..culmea a mers.
S-a intamplat sa cumpar chiar mai putina mancare (a fost vremea urata si n-am iesit ma market) si atunci cu suma ramasa mi-am cumparat pentru sufletelul meu fara sa ma simt vinovata!
Si va spun cu mana pe inima ca a mers cam o luna si jumatate!
Haideti, ce ziceti, incercam de luni impreuna?
Va pup si va urez numai de bine!
Omul fara dusmani e ca punga fara bani!
Lemoni spune:
Dependentza mea s-a dus ,a busit fimiu masina si nu am cu ce iesi la cumparaturi! sa vezi acum cata economie fac.Haaaaaaaaaaaaaaa